Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Prelepo!. Zasta impozantan pogleda na most pogotovo iz dron perspektive. Istinski sam srecan sto se most zavrsava. Jos da padne izloacija i asfalt i bele linije i gotova deonica. I ne mogu se složiti sa Earth-om da je ovo deonica iz njive u njivu. Ovo je ipak deonica iz njive u šumu ;). Mala šala, ali ne mogu da prežalim neusklađenost izgradnje deonica.

Xexe "iz njive u njivu" nije moj patent već ovih iz sadašnje vlasti za one prethodne, ja samo citiram, oni zadržavaju autorska prava te kovanice 👌

Ovo je najjadnije busenje tunela u istoriji svih busenja na ovim prostorima. Pripreme za Munjino brdo su trajale manje od 4 meseca. A tunel kroz Frusku goru samo sto nije poceo, evo vec 14 meseci. Nesto bas gadno ovde ne stima.

Što se toliko čudite, pa mostovi se uvek prvi grade i tek kada se sklone gradilišta oko njih moguće je graditi pristupne puteve.

Druga je stvar koliko je izgradjeno na celoj dužini neke trase, ali je bitno da nema nekog neopravdanog i većeg probijanja roka.

Zato sto je deonica izgradjena 2014., a spojena 2019.
Ovde je reka premošćena, most jos nije zavrsen.
A, da su rokovi predimenzionisani, kao sto je neko ranije i napisao, jesu sigurno. Da je izvodjac mogao paralelno da radi na celoj trasi istovremeno jednakim intenzitetom, mogao je.
A zasto nije i ko je dozvolio toliki period su pitanja, po meni, koja zahtevaju odgovore.

Rok za izgradnju kompletne deonice jos traje.

Ovo je izvrtanje jer upravo je SNS odgovoran za rupu 2014-2019, prvo jer nisu na vreme nadovezali radove na početku vlasti, a drugo jer su im radovi kasnili pa su završeni tek 2019. Znači napraviš rupu 5 godina, a onda za to okriviš drugog, strava logika 👌
Nije iz njive u njivu, al kolko im je rupa u obećanju početka radova npr sektora C Obilaznice (Bubanj potok-Pančevo), meni je kineska firma rekla još pre 4 godine da su oni spremni da počnu radove ali da zavisi od Vlade (a oni još pre 6 godina javno obećavali a tajno kočili), kolko godina su izgubili dok su počeli nastavak Čačak-Požega (bar 5-10 godina od obećanja i priča), zatim Vučić rekao da će 2017. biti gotov autoput do CG... Pa ko je kriv za tolke vremenske rupe? Ne pričaj danas da radiš nepostojećih 1200km autoputeva a sutra da zbog krize od njih pola njih odustaješ, i u 2020 i 2021 otvoriš svega 15tak km, ne laži, ne manipuliši... i istini će biti bolje 👌

Poslednja izmena:
Можда није најбоља тема, али то ме подсети на оно "ипак се нешто ради, за разлику од претходних". Ево и сликовитих података колико се то ради, и где се ми то налазимо, после тих 10 година, колико се "ради", и колико је наш раст најдинамичнији и највећи у Европи, а још ће нам више побећи сви ови изнад нас након 2022.

Snimak ekrana 2022-08-01 151155.png

Као и сви мостови изграђени у последњих 20 година.

Najjace je to sto po netu ima komentara botova kako samo sto ovaj "peti" most nije spojen, hvalospevi o uspehu vlasti. Potpuno izgubljena veza sa realnoscu.

Vrh