Šta je novo?

Državna stanogradnja(naselje Stepa Stepanovic na Vozdovcu)

Učešće za subvencionisane stanove povećano na 10%

Učešće građana za subvencionisane stambene kredite ove godine, umesto prošlogodišnjih pet, biće povećano na 10 odsto...
... dok će učešće države u kreditiranju kupovine novoizgrađenih stanova ove godine biti smanjeno sa 20 na 15 odsto. Nebojša Ćirić, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, objasnio je da je prošle godine učešće države u finansiranju bilo 20 odsto, dok su građani učestvovali sa pet odsto, a banke sa 75 odsto.


http://www.24sata.rs/vesti.php?id=87971
 
Kako inace napreduje prodaja , jesu se oglasili iz GDSa? Meni se i dalje cini da su ti stanovi prilicno skupi, a sigurno su daleko od jeftinih - deluje mi nemoguce da prodaju toliku kolicinu stanova...
 
Počele su banke da potpisuju sa NKOSK, Komercijalna daje i grejs period na 12 meseci po potrebi. Više o tome imate na sajtovima.
 
Pegasus":1fa3k16s je napisao(la):
Meni se i dalje cini da su ti stanovi prilicno skupi, a sigurno su daleko od jeftinih - deluje mi nemoguce da prodaju toliku kolicinu stanova...
pa zavisi kako definišemo "jeftino". u svakom slučaju ti stanovi su ispod tržišne cene u tom delu grada. 2008 godine kad su stanovi bili najskuplji moj drug je platio u izgradnji kvadrat stana 1350 u ulici/naselju veljko vlahović (lošija lokacija od stepe stepanović) oko 200 metara vazdušnom linijom od ove kasarne. ali i u ovoj ceni ima dovoljno prostora da svi zarade, izvođači, država, banke, pa i vojska kojoj sleduje dobar procenat stanova.

e sad oni te stanove ne prodaju odjednom nego po fazama. tako da će dosta vode proteći dunavom pre nego što se sve ovo izgradi. i ortoped je rekao da beogradu nedostaje 150.000 stanova (ne bih ulazio u to kako je došao do ove cifre i da li je ovo uopšte tačno) tako da prodaja ovih 5 hiljada onda ne bi trebalo da bude problem
 
Juce sam prolazio pored Stepe tj. "gradilista", nigde nikog nema, sve je pusto!
 
Stepa":5aswsrs9 je napisao(la):
Ja sam zavrsio. Jos samo da se izgradi.
Нека ти је са срећом. Желим ти да се на време уселиш и да у наредним деценијама будеш задовољан станар.
 
Hvala. Posto se gradi parcela koju kupci stanova sami unapred finansiraju, mislim da ce sve biti u redu.
 
Radim preko puta kasarne i ko kaže da se ništa ne radi - laže.
 
Heinz":1fivnml3 je napisao(la):
Radim preko puta kasarne i ko kaže da se ništa ne radi - laže.
Slazem se. Skoro svako jutro tuda prolazim, i redovno oko 7:00 ima majstora koji dolaze na posao. Celu ulicu su btw usvinjili zemljom koiu odvoze svaki dan. Odatle se inace jako tesko vidi da se nesto radi posto se radi deo koji je dosta visoko/daleko.
Mislim da se najbolje vidi negde 50m ispod okretnice autobusa br. 26. negde kod one prodavnice ulja koja je na samoj krivini. Puca pogled na ceo plac maltene.

poz.
 
Ne znam šta ljudi očekuju da se radi, možda fasada? :)
 
Nekima je ocigledno krivo sto gradnja tece po planu. Navijaju za neuspeh da bi posle rekli kako su bili u pravu i ispali pametni sto nisu kupili stan.
 
image.jpg


I strane na sajtu cip-a o projektu

http://sicip.rs/ci/aktuelno/vesti/s...+комплекса+"Степа+Степановић"+у+Београду.html
 
Dve su stvari u celom projektu po meni problematične:
1. Gradski prevoz do centra grada. Ne znam da li ima nekih planova što se toga tiče.
2. Infrastruktura koju ne gradi GDS. GDS garantuje za svoje zgrade i stanove, dok su škole i obdaništa, mislim čak i saobraćajnice, na gradu.

Ako bude preveliki razmak u realizaciji stanova i vrtića i škola, a u nedostatku adekvatnog prevoza, eto problema budućim stanarima.
 
Како нема превоз до центра града? 9,10.14,33 и 39 до Славије, 10 до Калемегдана.
Једно ако се за центар града узима потез од Теразија до Теразија..... :rolleyes:
 
Tramvaj nije baš blizu, celo naselje je orjentisano na Kumodrašku ulicu kao vezu, a ne na Vojvode Stepe, jer tamo postoji niz privatnih kuća uz ulicu ka kasarni. 33 i 39 do Slavije, ok. Znam da bus 39 ide kad ide, npr. na 15-20 minuta.
 
vucko":3a0gy0al je napisao(la):
Kod nas u drzavi se rokovi shvataju kao nesto sasvim neobavezno. Prema ovim, zvanicnim, podacima ocigledno je da sve faze kasne i da se, samim tim, pravi rokovi zavrsetka ne znaju... Iz nekog razloga ni u jednom intervjuu novinari na tome ne insistiraju kada postavljaju pitanja ministru Dulicu, direktoru GDS, direktoru CIP-a... Logicno je valjda da postoji elementarna odgovornost pa da se unapred znaju pravila igre. A tako i nagrade za kvalitetan zavrsetak pre roka i kazne u slucaju kasnjenja. Mislim da je to kljucna tema.
 
Vrh