Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

Dubai aerodrom se nalazi u sred grada i jedan je od prometnijih na bliskom istoku.
Prosle godine je imao rekordnih 47 miliona putnika.

35k96bk.jpg

Nikola":x85lmk0z je napisao(la):
Jednom sam bio kod druga iz srednje u onim zgradama ispred ovih sto sad grade u Ivana Ribara kad je proleteo avion iznad zgrade. Ja sav zbunjen, ne znam da li da bezim ili da pocnem da se molim Bogu da me postedi, a on mrtav ladan i ne primecuje.
Znam da se covek navikne, ali mi tad bas i nije bilo svejedno.
Veruj mi, tako je izgledalo i kod mene prvih dana (davne 1991. kada sam se doselio u taj kraj). Već posle nedelju dana prestao sam da obraćam pažnju. 1992. (na početku sankcija) je bilo izuzetno neobično što više nema aviona (osim nekoliko letova ka Tivtu/Titogradu).
Kasnije, kada je aerodrom ponovo "profunkcionisao" bilo je i zanimljivih scena (poput Austrian Airlinesa koji u teškoj magli jedva omašuje zgradu zato što leti ultra nisko pokušavajući da "prođe" ispod magle ili trenažni letovi JATove DC-10ke koja izvodi uzletanja/sletanja po 17 ili 18 puta u jednom cugu ili kada baš gadan severozapadni vetar baca avion skoro iznad 70og bloka pa onda leti duž Jurija Gagarina i ispravlja se u odnosu na pistu negde oko naselja Dr Ivan Ribar).

Nikola":x85lmk0z je napisao(la):
Zanimljiva mi je ta lokacija ako se tu bude gradilo, ali nisam siguran zbog buke, jer to novo naselje, ako je prema Savi, ce biti tacno ispod tog azimuta* letenja.

*- nisu mi poznati ti avio termini. Jel azimut pravac poletanja? I posto nikad nisam isao preko ANT-a da li se preko blokova i slece i polece i da li to ima neke veze sa bukom, tj da li je avion bucniji na odredenoj visini kad polece ili kad slece? Mislio sam da se samo polece u smeru blokova. I ako mozes da mi malo pojasnis o tim koridorima(rekao si 30).
Zadnjih godina (skoro) svi avioni imaju toliko utišane motore, ali neke (starije) možeš uvek da prepoznaš. :) Naravno, buka je mnogo manja prilikom sletanja iako avion leti dosta niže nego prilikom poletanja kada forsira mašinu da bi se "popeo" na krstareću visinu.
Azimut je "smer" leta... ;) Kada ti kažem 30 (ne trideset nego tri-nula) mislim na azimut 300 stepeni (00 je smer sever, 09 je smer istok, 18 je smer jug, 27 je smer istok, a 30 je smer istok-severoistok). To je pravac pružanja piste na Nikoli tesli (12>30/30>12* vidi orto-foto snimak piste u Google Earthu i videćeš na početku i kraju brojeve koji su upravo ovi 12 i 30 ). Avion koji sleće (zavisno od smera vetra) - sleće ili iz smera Dobanovaca/Ugrinovaca ili preko Banjice/Kanarevog brda - Košutnjaka - Banovog brda - Ade - Dr Ivana Ribara - Ledina.
Avion mora da ima vetar "u rep" kada sleće, a kada poleće mora imati vetar "u nos".
;)

Uf, hvala. Bas dosta zanimljivih informacija koje nisam znao.

nenad78":sl9d2pi1 je napisao(la):
Kada ti kažem 30 (ne trideset nego tri-nula) mislim na azimut 300 stepeni (00 je smer sever, 09 je smer istok, 18 je smer jug, 27 je smer istok, a 30 je smer istok-severoistok). To je pravac pružanja piste na Nikoli tesli (12>30/30>12* vidi orto-foto snimak piste u Google Earthu i videćeš na početku i kraju brojeve koji su upravo ovi 12 i 30 ). Avion koji sleće (zavisno od smera vetra) - sleće ili iz smera

Mozes li ovo jos malo da pojasnis i ako je oftopic. Greskom si dva puta napisao istok, pa ne znam u kako ti napreduju ovi uglovi, u smeru kazaljke ili suprotno?
Kako racunas te uglove, od sredine piste? Ako je tako, ja 12 i 30(onako kako je napisano na pisti) mogu da dobijem samo ako mi je 00 na jugu i ugao napreduje u smeru kazaljke?

