Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

pa veoma strucno, nema sta. kao prvo, PDV nije 18% nego 8%. ne mogu da verujem da tuinformaciju nisu mogli da provere

1290 evra za kvadrat stana koji se skoro nalazi u Surcinu, hahahahahaha

nije u Surcinu, nego 100m od Ledina:) a povrh svega je jos i JEFTIN, skoro neprofitan. pa trzisna cena u Ivana Ribara je 1200eur max. ko dobije te pare za stan u tom bloku moze da skace od srece
limazmaj":77emlm1v je napisao(la):
1290 evra za kvadrat stana koji se skoro nalazi u Surcinu, hahahahahaha

Pitanje za taticu: Kada je sutra protest .Sta mislite da sutra krenemo u setnju sa transparentima,maratonci neka trce mi cemo da setamo

Позивамо све заинтесоване да се придруже навијачкој групи купаца социјално-непрофитних станова, на 25. Београдском маратону. Место за организовано навијање је зграда из нашег програма, у улици Војвођанској бр. 11 - 15. То је северни део блока 63, у близини раскрснице Војвођанске и Гандијеве (насеље Стара Бежанија, пут према Сурчину, са леве стране улице су стамбене зграде, а са десне старе куће и црква). Ту непосредно пролазе линије ГСП 45, 71 и 601, а у близини 82, 89, 95, 68, 73 и 94, као и све новобеоградске трамвајске линије. Орјентир је велики ИМО-центар (блок 64) у Гандијевој, од њега 200 м према Бежанијској коси, па на раскрсници 100 м лево. Ако долазите колима, обавезно паркирајте ВАН простора омеђеног стазом маратона (значи НЕ у блоковима 63 и 64), да би касније преко насеља Бежанијска коса могли ван блокада саобраћаја да идете према Земуну или ауто-путем ка старом делу Београда.

Време састанка је 09,30, зато што се саобраћај на траси маратона зауставља у 10,00.

Понесите навијачке реквизите, пиштаљке, трубе, транспаренте, сендвиче. Вода и тоалет су обезбеђени.

Обележићемо и тачно месец дана од када нам је градоначелник обећао анекс (који је уследио, али знамо колико повољан по купце), усељење свих станова у Ивана Рибара до краја јула и детаљну документацију која доказује непрофитну структуру цене квадрата наших станова.

Пошто нас је у задње време на скуповима све више, надам се да ће сутрашњи дан бити један од успешнијих у нашем петогодишњем ''маратону''.
milanka":22l2c697 je napisao(la):
Pitanje za taticu: Kada je sutra protest .Sta mislite da sutra krenemo u setnju sa transparentima,maratonci neka trce mi cemo da setamo

26.04.2012. | 11:00
Дулић обилази радове на изградњи насеља "Др Иван Рибар" на Новом Београду
Министар животне средине, рударства и просторног планирања у Влади Републике Србије Оливер Дулић, градоначелник Београда Драган Ђилас и директор Грађевинске дирекције Србије Драган Грујић обићи ће радове на изградњи насеља "Др Иван Рибар" у четвртак, 26. априла, у 11 часова, Нови Београд, улица др Ивана Рибара, блок 72.

У насељу "Др Иван Рибар" започели су радови на изградњи шест објеката са 707 станова на површини од 3,4 хектара. На изградњи комплекса биће ангажовано више од 20 фирми и упослено 5.000 грађевинских радника, а инвеститор пројекта је Грађевинска дирекција Србије.

Da dokumentujemo i ovo:

Izgradnja stambenog naselja u ulici Dr Ivana Ribara

26. April. 2012 | 13:30, Izvor : Studio B

Ovo naselje prostiraće se na površini od 3,4 hektara i imaće oko trideset sedam hiljada kvadrata stambene površine. U kompleksu će biti izgrađeno 707 stanova, raspoređenih u šest objekata.

stanovi26042012.jpg

Prve zgrade u naselju na Novom Beogradu biće završene do jula 2013. godine, a među 707 stanova različitih struktura, od jednosobnih do troiposobnih, naći će se i 216 garažnih i 800 otvorenih parking mesta, koja će zadovoljiti potrebe budućeg naselja.
Cena kvadrata na toj lokaciji biće 1.290 evra sa PDV-om, a stanovi će moći da se kupe gotovinski, putem svih vrsta kredita, uključujući i subevncionisane stambene kredite.
Na izgradnji tog naselja biće angažovano više od 20 građevinskih firmi i uposleno gotovo 5.000 građevinskih radnika, a procenjena vrednost investicije je oko 37 miliona evra.
U prizemlju objekata nalaziće se poslovno-komercijalni sadržaji predviđeni za svakodnevno snabdevanje naselja. U centralnom delu između objekata se nalaze tri unutrašnja dvorišta. Centralni atrijum je javnog karaktera i obezbeđuje saobraćajnu komunikaciju unutar kompleksa, a druga dva unutrašnja dvorišta su rezidencijalnog karaktera i sadrže bašte pune zelenila koje će obezbediti privatnost i mir budućim stanarima.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić obišli su danas lokaciju u Dr Ivana Ribara (Blok 72), na kojoj je počela izgradnja stambenog naselja.

