Gledao sam ona vrata koja si rekao da su cudo. Pa ako gledas americke filmove, u njihovim zgradama i hotelima stepeniste jeste odvojeno vratima, i pisu spratovi kako se penjes ili silazis...
Zasto su samo kod vas, to ne znam, ali ja u njima vidim ogromnu prednost.
-usteda energije, jer kad svako od komsija izadje ili udje u stan doprinosi nekoj temperaturi hodnika. Zasto bi zimi izasao u potpunu ledaru. Kod mene je ovde zimi u hodniku kao napolju, a to utice i na temperaturu stana.
-higijena- hodnici se ne ciste svakog dana i dize se prasina hodanjem. Zasto bi tebi padala prasina dok komsinica na spratu iznad izadje za macom ili kucom koji trckaraju dok se ceka lift. Mnogo je cistije i intimnije. Na kraju krajeva, sami stanari jednog sprata mogu cesce cistiti ako su saglasni jer niko sa strane nece prljati.
Smatra se i da ces stepenice redje koristiti jer imas lift, pa prema prethodno navedenom, bolje da ih bude.
A stvarno mi nije jasno zasto su samo kod vas. Mozda je to neki Energoprojektov standard.
P.S. Po meni su fuge dobre, to ti se cini, one se uvek kupuju kao kontrast od plocica da bi iste dosle do izrazaja. Svetle plocice uvek idu sa tamnim fugama, bar tako dizajneri kazu. Ako ih posvetlis, mozda ces dobiti efekat kao da plocica i nema, bice prilicno bezlicno, kao okrecena soba.
Fuge nije lako menjati, one su napravljenje ne da budu samo dekoracija, vec i da stite plocice od uvlacenja vlage. One su se stegle i napravile dobar spoj izmedju plocica. Ili je varijanta da ove kopas pa da stavljas druge, a pri tom mozes ostetiti plocice, ili ove da farbas, ali to nece izgledati bas lepo jer ne znam koju bi boju mogle da prime. Ne mozes samo druge da stavis preko ovih, ne bi se "primile".
Meni su drugovi rekli da je ovo moja pesma, ja cu je sad dati i tebi da ne upadnes u slicna razmisljanja
http://www.youtube.com/watch?v=gFpGQySodqI