Nisam do sada učestvovao aktivno na forumu ali pošto pratim temu od početka i sam sam se više puta premišljao šta bih i kako i na kraju odlučio da kupim stan u Objektu 2 stvari stoje ovako:
Otišli smo sami do direkcije nisu nas zvali bili smo 300 i neki na spisku i pošto smo navodno bili blizu poziva ušli smo i rezervisali stan.
U roku od sedam dana smo overili ugovor i danas sam uplatio kaparu u iznosu 5 % vrednosti iz ugovora.
Imamo rok od 90 dana da realizujemo kredit ali tu je trenutno Zatišje jer Banke nisu potpisale sa državom sporazum koji treba da ratifikuje narodna skupština na osnovu koga će moći da se stavi hipoteka na nezavršene stanove.
Ukoliko se ovaj sporazum potpiše kada se odobri kredit i banka isplati GDS-u celokupan iznos za Stan trebalo bi da se aplicira za povrat PDV-a i da nam vrate PDV u roku od 60 dana.
Sve navedeno je u slučaju da sve ide kako treba, u suprotnom biće interensatno :bash:
Ja sam čak pre ove odluke da kupim stan u Naselju koje je inače u ulici Mileve Ajnštajn
rezervisao stan u Belvillu i za njega mi je bio odobren kredit ali je razlika ipak ogromna.
Mnogi smatraju da nije baš zdravorazumski odustati od gotovok stana u koji bi se uselio u roku od 10 dana zarad stana koji će navodno biti gotov na leto sledeće godine ali u Belvilu dobijate 60 kvm za 104.000 EUR a kod GDS 70 kvm za 82.000 EUR + 3000 EUR za kiriju za godinu dana + znatno kvalitetnija gradnja kod GDS-a. Lokacije ne mogu da se porede ali TOPLANA i GSP u Belvillu kao i Prometni noćni saobraćaj zaista kompromituju atraktivnost lokacije.
SKlopljen ugovor sa GDS-om i Drzavom ne važi i GDS vraća kaparu ukoliko se ne realizuje kredit (tako su mi rekli)
Pozdrav
Svima