Prema njegovim rečima, ovaj projekat Građevinske direkcije Srbije i projekat „Stepa Stepanović" jeste realan doprinos kako Beogradu tako i ljudima da mogu da dobiju posao.
- U Beogradu, na gradilištima koja finansira grad Beograd, a sada i republika, radi više hiljada ljudi, na izgradnji svakog obdaništa radi nekoliko stotina, a danas, na ovom gradilištu, gde je u toku tek priprema terena, već sada radi mnogo ljudi. Trideset sedam obdaništa, šest domova zdravlja, mostovi, pristupne saobraćajnice, ulice, zgrade, sve je to zaposlilo više desetina hiljada ljudi, samo u Beogradu. Još desetine hiljada ljudi rade u preduzećima u Srbiji koja proizvode nešto što mi ovde ugrađujemo. To je posao Beograda, da omogućimo da onaj ko želi da radi zaista i može da radi. Ovde će za šest do sedam godina biti i poslednja stanica metroa, znam da to mnogima danas zvuči neverovatno, ali tako je delovala i izgradnja mosta, naselja „Stepa Stepanović" i drugi projekti - istakao je Đilas.

Prvih 500 stanova u naselju „Stepa Stepanović" na Voždovcu biće useljeno 3. maja, najavio je Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. On je istakao da je više od 2.000 prodatih stanova u naselju „Stepa Stepanović" dokaz da se država vratila u stanogradnju na velika vrata i da je vratila poverenje građana.
Ministar je naveo da će izgradnja kompleksa u Dr Ivana Ribara, takođe, dokazati da je država spremna da ozbiljnim radom i agažovanjem domaće operative dođe do stanova vrhunskog kvaliteta čije su cene niže od tržišnih.
- Mi danas otvaramo ovo gradilište, koje će biti završeno u julu sledeće godine, sa svim sadržajima koji su potrebni za kvalitetan životni standard. U ovom trenutku ne postoji povoljniji način za kupovinu stana nego da se on kupi od države. Ovo je druga zona grada Beograda, cena od 1.194 evra za one koji kupuju prvi put stan, kojima će biti vraćen PDV, jeste zaista nešto što je niže od tržišne cene. Na ovaj način pomogli smo i građevinsku operativu, a sa druge strane pomažemo građanima da dođu do svog krova nad glavom. Mesečna rata za stan biće na nivou mesečnog zakupa, i ovo je zaista dobra prilika za kupovinu - rekao je ministar Dulić.

Evo da otvorimo novu temu o novom stambeno-poslovnom naselju Dr Ivana Ribar u bloku 72.

Vesti RTS:

Počela izgradnja još 707 stanova

Uz finansijsku potporu države u bloku 72 na Novom Beogradu počela izgradnja 707 stanova. Prilikom obilaska gradilišta ministar Oliver Dulić najavio za 3. maj useljenje 500 stanova u naselju "Stepa Stepanović".

U novobeogradskom bloku 72 u ulici Dr Ivana Ribara danas je počela izgradnja 707 stanova koju finansira država, gde će cena kvadrata sa porezom na dodatu vrednost (PDV) biti 1.290 evra.

gradiliste.jpg

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić je prilikom obilaska gradilišta najavio je da će prvih 500 stanova u naselju "Stepa Stepanović" u Beogradu biti useljeno 3. maja.

U tom naselju, čiji izgradnju takođe finansira država, prodato je više od 2.000 stanova po ceni od 1.290 evra po kvadratu.

"Niko nije verovao da će država da se vrati u stanogradnju na velika vrata. To je dokaz da ozbiljnim radom i angažovanjem domaće operative može da se dođe do stanova vrhunskog kvaliteta po cenama nižim od tržišnih", rekao je Dulić.

U bloku 72 gradi se šest zgrada sa 37.000 kvadrata stambenog prostora, a vrednost radova je 37 miliona evra. U sklopu bloka biće obdanište i poslovni prostor.

