Nevenkovic
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 27.02.2010.
- Pohvaljen
- 63
Nisi znao i nije ti palo na pamet da oni zarađuju već si tvrdio da ih finansiramo iz budžeta. Prethodno si ih naravno iznapušavao. Zlatna kolajna br. 1.Gospodin_Matkovic":fg6tkkjv je napisao(la):Nevenkovic":fg6tkkjv je napisao(la):Ne, direkcija je ekstremno profitabilna firma koja trzisno posluje.Gospodin_Matkovic":fg6tkkjv je napisao(la):Gradjevinsku direkciju finansiramo svi mi iz budzeta, zar ne?
Dobra fora. Drzavna firma koja trzisno posluje i ekstremno je profitabilna. A jel' to uspevaju zahvaljujuci svojim sposobnostima ili zahvaljujuci principima poslovanja kao u Titovo vreme? Koliko sam im video u poslovnim rezultatima sve pare ostavljaju na racunu i prenose dobit iz godine u godinu i to se krcka za razne svrhe. A ako se zapitamo kako prave profit i od koga? Pa od nas koji kupujemo kao jeftine stanove. Koja je poenta da drzavna firma gomila pare na racunu?! Na primer, 2008. su imali profitnu stopu od 50%! A bave se izgradnjom jeftinih stanova gde profitne stope ne bi trebalo da su tolike.
Oni zarađuju tako što izgrade nešto i to posle prodaju na slobodnom tržištu. Nikoga ne biju po ušima da kupi kod njih. Sada kada si i to saznao, nastavio si i dalje da lupetaš. Jer si bio tamo i zaključio da je to sve sam tupan i glupan. Kamo puste sreće da takvi vode ostala javna i komunalna preduzeća i da ostvaruju slične ili bar 0 pozitivne rezultate. Nastavak aka Tito-partija, profiti, upravljanje, cash-flow, zaslužni su za zlatnu kolajnu br. 2.
Neznanje nije samo po sebi zločin, iako u pravu, u bilo kom sudskom-prekršajnom-saobraćajnom sporu ne oslobađa krivice, ali ja uvek vidim problem kada se neargumentovano piskara samo da bi se piskaralo. A taj problem, izražen u načinu pisanja i pre toga razmišljanja i zaključivanja se pretvara u zločin nad samim sobom.
Kako god shvatio, a shvatićeš nakaradno, oba odgovora na tvoje postove su bili i jesu dobronamerni. Ono što pokušavam ne samo sada, moguće i nemušto i nevešto pošto mnogi padaju u vatru, da objasnim je da je bavljenje sobom a ne drugima ono što može da donese lični prosperitet. Ne samo u ekonomskom već i u svakom drugom pogledu.