nikola011":1tqxthsy je napisao(la):
micir27":1tqxthsy je napisao(la):
Ajde, ima dobrih i losih strana ukoliko zivite na potkrovlju, ali je po meni lose ako do gore nema lifta. Nemam nameru da teglim bebu sa kolicima ni taj jedan sprat. Ima li neko slucajno tu informaciju? Obicno lift ide do 6. sprata, a onda jedan peske. I da li ovi stanovi imaju izlaz na krovnu terasu?
Ima mnogo vise losih jer sve prokisnjava,prokisnjavala je i Stepa, a ako malo vise pratis forum Belville, prokisnjavaju i tamo zgrade. Danas se mnogo lose gradi i ljudi kupuju novo iskljucivo zbog subvencija i povracaja poreza. Drugi razlog ne postoji. Dok su subvencije bile i za staro i za novo, tada se kupovalo iskljucivo staro jer je bolje. Prati malo teme, glavna mana ovoga sto radi GDS je arhitektonsko resenje stanova. Da bi samo uporedjivala sa necim, evo ti jedan oglas veceg stana u kockicama, blok 30, odlicna gradnja, lokacija, 3.sprat. Pogledaj raspored u stanu i uporedjuj sa tim novim sto silno zelis da kupis. Nazalost "novo je ipak novo" palo je u vodu poslednjih 15 godina. Pogledaj samo parket u ovom starom stanu, a u Stepi se vec svima podigao posle 2 meseca.
Ja nemam para za veci stan i subvencija mi je jako bitna, ali onaj ko kupuje veci stan i nije mu bitan bas svaki dinar, proglasavam ga mentalno poremecenim ako ode u Gradjevinsku direkciju Srbije.
http://www.halooglasi.com/nekretnine/ne ... 81.92.html
Na srecu NOVO JE IPAK NOVO! Zivela sam u identicnom stanu u bloku 30, tako da znam sve njegove prednosti i nedostatke, a planiram da kupim stan u dr. Ivana Ribara. od 70m2, koji je vec postavljen na forumu. Videla sam da se kao nedostaci stana u dr. Ivana Ribara navodi to sto kuhinja, kupatilo i wc nemaju prirodnu ventilaciju...medjutim, i u stanu u bloku 30, kuhinja se provetrava preko trpezarije kao i u stanu dr. Ivana Ribara, kupatilo i wc nemaju prirodnu ventilaciju, i ako je stan veci za skoro 20m2. Sledeca kritika je na racun povrsine hodnika u stanu dr. Ivana Ribara, medjutim ja ne vidim to kao manu, vec mogucnost da se dnevna soba rastereti od viska namestaja i u hodniku smeste ugradni plakari. I povrsinu hodnika, da li je ona veca ili manja, treba posmatrati u zavisnosti od cele povrsine stana.
Nedostaci stana od 90m2 u bloku 30 koji je naveden u primeru su:
- losa izolacija
- slabo grejanje
- soba koja ima dva spoljasnja zida zimi ne moze da se ugreje, u stanu u kome sam zivela ona se zimi nije koristila vec sluzila kao prostorija za odlaganje
- spavace sobe su tako projektovane da ni u jednoj ne moze da se smesti francuski lezaj i napravi roditeljska soba
- takodje i dnevna soba zimi ima problema sa hladnocom, posto ima dva spoljna zida, jedan manji od terase i drugi duzi...tako da je sedenje organizovano na zidu koji se naslanja na hodnik
- u pojedinim stanovima u istoj zgradi u bloku 30 desavalo se da prokisnjava
- lift je jako mali, ne mogu da stanu decija kolica, tako da ljudi unose namestaj preko stepenica
- ovakav stan je za 50000e skuplji od stana u dr. Ivana Ribara i plus treba da se ulozi 15000e
Prednosti stana od 70m2 u dr. Ivana Ribara:
- ususkan je tako da ne bi trebalo da ima problem sa grejanjem, nijedna prostorija nema dva spoljasnja zida
- dvostrano orjentisan
- ima odvojeni spavaci deo sa kupatilom - roditeljska i decija soba koje su dimenzionisane tako da mogu lepo da se urede
- veza dnevne sobe sa trpezarijom i kuhinjom i malo veci hodnik u kome se smesteni ugradni ormani...tako da dnevni boravak mozete da sredite u minimalistickom stilu sa sto manje namestaja....a kada imate decu, jako puno vam znaci taj ulazni hodnik, gde mozete svasta nesto da smestite, unesete kolica ...
- dve terase, jedna sa jedne strane koju mozete iskoristiti za uzivanje i druga iz spavaceg dela koju mozete da koristite za susenje vesa
- Lift za razliku od lifta u stanu u bloku 30 je odgovarajucih dimenzija
- S obzirom da na Novom Beogradu ima jako malo lepih i funkcionalnih stanova po povoljnoj ceni, ovo je jedan koji ispunjava sve uslove za jednu porodicu sa decom koja radi na Novom Beogradu, za njihovo brzo funkcionisanje i sa dobrom cenom
- i NOVO JE IPAK NOVO