Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Ne znam da li je bilo, ali vidi se da je trasiranje od Loznice ka mostu krenulo.
Capture.PNG
Capture2.PNG
 
Prelepo!. Zasta impozantan pogleda na most pogotovo iz dron perspektive. Istinski sam srecan sto se most zavrsava. Jos da padne izloacija i asfalt i bele linije i gotova deonica. I ne mogu se složiti sa Earth-om da je ovo deonica iz njive u njivu. Ovo je ipak deonica iz njive u šumu ;). Mala šala, ali ne mogu da prežalim neusklađenost izgradnje deonica.
 
Xexe "iz njive u njivu" nije moj patent već ovih iz sadašnje vlasti za one prethodne, ja samo citiram, oni zadržavaju autorska prava te kovanice 👌
 
Ovo je najjadnije busenje tunela u istoriji svih busenja na ovim prostorima. Pripreme za Munjino brdo su trajale manje od 4 meseca. A tunel kroz Frusku goru samo sto nije poceo, evo vec 14 meseci. Nesto bas gadno ovde ne stima.
 
Što se toliko čudite, pa mostovi se uvek prvi grade i tek kada se sklone gradilišta oko njih moguće je graditi pristupne puteve.

Druga je stvar koliko je izgradjeno na celoj dužini neke trase, ali je bitno da nema nekog neopravdanog i većeg probijanja roka.
 
Zato sto je deonica izgradjena 2014., a spojena 2019.
Ovde je reka premošćena, most jos nije zavrsen.
A, da su rokovi predimenzionisani, kao sto je neko ranije i napisao, jesu sigurno. Da je izvodjac mogao paralelno da radi na celoj trasi istovremeno jednakim intenzitetom, mogao je.
A zasto nije i ko je dozvolio toliki period su pitanja, po meni, koja zahtevaju odgovore.

Rok za izgradnju kompletne deonice jos traje.
 
Ovo je izvrtanje jer upravo je SNS odgovoran za rupu 2014-2019, prvo jer nisu na vreme nadovezali radove na početku vlasti, a drugo jer su im radovi kasnili pa su završeni tek 2019. Znači napraviš rupu 5 godina, a onda za to okriviš drugog, strava logika 👌
Nije iz njive u njivu, al kolko im je rupa u obećanju početka radova npr sektora C Obilaznice (Bubanj potok-Pančevo), meni je kineska firma rekla još pre 4 godine da su oni spremni da počnu radove ali da zavisi od Vlade (a oni još pre 6 godina javno obećavali a tajno kočili), kolko godina su izgubili dok su počeli nastavak Čačak-Požega (bar 5-10 godina od obećanja i priča), zatim Vučić rekao da će 2017. biti gotov autoput do CG... Pa ko je kriv za tolke vremenske rupe? Ne pričaj danas da radiš nepostojećih 1200km autoputeva a sutra da zbog krize od njih pola njih odustaješ, i u 2020 i 2021 otvoriš svega 15tak km, ne laži, ne manipuliši... i istini će biti bolje 👌
 
Poslednja izmena:
Можда није најбоља тема, али то ме подсети на оно "ипак се нешто ради, за разлику од претходних". Ево и сликовитих података колико се то ради, и где се ми то налазимо, после тих 10 година, колико се "ради", и колико је наш раст најдинамичнији и највећи у Европи, а још ће нам више побећи сви ови изнад нас након 2022.

Snimak ekrana 2022-08-01 151155.png
 
Као и сви мостови изграђени у последњих 20 година.
 
Najjace je to sto po netu ima komentara botova kako samo sto ovaj "peti" most nije spojen, hvalospevi o uspehu vlasti. Potpuno izgubljena veza sa realnoscu.
 
Vrh