nikola011":16wgnkn5 je napisao(la):
Za radijatore ne znam o cemu pricas, stanovi u kojima sam ja bio, stavljeni su ispod prozora, izuzev u slucaju da je otvor terasa ili francuski balkon.
Ma nema sikiracije, sad cu sve da objasnim po pitanju radijatora...
Znaci u mom stanu u 4AL1 (a tako je i u ostalim lamelama) radijatori su postavljeni na unutrasnjim zidovima koji se granice sa drugim stanovima a ne na spoljnim zidovima, pri cemu se ne radi ni o terasi, niti o francuskom balkonu. Prozori su oni veliki na 45 cm od poda i tu su komotno mogli da se stave oni nizi radijatori sa vise rebara - ne bi bio prvi put da se tamo gde su takvi prozori oni ugradjuju, stavise ja sam licno vidjao na dosta mesta takve. Ovako radijatori zauzmu zid bespotrebno tako da tu ne mozes nista da stavis a da ga ne zatvoris.
Mreza je Telekom, kao i svuda u Beogradu, ko prvi zauzme naselje, njegovo je, a ovo ipak gradi drzava.
Drugim recima monopol je opravdan i ako nam drzava izgradi stanove mi moramo da koristimo ono sto nam oni nude po cenama i kvalitetu koje oni odrede jer nemamo izbora... Hmmmm.....
Kao sto znas, u zgradu moze doci i drugi operater, ali pod uslovom da se prijavi 50%+1 stanara, odnosno dela naselja, zavisno koliko je tom operateru isplativo da dovuce mrezu na to podrucje.
Mislis li da nijednom od ostalih operatera nije isplativo da dovuce mrezu na podrucje gde ima 5k stanova? O, itekako jeste samo je pitanje hoce li im biti dozvoljeno.
A ono o 50% stanara mi je dobro poznato, samo pitanje je kako ce sad gledati - u zgradi ili delu naselja, onoliko koliko ih ima ili koliko bi trebalo da ih ima etc. A tu opet nastupa problem sa kojim znam da su se ljudi koji su skupljali potpise susretali ali to je vec neka druga prica.
Ne znam o kakvoj to specijalnoj razlici govoris, ja sam sad na SBB-u, jeste vrhunski net, nemam apsolutno nijednu zamerku, cak nikad u zivotu nije ni "stucnuo". Ipak je tamo nova podzemna mreza, sve uzidano, pa ko bi ti sad pristao da uvodi nesto novo i razvlaci nove kablove po zgradi, to zaboravi. Mislim da ce i Telekom biti fenomenalan jer je infrastruktura potpuno nova.
E upravo o tome sto sam ti boldovao i govorim kao o nekoj specijalnoj razlici i to u korist SBB-a ili IKOM-a u odnosu na Telekom. Daleko bolja ponuda, znatno bolji kvalitet o cemu govorim na osnovu iskustva koriscenja nekad Telekomovog ADSL-a (za koji sam rekao nikad vise) u odnosu na sadasnji kablovski net kod IKOM-a, daleko pristupacnije cene kablovskog neta cisto i bez toga da uz to imam i digitalnu KTV uz odredjene pakete pay TV itd.
A to da ce i Telekom biti fenomenalan mogu samo da se nadam mada obzirom na dosadasnje iskustvo sa njihovim ADSL i iskustvo mnogih korisnika sa njihovim IP TV (los izbor kanala u odnosu na operatere KTV, kvalitet slike koji varira u odnosu na vremenske uslove (da ima i toga), itd) nesto ne verujem da ce biti bas tako osim ako se nesto drasticno ne promeni.
I stvarno nemam nista protiv toga da imamo to vec uvedeno, samo da sklopimo ugovor, koliko imam protiv izbora operatera koji je monopolista koji zna da je jedini pa se bas uopste i ne trudi da ponudi bolji kvalitet usluge ni po jednom pitanju!
Pozdrav.