Mary":2s4zd20e je napisao(la):Ja jos razmisljam i kalkulisem sta mi je ciniti u vezi jedine opcije u ovom trenutku da dodjem do krava nad glavom a to je kredit za stan u Stepi. Kako ste se odlucivali, samo na osnovu uvida u projekat u Gradjevinskoj direkciji ili ima i varijanta da vam neko na licu mesta omoguci uvid u stan?
Molila bih jos samo da mi neko objasni ko je uzimao kredit u vezi postupka povracaja PDV-a. Ja bih imala minimalno ucesce 5% i kada i kako onda sticem pravo za povracaj PDV-a? Malo me to buni da se vrsi povracaj a sa druge strane dugovanje na dug rok i mnogo veliki iznos. Ne bunim se ja, samo da li je to moguce, to bi mi bilo super da imam sa cim da opremim stancic jer cu i ovako jedva da nategnem crkavicu za ucesece i ostale troskove i naknade.
Niko vas ne sprecava da odete na gradiliste i da pogledate stan ako je u izgradnji. Ja sam se licno oducio samo na osnovu plana, jer imam puno poverenje da ce biti zavrseno, sa pristojnim kvalitetom. Ako je ova drzava vratila staru deviznu stednju, smatram da ce biti kadra i da zavrsi šacicu stanova, pogotovu što je u pitanju nešto na zdravim nogama, tj. na projektnom finansiranju.
Pravo na povraćaj PDV-a stičete ako vam je prvi stan koji kupujete, i to čim dobijete potvrdu da je stan isplaćen u celosti. Nakon toga u roku od mesec dana dobijete povraćaj na tekući račun.