Martin Mystere
Intermediate
Super vest - interesuje me samo da li je tu mislila na postavljanje opreme kako Bog zapoveda ili ono najjednostavnije - preko zajednickih antenskih stubova!?
GP5":2wbvswrn je napisao(la):Garsonjere..... ....25
Jednosobni........229
Jednoiposobni.....46
Dvosobni...........423
Dvoiposobni........65
Trosobni...........571
Troiposobni........52
Cetvorosobni.....18
Lokali...............127
Ote mi ona prodavacica liste kad je videla da se radi o spijunazi.
pravnik":ukmt64xx je napisao(la):Ili neka banka????
id1id2id3":ukmt64xx je napisao(la):Drage komsije,
Vec sam se pomirila sa tim da je zvucna izolacija u zgradama jako losa i da cujem korake i svako pomeranje stolice u stanu iznad mog. Medjutim, sada se pojavio novi problem: od kada je u lokalu u prizemlju otvorena kuhinja (ja sam na drugom spratu, direktno iznad tog lokala) svako jutro me budi miris zaprske, a kada se vratim sa posla trebaju mi sati da izvetrim stan. Pretpostavljam da ce sa dolaskom toplijih dani biti samo gore. Zanimljivo je da se miris oseca i kada su prozori zatvoreni. ma koliko zvucalo besmisleno, kao da izlazi iz radijatora.
Da li jos neko ima ovaj problem? Ima li iko ideju kako ovo resiti?
Martin Mystere":1xuw6cnn je napisao(la):Oni koji dobiju stan u zakup gube pravo na taj UTS i placaju mesecnu zakupninu MO sve dok ne steknu uslov i rese da otkupe stan koji bi tada presao u njihovo vlasnistvo. Tada prestaju da placaju zakupninu ali umesto nje placaju rate kredita koje su manje nego sto mi placamo banci jer je dobar deo da se tako izrazim subvencionisan od strane MO pa je i vrednost stana za otplatu manja.
Martin Mystere":1mlcaay9 je napisao(la):Hmmm, ovo je nesto sasvim novo za mene! :shok:
Nisam znao da tako nesto postoji a sada me zivo interesuje po kom osnovu su ti uspeli da ostvare tu mogucnost, posto se ona definitivno nigde zvanicno ne pominje!?
kombi":3cklalxl je napisao(la):I cisto informativno- Da li eventualnim/najavljenim/ocekivanim povecanjem stope PDV-a na 20/22/24% porasti cena za taj procenat? Predpostavljam da hoce...
nikola011":3d9faxrf je napisao(la):kombi":3d9faxrf je napisao(la):I cisto informativno- Da li eventualnim/najavljenim/ocekivanim povecanjem stope PDV-a na 20/22/24% porasti cena za taj procenat? Predpostavljam da hoce...
PDV na stan je 8%, ne 18%.
Martin Mystere":1z23h0fp je napisao(la):Pa pazi nikola nije to bas isto...
Nije isto u tom smislu da mu se cena prilikom kupovine svakako povecava za taj porast PDV-a i neko ko je gledao neki stan a rata kredita mu se bas uklapa u gornju dozvoljenu granicu zbog tog porasta PDV morace da ili odustane od tog stana i bira neki manji (koji mozda opet ne odgovara) ili da poveca ucesce sto u danasnjoj situaciji nije uopste lako (oklen ti pare care)...
Sa stanovista vracanja PDV je sve OK jer ce on dobiti povracaj onolikog PDV-a koliki su mu racunali (8% ili 10%) ali sa stanovista kupovine stana razlika postoji.