kica85":dhhos146 je napisao(la):Znam gde je ovo. Odmah iza stepe (6-og bloka). Tu sam i video da se nastavlja put koji izlazi na Kumodraz (koji se sada probija), pored Vojnog Opitnog centra...
Uzgred, samo kao potvrda prethogne tvrdnje NIkole i mene oko toga kolika cena kvadrata je trebala biti:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=673019
"Građevinska direkcija Srbije trenutno samo u Beogradu zida 5.300 stanova, a po modelu 'Stepe' otvoriće se i gradilišta u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu...Koliko će se tačno zidati stanova još nije poznato, ali će svakako profit od oko 1,5 milijardi dinara, koji je Direkcija ostvarila u ovoj godini, uz kredite, biti uzidan u nove kvadrate", rekao je ministar
Znaci na 2600 prodatih stanova 1.5 milijardi cistog profita ! Ovo vam je oko 100 evra manje po kvadratu . A gde su ostali troskovi koji su uticali na profit kao sto su izbori...
Lebanon":ajbenjpv je napisao(la):ne mozes ti da prodajes stanove u Stepi za 600 EUR/m2, a koliko ce onda da kosta strogi centar????!? - 1,200 EUR/m2?
Završetak naselja "Stepa Stepanović" u junu 2013.
Izvor: Kamatica, Beta, 24.12.2012 16:40
Svi stanovi u novom beogradskom naselju na mestu nekadašnje kasarne "Stepa Stepanović" biće završeni do juna 2013. izjavio je direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan.
- Najveći broj objekata biće završen tokom aprila sledeće godine a celo naselje do juna - rekao je on.
Do sada je na mestu nekadašnje kasarne na Voždovcu završena 21 zgrada od 44 predvidjena objekta sa više od 2.000 stanova.
Podsetio je da je projekat počeo da se realizuje u januaru 2011. i da je njime predvidjena izgradnja 4.616 stanova od čega je 21 procenat za pripadnike Vojske Srbije.
Svi objekti koji su u izgradnji su sada pod krovom što će, kako je dodao, omogućiti završetak građevinskih i zanatskih radova tokom zime.
Kako je istakao, za sada je prodato 2.650 stanova što znači da je mesečno prodavano po oko 100 stanova.
sizif":2typn5cv je napisao(la):Ovako, moja rata je pre 7 godina bila 325 evra, danas je zbog pada euribora 315 i do isteka ugovora ne očekujem neke radikalne promene. Razumem problem ljudi koji su zbog izbora valute za koju im nisu vezana primanja, ali su to osobe koje su dobrovoljno rizikovale.
Obaveštenje
14.01.2013.
Obaveštavamo kupce stanova u zgradama 6E i 6V da se planirana primopredaja stanova pomera do 23. januara 2013. godine. O preciznom terminu primopredaje stanova u ovim objektima kupci će biti blagovremeno obavešteni.
Postoji jos jedna stvar u pogledu povecanja rate za stambeni kredit. Dosta ljudi se zaduzi do svojih maksimalnih mogucnosti. Ako euribor skoci za 5%, vecina tih ljudi ce biti prinudjena da proda svoje stanove, sto banci nije u interesu. Vise joj se isplati da smanji svoju marzu na kredit, tako da ce rata da se poveca u svakom slucaju, ali ne srazmerno povecanju euribora.Alpha":2buabsxr je napisao(la):Sada u ugovoru stoji 4,5%fiksno+6mEuribor
Pa razlika nije toliko bezazlena kada se Euribor sa sadasnjeg istorijskog minimuma od 0,3% vrati na 5,2% koliko je bio vise puta npr konkretno kalkulator sa kamatice:
...
Naravno koliko Euribor nece biti 0,3% sto je istorijski minimum toliko nece biti 5,2% sto je do sada bio maksimum verovatno ce biti oko 2,7-2,8% tokom vracanja kredita pa treba racunati na to + dalji pad vretnosti dinara (125din/Euro?)
Naravno dok se Euribor vrati na prosecnu pa na maksimalnu vrednost ne stigne puno da se vrati od glavnice vec se u pocetku 90+% vracaju kamate a glavnica po 20e mesecno:
...
Završena 21 zgrada u naselju
januar 2013
U naselju je završena izgradnja 21 objekta sa oko 2.200 stanova, a do sada je useljeno više od hiljadu stanova. Objekti 4B, 6D i 6G su useljeni, a priprema se useljenje objekata 6E i V . Na objektima 6 I, J, Z završavaju se fasade, a u unutrašnjosti objekta urađene su košuljice za parket i u toku su gipsarski radovi i postavljanje keramike. Na objektu 6A završene su košuljice za parket i radi se postavljanje keramike. U objektu 6Đ rade se košuljice za parket, hidroizolacija, krečenje i postavljanje pločica.
Objekti 5V i G su završeni i u fazi su pripreme za tehnički pregled. Na zgradama 5 A i B su završene fasade, a u unutrašnjosti objekta A se radi zidna keramika, a u objektu B parket i keramika.
Na parceli 3 na objektu 3A završena je fasada, a u objektu se privodi kraju postavljanje parketa. U objektu 3V se postavlja parket i unutrašnja stolarija. Na ovim objektima je završena fasada. Na zgradama B i G završava se fasada, u dok se u objektu B postavlja keramika i rade molerski radovi, u objektu G postavljaju se unutrašnja vrata i u toku su pripreme za postavljanje parketa.
Na objektu 2A radi se termoizolacija plafona garaže i u zavisnosti od lamele radi se postavljanje keramike u stanovima i izrada košuljice po hodnicima. Objekat 2B je završen i u fazi je pripreme za tehnički pregled. Na objektu 2V urađena je fasada i u toku je završno lakiranje parketa.
