Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 62.093
Kul, tu titulu mi još niko nije dodelio.
Пантограф":8fdr5ami je napisao(la):Не морамо баш оволике глупости да читамо, нека се неки суздрже бар мало.
С тим у вези, сматрам да је примарно раскрстити са нормама малограђанског и осталих преживелих форми морала - кампања "Ј...те се за Данску" је патриотизам какав се мени свиђа. Уз то је и у функцији популационе политике.
Дакле, жене нису "***ве" ако воле ону ствар, рађање са 16 година није табу већ пожељно, а систем служи да помогне мајци да се образује и развија, да дете не буде терет већ награда и задовољство.
(А ово је толико конзервативан форум чистунаца - млађи су конзервативнији и приметно мање псују од нас из генерације икс - па сам зато изнад и написао Ј... за оно што би Данци на данском лепо написали ***ите).
Не знам да ли постоје истраживања на ту тему, али мој утисак је да је већина трудноћа непланирана (или ако не баш већина, свакако велики број), а разлика између непланираног и нежељеног и ако је суштински огромна може да се у секунди прескочи. Ако си са сто страна бомбардован изјавама да си ти власник свог тела, без обзира да ли је у теби зачето нешто што је забрањено називати новим животом, већ искључиво фетусом или другим чисто медицинским називима којима се покушава сузбити било каква сензитивност према детету у утроби, и да то своје тело треба што више користити за искључиво хедонистичке циљеве, онда ће те несуђене мајке лако да прескоче јаз имеђу непланираног и нежељеног. Само на тај начин Србија годишње остане без једног великог града.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=813193#p813193:27rbastx je napisao(la):Дошљак » Чет Јан 14, 2021 3:09 pm[/url]":27rbastx]Проблем није у самом абортусу као медицинској радњи спречавања нежељене трудноће. Проблем је у томе што се трудноћа сматра нежељеном. Опет кад људи не желе децу, можда је боље и да је немају него да лече фрустрацију на деци после. Боље да се фокусирамо на популацију људи која жели децу, али није у могућности да се оствари у родитељству. Ту држава треба да пружи пуну помоћ.