Nadam se da ne smaram, bas mi je ovo zanimljivo i voleo bih da to rascivijam.

Joj... Brzopletost! :(
27 je zapad! 30 je zapad-severozapad.

Sad će Igor & Vučko da nas likvidiraju zbog offa! :p

OK, shvatio sam. Pogledao sam malo i na wikipediji.

Hvala. :kk:

Pozdrav svim komsijama!!! :) Mi smo u B1.1...
Stvarno ne mogu da iščekam više završetak zgrade...pisalo je kraj 2010, pa na tabli piše završetak 3.5.2011, pa sad pričaju o kraju godine...ili početkom sledeće... :/
A što se cene tiče, mislim da se jos ne zna...(gradj. inž. ITERCOPa nam je rekao da njih košta kvadrat 375e....neka je 500e za dozvole, takse i ostalo...zaista je previše 1100e).

u prethodnom konkursu kvadrat u Dr Ivana Ribara bio je oko 800 e. oni koji su useljeni pred Novu godinu, iz drugog konkursa, platili su 1096 e! Cime Gradska Agencija za investicije i stanovanje pravda takav rast cene kvadrata? Dali su nam specifikaciju troskova po kojoj je izvedena cena, ali sta se mi razumemo, nismo svi ekonomisti ili gradjevinci!!!!!!!!!!!

Mogu da ti daju sta god hoce i da opravdaju sta god hoce. Ozbiljno pitanje pravdanja niko nije pokrenuo a i kad bi pokrenuo ne znam sta bi promenio. Citavim nizom odluka i dilova u poslednjih 11 godina smo dosli do sadasnjih cena. Stvari su zeznute u dubini i pitanje je da li se mogu ispraviti a pogotovu da li se mogu ispraviti za par meseci ili par godina da mi to osetimo. Meni sada treba stan, kad sam pokrenuo porodicu, a dok se ovde stvari unormale ojha prodje vreme pa kom opanci a kom obojci.

Barem da se reši taj PDV od 8% (što nije mala suma), da se vrati za koji mesec. Koleginica mi je dobila u ulici D. Vukasovića, organizovali su se za povraćaj tog PDV-a, kucali na mnoga vrata...ali ništa. :( Rekli im
kao kada bi ste se svi vas 1000 organizovalo i potpisalo peticiju o povraćaju PDV-a, možda bi moglo nešto da se uradi... :/
Šta kao vraćaju tek po isplati zadnje rate? :o

Tada se i vraća. Sve po zakonu! Koliko će 5000 e vredeti 2032. godine u dinarskoj protivvrednosti, ako dinar preživi do tada?

Evo slika kao sto je i obecano.Slikao je Pavle Miovcic,hvala mu puno :kk:

Klik na sliku za veci prikaz

odlične slike vučko.
lepe zgrade. žao mi je samo što je kosi krov.
trebali bi sada da produže j gagarina par stotina metara da bi se lakše stizalo do ovih zgrada.

biće ovo lep kraj. još ako na konkursu za novobeogradski dulvil izaberu neko dobro rešenje biće ovo super kraj. mnogi smatraju da je ovaj kraj daleko ali iz ovog kraja se do centra grada stiže mnogo brže nego iz mnogih drugih delova grada. i onda jednog dana kad spoje dr ivana ribara tunelom sa trgovačkom ulicom biće ovaj kraj na ceni.

MilisaV":3rlhz0vs je napisao(la):
trebali bi sada da produže j gagarina par stotina metara da bi se lakše stizalo do ovih zgrada.

Možda ćeš se šokirati kada budeš shvatio da će "produžetak" JG (verovatno) biti "ulazak" (možeš da tumačiš i kao: početak) na autoput BG-Požega (neki ga zovu koridor 11). Informacija koja je do mene stigla danas.

Ne znam bash koliko ce to biti dobra vest ako nastavak Jurija Gagarina bude bio izlazak na autoput, u tom slucaju ce biti cela sadasnja trasa Jurija Gagarina biti preopterecena, a ne daj boze da autobusi i kamioni krenu tuda da idu - zagadjenje i buka bi bili preveliki za normalan zivot.

Po meni je to veci minus nego plus za Novobeogradske blokove u tom delu...

Jako lepo.. Jedva cekam da se uselim ;)
naravno kao sto sam i pretpostavio bice zestokih kasnjenja, a sumnjam da ce bilo ko biti kaznjen zbog toga.

Врло фине зграде, савршене за ту локацију.
Кад се само сетим осних старијих блокова у Ивана Рибара, згрозим се.....оно треба сравнити са земљом и све испочетка.

Pegasus":uqpu0bly je napisao(la):
Ne znam bash koliko ce to biti dobra vest ako nastavak Jurija Gagarina bude bio izlazak na autoput, u tom slucaju ce biti cela sadasnja trasa Jurija Gagarina biti preopterecena, a ne daj boze da autobusi i kamioni krenu tuda da idu - zagadjenje i buka bi bili preveliki za normalan zivot.

Po meni je to veci minus nego plus za Novobeogradske blokove u tom delu...

Kamioni nece smeti da idu osim duz obilaznice,dok vam autobusi ne ginu zbog nove autobuske stanice kod belvilla.Tu ce prakticno izmestiti ibarsku magistralu

vucko":34bzv1mq je napisao(la):
Kamioni nece smeti da idu osim duz obilaznice,dok vam autobusi ne ginu zbog nove autobuske stanice kod belvilla.Tu ce prakticno izmestiti ibarsku magistralu

Како проширити Лазаревачки друм/Ибарску? Па лепо, изместити је. :lol:

Super su sličice!!! Biće nam baš lepo naselje.... :)
:kk: Interesuje me samo kada su sličice napravljene?

Nema na cemu,evo i jednog tupavog teksta gde vas nazivaju siromasnim gradjanima :notok:

PRESS

KROV NAD GLAVOM ZA SIROMAŠNE GRAĐANE
Život bez kirije

Radovi - Izgradnja 133 socijalna stana na Novom Beogradu trebalo bi da se završi u maju 2012. Useljeno - U zemunskom naselju Kamendin za dve i po godine uselilo se već tri stotine građana
s
besplatni stanovi
Bezbrižni... Kod kuće je najlepše

Socijalni stanovi u Novom Beogradu zapadno od ulice Dr Ivana Ribara dočekaće prve stanare avgusta 2012 godine. Radovi su u toku, a predviđeni rok za završetak izgradnje 133 socijalna stana je maj mesec. Ovaj projekat pružiće krov nad glavom siromašnim građanima najmanje na pet godina.

Prema rečima Zorana Kostića, člana Gradskog veća, radovi teku prema planiranoj dinamici i nema sumnje da će se socijalno ugroženi sugrađani polovinom naredne godine useliti u nove domove.
Još socijalnih stanova

- Izgradnjom kompleksa socijalnih stanova na Novom Beogradu pružićemo novu šansu najsiromašnijim građanima, onima koji su nekoliko decenija podstanari, da napokon reše stambeno pitanje. Iza njih će biti gazde i kirije. Stanovi se izdaju na korišćenje pet godina, a ako komisija utvrdi da porodica i dalje ima status socijalno ugrožene, naravno da joj niko neće oduzeti krov nad glavom - priča za Press Kostić.

http://pressonline.rs/sr/vesti/beograd/story/167013/Život+bez+kirije.html

Pa, skoro svi gradjani u Srbiji i jesu siromasni... Mada jes' glupo u ovom kontekstu.

Press pise budalastine bez ikakve provere. To nije novina... Inace koliko se secam rok je bio kraj 2011 a ne 2012??? Tj. tako je pisalo na tablama za neke zgrade, a neke cak i u maju 2011..

Vrh