Šta je novo?

Državna stanogradnja(naselje Stepa Stepanovic na Vozdovcu)

Meni je sto se tice zgrada sve OK dopadaju mi se cak i terase, dovoljno velike, fina ogradica. Imam zamerke na idiote od nekih majstora, ali sve u svemu sasvim OK.

Samo sto vise odmicu radovi sticem utisak da u citavom Beogradu nisam nasao ovako zbijeno naselje sa ovoliko stanova na malom prostoru. Skoro celo ce biti kompletno betonirano. Nisam prema planovima ocekivao bas ovakvu "usorenost" i ovoliko betona.
 
Slazem se sa @nikola011, u onom klipu je stvar delovala totalno drugacije... i sto s tice zelenila...ne znam sta ce na kraju ispasti...a o betonu da ne komentarisem... Nadamo se oslikavanju da se bar malo to ublazi...
 
Malinal":1724zph2 je napisao(la):
...u onom klipu je stvar delovala totalno drugacije... i sto s tice zelenila...ne znam sta ce na kraju ispasti...a o betonu da ne komentarisem...

Zato je onaj klip na volseban nacin, brzinom misli Pericinog tate, nestao sa sajta GDS!

A razlika u prikazanom na klipu i realizovanog u stvarnosti je pravi skolski primer dobro odradjene reklame...
 
Ne mogi ni ja nigde naci taj veliki klip ali evo jednog malog klipica koji se dugo vrteo a koji prikazuje enterijer jednog stana iliti kako je to trebalo da izgleda:

http://www.youtube.com/watch?v=I9UhFpa2bOU

Dovoljno je pogledati i uporediti ovu vrlo uspesno napravljenu reklamu sa onim slikama iz mog stana koje sam postavio a gde se vidi kuhinja, kupatilo, vrata u stanu etc pa da se u milisekundi zakljuci da se vidjeno na klipu i vidjeno u stvarnosti razlikuju svetlosnim godinama!!!

Drugim recima - what we saw is not what we've got!!!
 
To!

Sa ove, sadasnje, tacke gledista sada kada su mnoge stvari jasno vidljive i znamo sta i kako izgleda u stvarnosti slatko sam se ismejao nekim stvarima... Doduse malo i od muke!
 
Sa ovim zelenilom su preterali skroz. A i deluje kao da je mnogo vise prostora medju zgradama, nego sto zaista jeste. Ovaj prikaz enterijera stana je presmesno preteran.
 
Nazalost renderi kod nas su uvek nerealni i vise sluze da "prodaju pricu" nego sto kao u svetu sluze da budu realni i bliski izvedenom resenju.

Recimo vecina rendera zgrada po vracaru umesto susednih zgrada na placevima koje dodiruju zgradu prikazuju neke prasume i dzungle,kao da ce se vasa nova zgrada nalaziti usred amazonije a ne urbane matrice sa jednim stablom na 5 zgrada P+4+PK.
 
Jasno je meni da preteruju i ja ni u najlepsem snu nisam ocekivao da bude bas tako ali su oni ipak uspeli da po nekim pitanjima odu u sasvim drugu krajnost - recimo na renderu se ne primecuje ni jedan jedini zidic a u stvarnosti su oko pojedinih zgrada prave zidine kao oko nekog srednjevekovnog zamka, da ne idem dalje ...
 
O kakvim zidinama se radi?Nisam upucen pa mi molim te pojasni,idi dalje molim te.
 
vucko":6qzxcrob je napisao(la):
O kakvim zidinama se radi?Nisam upucen pa mi molim te pojasni,idi dalje molim te.

Pogledaj zidine na prvoj, drugoj, trecoj slici. Ti zidovi su zaista impresivni uzivo. Ustvari, posto su zgrade jako blizu, a izmedju svake dve su stavili ulicu i parkinge resenje visinske razlike u naselju su videli u visokim potpornim zidovima oko prakticno svih zgrada. Problem je sada po meni ispao sto su mnogi stanovi u prizemlju ispali sa pogledom na pola zida, pa su kao u suterenu. To niko nije mogao ni da pomisli. Morali su da ih podignu i uz same zgrade sa gelenderima da neko ne bi pao sa staze.
 
