faramir5":13r8dwq8 je napisao(la):Za to vreme normalni ljudi ce da otplate svoje stanove, bas zahvaljujuci subvencijama
Ja ne smatram sebe nenormalnim, kao sto ne vidim ni najmanju mogucnost da ce moja deca u zivotu imati neke psihicke (ili kakve si vec mislio) nedostatke zato sto bih ostao podstanar.
Kad vec pominjes decu, znas koliko njih nema lecenje jer drzava nema novca. To vidis svaki dan na TV-u. Ja ne smatram za dobro da se nekom zdravom i pravom u takvoj situaciji subvencionise kamata da bi lepse ziveo. Mogu da razumem da to radi drzava koja ima za sve ostalo.
Istina je da ti ne mislis nista posebno dobro za mlade sa decom, nego cisto branis svoj interes.
I ja branim svoj. Ja sebe smatram imucnijim od drugih jer imam mogucnost da se realno zaduzim za nekretninu u Beogradu dok vecina u Srbiji gladuje. Ako cemo fer, nije fer da me drzava jos i nagradjuje dodatno, mogao bih da uzmem manji stan za to. Pravde nema. Ovo je surovi kapitalizam.
Ja ne zelim da me drzava nekim ovakvim cinom uslovljava da kupim nesto basnoslovno skupo, da mi da novac iz budzeta svih gradjana Srbije, a onda od placenog novca krade za hranjenje imaginarnih papagaja i zmija i ko zna cega vec.
Ja sam za to da stan platim realno koliko vredi na trzistu bez pomoci drzave i njenog uslovljavanja.