Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.251
Kul, tu titulu mi još niko nije dodelio.
Пантограф":8fdr5ami je napisao(la):Не морамо баш оволике глупости да читамо, нека се неки суздрже бар мало.
С тим у вези, сматрам да је примарно раскрстити са нормама малограђанског и осталих преживелих форми морала - кампања "Ј...те се за Данску" је патриотизам какав се мени свиђа. Уз то је и у функцији популационе политике.
Дакле, жене нису "курве" ако воле ону ствар, рађање са 16 година није табу већ пожељно, а систем служи да помогне мајци да се образује и развија, да дете не буде терет већ награда и задовољство.
(А ово је толико конзервативан форум чистунаца - млађи су конзервативнији и приметно мање псују од нас из генерације икс - па сам зато изнад и написао Ј... за оно што би Данци на данском лепо написали Јебите).
Не знам да ли постоје истраживања на ту тему, али мој утисак је да је већина трудноћа непланирана (или ако не баш већина, свакако велики број), а разлика између непланираног и нежељеног и ако је суштински огромна може да се у секунди прескочи. Ако си са сто страна бомбардован изјавама да си ти власник свог тела, без обзира да ли је у теби зачето нешто што је забрањено називати новим животом, већ искључиво фетусом или другим чисто медицинским називима којима се покушава сузбити било каква сензитивност према детету у утроби, и да то своје тело треба што више користити за искључиво хедонистичке циљеве, онда ће те несуђене мајке лако да прескоче јаз имеђу непланираног и нежељеног. Само на тај начин Србија годишње остане без једног великог града.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=813193#p813193:27rbastx je napisao(la):Дошљак » Чет Јан 14, 2021 3:09 pm[/url]":27rbastx]Проблем није у самом абортусу као медицинској радњи спречавања нежељене трудноће. Проблем је у томе што се трудноћа сматра нежељеном. Опет кад људи не желе децу, можда је боље и да је немају него да лече фрустрацију на деци после. Боље да се фокусирамо на популацију људи која жели децу, али није у могућности да се оствари у родитељству. Ту држава треба да пружи пуну помоћ.