Evo, da se i ja pridruzim komsijama... 4ž
i da podelim svoje odusevljenje ili ne-odusevljenje. Zgrada je PLAVA, totalno drugacija od ostalih, ali to cemo zanemariti. Razmatrajuci sve stanove u ponudi, primetno je da u dosta tipova stanova, puno porstora odlazi na hodnik u koji ne moze prakticno nista da se stavi osim da se prolazi. U nekim stanovima to deluje kao tunel.
O sobama...hm...i to je posebna prica...vecina je minimalna, tek toliko za bracni ili dupli krevet i to je to. Mada, ima i onih gde ni to nije moguce, jer su sobe uske... O nepostojanju spaiza/ostave da ne komentarisem, ali nisam sigurna da arhitekte imaju uopste u planu gde bi se drzale stvari, sto odevne sto ostale, kad je sve svedeno na minimum i bez toga. Da li su radijatori nasli najbolja mesta, pa dobro.
Ali, vrhunac...gluposti, bezobrazluka, gramzivosti ili kako to da nazovem, predstavlja kuhinja. Ugaona kuhinja. I bez dodatnog zida od nekih cca.13 cm ta dubina je trebala da bude 55cm (inace, na crtezu se ne vidi da ce taj zidic, koji je do visine visecih delova toliko uzeti), a da ne pominjem da je sa tim zidom ta velicina svedene na 39. Tu treba da budu sudopera i masina za sudove, i ostaje jos malo prostora. Kuhinja je tako smisljena da u najboljem slucaju imate mesto za frizider, sporet, sudoperu, masinu za sudove i jedan element, obicno manji, i to tako da je vec unapred odredjen raspored tih elemenata. A onda, ako je ugaona, u tom malom prostoru, smanjivanjem dubine na 39, zapravo vam uzimaju 20cm iz drugog dela... jer bas bih volela da vidim taj standard za sudoperu i masinu na dubini od 39. Ma ljuta sam za tu glupost. Nemam vremena sad da postavim sliku, ali obratite paznju na mere, posebno u kuhinji.
I ne, nije to Stepa, sto je najgore, masovno se grade stanovi koji su za svaku kritiku vezano za kvalitet i udobnost stanovanja. Losi rasporedi prostorija su na prvom mestu. Cast izuzecima, ali cini mi se da je stanje jako lose. I da ne bih sad bila toliko negativna, eto, samo skrecem paznju na mere i detalje koji se cine da nisu tako vazni a onda...ne znate gde cete sta i kako.
Veliki poz svim komsijama
i sa srecom