"Prva zgrada, gde će biti stanovi od 30 do 85 kvadarata, bi trebalo da bude završena u julu 2013. godine, a ostale će se sukcesivno graditi", rekao je direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić.

Vesti B92:

Kvadrat stana na NBG 1.290€ /FOTO
Izvor: B92, Beta, Tanjug

Beograd -- U novobeogradskom bloku 72 je počela izgradnja 707 stanova koju finansira država, gde će cena kvadrata sa porezom na dodatu vrednost (PDV) biti 1.290 evra.
11826915694f9941915993f766885913_640x427.jpg

Gradi se šest zgrada sa 37.000 kvadrata stambenog prostora, a vrednost radova je 37 miliona evra. U sklopu bloka biće obdanište i poslovni prostor.

"Prve zgrade u naselju, gde će stanovi biti od 30 do 85 kvadarata, trebalo bi da bude završene u julu 2013. godine, a ostale će se sukcesivno graditi", kazao je direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić.

Prema rečima Grujića, na gradilištu će biti uposleno više od 5.000 radnika iz više od 20 firmi iz čitave Srbije. Stanovi su namenjeni tržištu i slobodnoj prodaji, kako jedna od mera podrške građevinskoj industriji Srbije, dodao je Grujić. Stanovi će moći da se kupe gotovinski, putem svih vrsta kredita, uključujući i subevncinisane stambene kredite.
"Sjajno je da se Beograd dalje razvija. Ovo je lokacija koja je samo pre desetak godina bila kraj sveta. Mi koji smo ovde odrasli to dobro znamo", kazao je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Đilas je kazao da će pored novih stanova u naselju Ivan Ribar koje gradi Građevinska direkcija Srbije, za šest do sedam godina biti poslednja stanica metroa.

Prema njegovim rečima, za 3,4 hektara zemljišta na kojima se gradi stambeno-poslovni kompleks Gradu Beogradu plaćeno je 15 odsto u stanovima.

"Projekti u Ivana Ribara i Stepe Stepanovića doprinose da ljudi koji hode da rade pošteno mogu da dobiju posao. U Beogradu na gradilištima koje finasiraju Grad i Republika Srbije sakodnevno radi više hiljada ljudi", kazao je gradonačelnik Beograda.

Đilas je kazao da se pored novog gradilišta u Ivana Ribara Grad Beograd gradi socijalno-neprofitne stanove koji će biti useljeni u julu ove godine i dodao da je sa Vladom dogovoreno da se za te stanove ne plaća PDV.
Dulić: Nema povoljnijih kvadrata od ovih

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić je prilikom obilaska gradilišta najavio da će prvih 500 stanova u naselju "Stepa Stepanović" u Beogradu biti useljeno 3. maja.

21463700654f7eea1851735719875904_640x360.jpg

U tom naselju, čiju izgradnju takođe finansira država, prodato je više od 2.000 stanova po ceni od 1.290 evra po kvadratu.

"Niko nije verovao da će država da se vrati u stanogradnju na velika vrata. To je dokaz da ozbiljnim radom i angažovanjem domaće operative može da se dođe do stanova vrhunskog kvaliteta po cenama nižim od tržišnih", rekao je Dulić.

On je naglasio da državi nije namera da zaradi novac na izgradnji stanova već da napravi kvalitetne stanove, koji su uknjiženi, legalni, izgrađeni od najkvalitetnijih materijala i energetski efikasi i da budu ponuđeni tržištu po cenama nižim od tržišnih.

"Na stanovima u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu ne postoji zarada Građevinske direkcije Srbije niti će postojati na ovom novom gradilištu", kazao je Dulić.

Dulić je kazao da u ovom trenutku ne postoje povoljniji uslovi da se stan kupi nego da se kupi od države i uz državnu subvenciju.

Slike B92:
12031341534f99802d25531660718294.jpg

21251351334f998025b6689647173929.jpg

12031341534f99802d25531660718294.jpg

GDS:

Počela izgradnja naselja

april 2012.

Pripremni radovi na lokaciji u ulici dr Ivana Ribara na Beogradu počeli početkom aprila meseca. Završeno je raščišćavanje i priprema terena, tako da počinju radovi na izgradnji objekata. Rokovi za završetak izgradnje su 14 meseci od uvođenja u posao, što znači da će prve zgrade biti završene do jula 2013. godine, a celo naselje do septembra 2013. godine. U kompleksu će biti izgrađeno 707 stanova, raspoređenih u šest objekata. Stanovi će biti strukture - od jednosobnih do troiposobnih, kvadrature od 30 do 85 m2.