Potporni zidovi oko zgrada. Komsha ce bolje objasniti, ja se slabo razumem. Zaista grozno izgledaju. Toliko su visoki oko pojedinih zgrada, da ce utisak, ljudima koji zive u prizemlju, biti kao da su u bunkeru. Vidi se na nekoj od ovih fotki koje je postavio nikola011. Uzivo je jos impresivnije :lol:
 
kokica":2wjkph8z je napisao(la):

Jao kako me samo u'vati nostalgija kad se setim prvog gledanja ovog spota! Zakleo sam se da cu ziveti u onom super stanu u potkrovlju, terasa od fasadne cigle, sa strava komfornom spavacom sobom, onaj stan mi je izgledao fascinantno, hteo sam u redu da stojim za njega i da uradim sve sto treba da bude moj, ali takav izgleda ne postoji...
 
Nemam sad kod sebe slike gde se vidi daleko bolje od ovih ali evo dve slike gde se vide veliki betonski zidovi gde se pojedini nalaze tik ispred stanova onima koji su kupili stanove u prizemlju. Ima jos drasticnijih primera ali i ovo je dovoljno...



Da li je potrebno da pominjem da su od 4 vrata koja se nalaze u stanu - svih 4 razlicita, plocice koje ne idu do plafona (na stranu to sto su uzasne), sarenilo zgrada u odnosu na to kako je predvidjeno da ce biti iste zgrade na istoj GP, garaze sa "cijena prava sitnica", zgrade u kojima su pojedinci dobili ostave a pojedinci ne iako su placali istu cenu kvadrata (niko nije ni pominjao te ostave prilikom raspitivanja za stanove pre kupovine), daleko manje zelenila nego na renderima, fakticki nedovrsene terase na povucenim spratovima narocito kako su predstavili na renderima - ovde ce to da zavrsava kupac stana, svetlarnike u pojedinim zgradama gde se iz hodnika gleda na komsijinu terasu, genijalno uradjene krovove gde kisa pada direktno na terasu itd.

Ima jos stvarcica ali mislim da je i ovo dovoljno.
 
nikola011":23u29tg0 je napisao(la):
kokica":23u29tg0 je napisao(la):

Jao kako me samo u'vati nostalgija kad se setim prvog gledanja ovog spota! Zakleo sam se da cu ziveti u onom super stanu u potkrovlju, terasa od fasadne cigle, sa strava komfornom spavacom sobom, onaj stan mi je izgledao fascinantno, hteo sam u redu da stojim za njega i da uradim sve sto treba da bude moj, ali takav izgleda ne postoji...

Postoji slican takav u kokicinoj i mojoj zgradi - sa velikim terasama, ogromnom spavacom sobom i sl. ali je otprilike oko 140 m2 ili preracunato u... ma dovoljno je i ovoliko...
 
Ne, ima "samo" 130m2. Cose dnevne sobe tog stana je iznad moje dnevne sobe...celom duzinom :lol:
 
Martin Mystere":4dlilwgu je napisao(la):
Postoji slican takav u kokicinoj i mojoj zgradi - sa velikim terasama, ogromnom spavacom sobom i sl. ali je otprilike oko 140 m2 ili preracunato u... ma dovoljno je i ovoliko...

U vasoj nema takav jer vam je krov drugaciji, u ovom stanu na spotu terasa je pokrivena, to su oni blokovi dalje od centra grada. Kad malo bolje pogledam spot, mogla se uociti razlicitost krovova, ali oni u prikazu oglednog stana meni pokazase najlepsi, bar po meni. Gledao sam malo bolje onu jednu sliku sa krova onih zgrada sto imaju rupe. Mislim da su one rupe lepo napravljene da lepo moze da ulegne unutra neki pleksiglas i da to lepo izgleda, tako da Malinal ne mora da sedi na kabriolet terasi.

Vasi ispadose najspecificniji i najotvoreniji. Jedino sad neko da udari klasican krov od pleksiglasa. Po mogucnosti svaki komsija za sebe sa drugom bojom istog kako bi naselje odmah dobilo onaj pravi "smek"
 
Martin Mystere":tccgl5bz je napisao(la):
Nisam mislio bas bukvalno takav vec da se radi o stanu sa King size terasom i XXL spavacom sobom. :D

Da imam novca za 130m2 nikada ne bih ziveo u Stepi u 130m2. Otisao bih u neku strava zgradu u recimo 60m2, meni dosta. Ja zaista ne znam ko kupuje tolike stanove u takvim naseljima daleko od centra, ne vidim smisao. Jedino ako zive 3 kolena zajedno ili porodica ima 10-toro dece.
 
Vrh