prostorni planer":13cvo6i1 je napisao(la):
Mozda ti imas nesto protiv oficira, ali ovo su cinjenice i znam mnoge ljude koji zive na akademiji, po kasarnama i samackim hotelima, u malim sobama sa celom porodicom, jer je sistem bio toliko surov da ako bi resili svoje stanarsko pitanje nisu imali pravo na stan od vojske, i ljudi su cekali stan, a vojska je hiljade njih ostavila na cedilu i u privremenom smestaju, a to su ljudi sa fakultetom da te podsetim... :bash:
Nemam ja nista protiv oficira, samo nisu oni beli medvedi, imaju vece plate nego prosecan gradjani pa neka se sa njima ophodi kao i prema ostalim gradjanima ove zemlje. Imas mnogo ljudi koji su zavrsili fakultete pa imaju manju platu nego ostali i ne ocekuju stan da im neko da! Sto taj neko zivi na akademiji, sto ne iznajmi stan kao ja i moja porodica, a znam sa sigurnoscu da ima mnoooogo vecu platu nego sto je prosecna?
Ako su potrebni stanovi u kasarni zbog prirode posla, napravio bi stanove u okviru kasarni u kojima bi vojnici bez kirije stanovali dok su u toj kasarni u sluzbi. . Koliko mi je poznato to rade samo Amerikanci u svojim bazama...A za penzionerske dane kao i svi ostali, krediti, nasledstava itd..
Ostali cak nemaju beneficijj u nacin otplate koji je dosta povoljniji jer nema ucesca, a i kamate su nesto nize, i odbijaju se samodoprinosi. Takodje, ne kapiram zasto ako se vec "poklanjaju" vojsci stanovi, zasto se ne poklanjaju i ostalima (sa takvim benificijama) ili se zavrsilo sa tom praksom u komunizmu. Njihovi stanovi ce biti finansiran parama poreskih obveznika, a stanovi ce biti podeljeni onima koje opet finansiraju poreski obveznici... sve su super zamislili. Dosta vise tih komunistickih privilegija! Dokle ovaj izgladneli narod da izdržava jednu prevazidjenu organizaciju koje je izgubila sve ratove i sa svih ratista pobegla, zar im nije dosta sto imaju siguran posao, sto imaju plate ignad proseka, sto pojedini idu u penziju sa 55 godina?
Svako od nas placa svaki bozji dan platu nekom generalu koji sedi i dembelise u vojsci koja se u praksi pokazala beskorisnom, a iskreno ne zelim da ikada vise dodjemo u situaciju i da nam treba vojska a i ako nam zatreba vojska mi smo mali igraci sto se pokazalo u praksi! Sto nam ta vojska nije odbranila Kosovo ili bilo sta drugo, sve ratove su igubili. Zasto samo vojska ima rezevisane stanove, kad njihovim radom nema nikakve koristi za ekonomiju ove drzave, gde je 1000 stanova za profesore, doktore, informaticare, pod istim uslovima kao za vojsku i policiju?