niki":p3ov69kc je napisao(la):2 aneksa na po 30 dana, pri cemu je potrebno doneti adekvatno uverenje o opravdanosti produzenja. Receno mi je da su do sada zadrzali nekoliko kapara samo.
Ko hoce da koristi subvenciju novu neka podnese novi zahtev za kredit, a postojeci da stonira, inace u drugoj polovini godine sledi poskupljenje svih kredita pa i stambenih, tako da ko je napravio dobru kalkulaciju neka ne gubi vreme, cene kvadrata ce ici dole narednih godina ali ce cena kostanja kredita biti znatno veca.
Interkalarna kamata kod Intese postoji od odobrenja kredita do pocetka placanja anuiteta sto je 28 u mesecu, ona se javlja i kad se uzme kredit sa grejs periodom od 12 meseci.
dalek, koje si uslove dobio kod Komercijalne za Stepu, njih nisam kontaktirao?
Za kredit sa grejs periodom to je i ocekivano, ali za kredit koji ide odmah u naplatu nije bas korektno. Odnosno matematicki jeste, ali nije u duhu dobrih poslovnih odnosa, jer ja kao klijent nisam trazio odlaganje naplate rate vec mi je sasvim korektno da mi mesec dana od isplate kredita ide prva rata. To sto su oni uzeli 28. u mesecu kao dan kada se iskljucivo placa rata nije moj problem, pogotovu sto u ugovoru nije definisano.
Sve banke su za subvencionisani kredit ponudile slicne uslove, ali ja sam vec imao racun u Intesi pa mi je to bilo najjednostavnije. A kad sam vec kod interkalarne kamate i Komercijalna banka je naplacuje ali na drugi nacin. Naime, ako vam je kredit isplacen 15. u mesecu prva rata vam ide 30. u istom mesecu, znaci za 15 dana a vi ste vec platili kamatu za ceo mesec ;-).
Kod intese je to ociglednije, za isti slucaj prva rata vam ide 30. ali sledeceg meseca i tako imate 45 dana do prve rate pri cemu ste platili 30 kroz kredit a 15 placate na salteru kroz interkalarnu kamatu.