slide-ir01.jpg

slide-ir02.jpg

slide-ir03.jpg

slide-ir04.jpg

Malo dodatka o opstim karakteristikama naselja:

zvanicni sajt GDS-a za ovo naselje:
http://www.gds-stanovi.rs/naseljeir/

dr-ivana-ribara298.jpg

-naselje se prostore na 3.4ha;
-u naselju se gradi 707 stanova u rasponu od 30-85m2 u ukupnoj povrsini od 37.000m2 rasporedjenih
u 6 zgrada;
-u kompleksu ce biti izgradjeno 220 garaznih i 800 slobodnih parking mesta;
(ukupno 1.44 parking mesto po stanu, odnosno 1.13 besplatno otvoreno parking mesto po stanu)
Zakonski minimum je 1.1 parking mesto po stanu za nova naselja, mada mi nije jasno sta je sa
parking mestima za lokale.
-u prizemlju objekata smesteni su poslovno-komercijalni sadrzaji, a na poslednjim etazama smesteni
su trosobni stanovi sa velikim krovnim terasama i pogledom na Savu.
U centralnom delu između objekata se nalaze tri unutrašnja dvorišta. Centralni atrijum je javnog karaktera i obezbeđuje saobraćajnu komunikaciju unutar kompleksa. Druga dva unutrašnja dvorišta su rezidencijalnog karaktera i sadrže bašte pune zelenila sa klupama za sedenje i modifikovanim brežuljkastim reljefom koji obezbeđuje privatnost i mir budućim stanarima.
Zanimljivo je da se ovaj opis oznacen crveno koji je sa zvanicnog sajta GDS-a poklapa sa slikom koju sam ja postavio, ali se ne poklapa sa onim sto Djilas i Dulic gledaju na slici kod svsavic-a :rolleyes:
Mozda ce ove dve slike da mesaju po potrebi, pa ce svim buducim stanarima biti ponudjen pogled na park, a ne na saobracajnicu, koji god stan izabrali u naselju :bash:

Struktura stanova u zgradi

U svakoj od šest identičnih zgrada biće napravljeno 24 stana površine 31,2 m2, tri stana od 31,6 m2, 65 stanova od 43,5 m2, i dva od 48,9 kvadrata. Takođe, u svakoj će biti i četiri stana površine 61,9 m2, dva površine 64,8 m2, kao i 28 stanova od 68,4 kvadrata.
(mada po ovoj informaciji to ispada 768 stanova, mozda je ovo racun sa lokalima u prizemlju)

Struktura stanova:

stan1.jpg

stan2.jpg

Molim moderaciju da ili spoji ovu temu sa onom u "objekti u izgradnji" ili prebaci postove o ovom naselju odande ovde.
Hvala.

@nikola, nije još sigurno da će to biti raspored stanova (i ja se nadam da neće), pogotovo što su smanjili broj stanova sa 768 na 707. A i na renderima na gradilištu se vidi nešto drugačiji spoljni oblik stanova.

Tatice,sta se desava da li imate neku informaciju ,kada se planira novi protest ili jos bolje da se zakaze sastanak sa Djilasom ako je to moguce sto pre nesmemo sada da stajemo

milanka pogrešna tema.

tebi treba tema u kojoj stoji na kraju - konkurs 2008

Mekbejn moze samo link ka toj temi ima toliko ivana ribara tema da ni sam vise ne znam koja je koja tj koji je koji konkurs :) pa da ne pogresim

Pozdrav!
Zainteresovana sam za kupovinu stana u ovom naselju.
Inače, ima vec oko 350 prijavljenih, to je informacija od jutros iz GDS-a. Rekli su mi da će za nekih 20-ak dana oglasiti prodaju stanova.

lelly":2t44i6wb je napisao(la):
Pozdrav!
Zainteresovana sam za kupovinu stana u ovom naselju.
Inače, ima vec oko 350 prijavljenih, to je informacija od jutros iz GDS-a. Rekli su mi da će za nekih 20-ak dana oglasiti prodaju stanova.

Sve najbolje, da ugrabis ono sto zelis!

Pretpostavljam da ce prodaja biti svecano oglasena 17.maja, dan pred izbornu tisinu za drugi krug predsednickih izbora :)

ja cu ovih dana da obicem gradiliste i da vidim kako napreduje , po meni sledece god bi trebalo da budu gotove zgrade ,grade se samo sedam zgrada

Ja se prijavio preko mejla da me obaveste kad bude počela prodaja,
dobio sam sledeći odgovor:

Poštovani,
Obaveštavamo Vas da smo dobili vaš e-mail, kao i da ćemo Vas kontaktirati čim budu završeni katalozi i počne prodaja stanova.

S poštovanjem,

Vrh