Na objektu 2Đ završava se malterisanje fasade, u toku je gletovanje i postavljanje keramike u kupatilima. Na objektu 2G se malteriše fasada, postavljene su pločice u kuhinjama i ograde na stepeništima, nastavlja se postavljanje keramike u kupatilima. U objektima 2E i 2D nastavljaju se keramičarski i parketarski radovi.
Na GP 1 na objektima B i G su toku završni zanatski radovi: lakiranje parketa i postavljanje kermike po stepeništu. U objektu V u toku su parketarski radovi i privodi se kraju izrada fasade. U objektu D je završeno lakiranje parketa i u toku je završno čišćenje zgrade. U objektu 1Đ je u toku završno čišćenje objekta i otklanjanje primedbi.
Budi se život u Stepi Stepanoviću
Autor: M. Pejić 18.01.2013. - 00:02 0:01 24sata
Naselje Stepa Stepanović na Voždovcu biće kompletno useljeno do jula, ali za oko 1.000 porodica, koje su se uselile pre više meseci, život u ovom kompleksu već uveliko teče. Najveće poteškoće stvara im blato budući da praktično žive na gradilištu, što u naselju još nema škole i vrtića, ali, kako kažu, što se osnovnih potrepština tiče nemaju većih problema.
Svi stanari novog naselja biće useljeni do kraja jula
SVAKODNEVICA - U nekim delovima naselja postoji nekoliko pekara, apoteke, piljarnica i prodavnica, ali mi se čini da su cene više u odnosu na prodavnice van naselja, a i izbor je slabiji. Nedostaje nam, između ostalog, mesara i pijaca, ali ipak najveći problem nam stvara nedostatak predškolskih i školskih ustanova. Imamo jedno dete koje ide u peti razred osnovne škole i drugo od godinu i po dana koje pohađa vrtić, a oba svakodnevno vozimo dva i po kilometra dalje od naselja u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” i vrtić odmah pored. Međutim, ima i komšija koje svoju decu nisu prebacili u obližnje ustanove, pa se dešava da svaki dan odvoze i dovoze decu čak iz Novog Beograda - priča Branko M. koji se u naselje doselio u maju prošle godine.
Kako kaže, među komšijama se već stvorila bliskost i solidarnost pa se dešava da neko od stanara razvozi decu do škola i vrtića. Ipak, najveće zamerke ima na blato koje se nalazi po celom naselju, na odnošenje smeća i problem sa saobraćajem.
- Trudimo se da imamo razumevanja, ali nam smeta što je blato na sve strane i konstantno se nanosi, a niko ne dolazi da opere i očisti i mislim da je u pitanju čist nemar. Ljudi su umazani do kolena, ne možemo ni decu da šetamo ispred zgrada. Čekamo i da se reši pitanje saobraćaja i povezanost naselja sa gradskim prevozom, ali nas prebacuju sa jedne službe na drugu kada zovemo da se raspitamo - dodaje Branko.
Njegova komšinica Katarina Jovanović s druge strane ima samo reči hvale za svoje novo mesto stanovanja.
- Osim raskopanih ulica, nemam nijednu zamerku, prezadovoljna sam. Sama zgrada se stalno čisti, sve je besprekorno, da kupim hleb i mleko mi je na minut-dva, a deca su mi velika. Samo se nadam boljoj povezanosti sa Ulicom vojvode Stepe - dodaje Jovanovićeva.
Šta će se naći u naselju
- Dve osnovne škole
- Dva vrtića
- Bezinska pumpa
- Tržni centar
- Zelena pijaca
- Zdravstvena stanica
- Ugostiteljski objekti
- 143 lokala za prodaju (pekare, mesare, marketi, apoteke...)
- 5.083 parking mesta
- Dva sportska terena*
- Tri dečja igrališta*
- Teren za boćanje*
- Sankalište*
- Rezidencijalna dvorišta (cveće i drveće)*
* Nadležnosti Građevinske direkcije Srbije
KOMPLEKS - Do sada je od 4.616 predviđenih stanova prodato 2.650, a useljeno više od 1.000. Kompletno su završene 22 zgrade i stanari se useljavaju svake nedelje. Kako kaže Nebojša Šurlan, direktor Građevinske direkcije Srbije, njihov obim posla sprovodi se po planu, a za ostale sadržaje koji nisu u njihovoj nadležnosti trude se da ubrzaju proces i stvore koordinaciju svih nadležnih institucija.
- Pored samih objekata, Direkcija je uradila infrastrukturu u okviru naselja, a to su sve ulice koje se nalaze između blokova zgrada, vodovod, kanalizaciju, osvetljenje, puteve unutar naselja kao i saobraćajnu vezu sa Kumodraškom ulicom. Ostale puteve radiće Direkcija za gradsko građevinsko zemljište u dogovoru sa Sekretarijatom za saobraćaj. Mi smo inicirali izmenu Plana generalne regulacije za vezu sa Ulicom vojvode Stepe, uradili smo elaborat koji je prosleđen gradu na realizaciju. U martu bi Skupština grada trebalo da se izjasni i da se krene u asfaltiranje. Mi smo za sada uradili dve privremene pešačke veze - objašnjava Šurlan.
Takođe, Direkcija je Sekretarijatu za dečju zaštitu donirala i jedan projekat za vrtić koji će biti gotov u aprilu nakon čega se kreće u realizaciju.
Homer Jay":305fm45b je napisao(la):Naišao sam na super fotku koju je Srđan Adamović postavio na SSC forum: