Šta je novo?

Demografija (statistika,analiza,projekcija)

Ne možeš da stvaraš porodicu sa 300 evra plate

Kultni muzičar Rambo Amadeus tvrdi da ponovo živimo u vremenu u kojem se "pumpa" nacionalizam i insistira na podelama.

"Nacionalizam je tema za one do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi", kaže Rambo.

A nacionalizam je na našim, balkanskim, prostorima glavna tema jer većina ljudi ima prosečnu platu 300 do 500 evra, ako uopšte i primaju platu, objašnjava Rambo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645702#p645702:26880ze8 je napisao(la):
Žika » Pon Avg 05, 2019 8:01 pm[/url]":26880ze8]Ne možeš da stvaraš porodicu sa 300 evra plate

Kultni muzičar Rambo Amadeus tvrdi da ponovo živimo u vremenu u kojem se "pumpa" nacionalizam i insistira na podelama.

"Nacionalizam je tema za one do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi", kaže Rambo.

A nacionalizam je na našim, balkanskim, prostorima glavna tema jer većina ljudi ima prosečnu platu 300 do 500 evra, ako uopšte i primaju platu, objašnjava Rambo.
Ma možeš, samo na šta će ta tzv.porodica da liči - e to je drugo (pravo) pitanje! Na žalost, ovde u Srbiji stvaraju porodice i sa manje sredstava mesečnih prihoda, zato smo to što jesmo i zato nas na zapadu gledaju kao manje vredne jedinke....
Ironija je da za upravljanje vozilom traže pregled kod lekara (psihijatra), dok za stvaranje porodice ne...

Evo Igor mi rece da je obrisao par komentara, da je bilo I nekih uvreda, nisam stigao da procitam. Mada ne znam zasto, nikoga licno ovde nisam imao na umu, da bi krenule licne uvrede. Deluje kao da neki vole da se o demografiji prica samo povrsinski, a da se identifikacija korenskih razloga zabranjuje. Da se prica svede na treba da imamo vise dece, a da se razlozi zasto ih nemamo ne smeju spominjati jer nije politicki korektno.
Meni kao ekonomisti je najbolji moguci pokazatelj stanja bilo koje populacije rast ili pad broja te populacije. Zato se MMF, globalisti I njihovi poltroni ovde (Vucko, Tadic, Djindjic, Sloba... svi politicari pozicije I lazne opozicije) trude da vam zamazu oci BDP-om I drugim laznim pokazateljima, da se ljudi prosto, seljacki ne bi zapitali, cekaj bre jel nas ima manje ili vise. I odatle jednostavno zakljucili kolko nam je dobro. Svi navedeni politicari ce ostati upamceni kao grobari Srbije I srbskog naroda. I da, Srbija treba opet biti drzava Srba, a ne gradjana, jer I vanzemaljci mogu biti gradjani, pa mozebiti da nam posle invazije pri takvoj definiciji skoci demografija. Vrlo je bitno KOGA u Srbiji raste, a koga pada. Nismo svi isto, ne zelimo biti svi isto. Ni mi na tudjim kontinentima nismo svi isto, pa necemo ni ovde biti. Nas interes treba biti rast demografije Srba I evropskih naroda u Srbiji. Moje pravo je da ostale kolonizatore mogu shvatati I kao neprijatelje, pa kako da djuture merimo demografiju baba I zaba? A sad neka me globalisti, SNS-ovci, DS-ovci I ostali njihovi ljubitelji nastave da vredjaju. Nebitni su, oni su statisticka greska. I sve ce biti nevazniji, jer ljudi se bude.

Ljudi se bude i odlaze iz zemlje a razloga je na pretek i nisu samo finansijske prirode. Neko je pomenuo popis 2021, mislim da će on biti otrežnjujući pošto nam ukupna populacija sasvim sigurno pada ispod 7 miliona.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645719#p645719:1c70el8g je napisao(la):
Earthmoving » Pon Avg 05, 2019 8:49 pm[/url]":1c70el8g]Evo Igor mi rece da je obrisao par komentara, da je bilo I nekih uvreda, nisam stigao da procitam. Mada ne znam zasto, nikoga licno ovde nisam imao na umu, da bi krenule licne uvrede. Deluje kao da neki vole da se o demografiji prica samo povrsinski, a da se identifikacija korenskih razloga zabranjuje. Da se prica svede na treba da imamo vise dece, a da se razlozi zasto ih nemamo ne smeju spominjati jer nije politicki korektno.
Meni kao ekonomisti je najbolji moguci pokazatelj stanja bilo koje populacije rast ili pad broja te populacije. Zato se MMF, globalisti I njihovi poltroni ovde (Vucko, Tadic, Djindjic, Sloba... svi politicari pozicije I lazne opozicije) trude da vam zamazu oci BDP-om I drugim laznim pokazateljima, da se ljudi prosto, seljacki ne bi zapitali, cekaj bre jel nas ima manje ili vise. I odatle jednostavno zakljucili kolko nam je dobro. Svi navedeni politicari ce ostati upamceni kao grobari Srbije I srbskog naroda. I da, Srbija treba opet biti drzava Srba, a ne gradjana, jer I vanzemaljci mogu biti gradjani, pa mozebiti da nam posle invazije pri takvoj definiciji skoci demografija. Vrlo je bitno KOGA u Srbiji raste, a koga pada. Nismo svi isto, ne zelimo biti svi isto. Ni mi na tudjim kontinentima nismo svi isto, pa necemo ni ovde biti. Nas interes treba biti rast demografije Srba I evropskih naroda u Srbiji. Moje pravo je da ostale kolonizatore mogu shvatati I kao neprijatelje, pa kako da djuture merimo demografiju baba I zaba? A sad neka me globalisti, SNS-ovci, DS-ovci I ostali njihovi ljubitelji nastave da vredjaju. Nebitni su, oni su statisticka greska. I sve ce biti nevazniji, jer ljudi se bude.
Ok, a ko kaze da treba da nas je vise? Upravo suprotno, bitan je kvalitet a ne kvantitet!
Ako vec tvrdis da treba da budemo drzava "srp(b)skog" naroda, koji je to tacno narod? Prema istrazivanjima dna genoma, taj pojam ne postoji, vec su nam najblizi narodi u okruzenju, dok mnogo manje gena delimo sa Rusima (kojima su blizi Poljaci, Cesi, Ukrajinci, Madjari).
Da ne duzim, bitan je kvalitet populacije, a ne kvalitet: pogledaj tvoj omiljeni Izrael - drzava okruzena sa skoro dvadeset puta brojnijim neprijateljem i sa unutrasnjim neprijateljskim stanovnistvom u visini 1/4, ne samo da uspesno opstaje, vec i demografski raste i razvija se. Nasuprot tome, Rusija sa najbogatijim prirodnim resursima u svetu ima pad populacije...

Pa dobro evo nek vas nekvalitetnijih bude manje, ako je to tvoja ideja :) Ko moze biti racunat kao Srbin u Srbiji? Pa svi belci, Evropljani, znaci uglavnom "I" I "R" haplogrupe. Ova prva grupa je najstarija evropska, I sa Balkana je posle ledenog doba kolonizovala Evropu, a kasnije I Ameriku, Australiju. Sto se tice Jevreja, oni su drugi rod, mladji narod ne samo po kalendaru, vec I po pojavi u istoriji gde se pojavljuju tek kao pomocnici Srba u osvajanju Egipta, a nakon gubitka srbske vlasti beze iz Egipta (nije dzabe tada Mojsije primio 10 Bozijih zapovesti na srbskoj planini na Sinaju (je*******el Serbal)). Dok Grci kao drugi bliskoistocni saveznici takodje beze, a Srbi im daju da se nasele na jugu Balkana (nisu dzabe najstarija Grcka bozanstva srbskog porekla:Gaia od gajiti (na zemlji) I U-ran od neba u-ranu (zoru).
Dobro malo se salim, ali generalno se slazem da treba gledati kvalitet. A kvalitet ce sam isplivati kada se oslobodimo parazitske ideologije (ko nam dovede bese ropstvo u srbsku Evropu, Grci ili ko?). Problem demografije I kvaliteta I jeste sto je Evropa osvojena tom parazitskom ideologijom koja onda kao kvalitet odredjuje parazite, laktase, korumpirane, poltrone... a ne najkreativnije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645742#p645742:3obl5xsa je napisao(la):
Earthmoving » Pon Avg 05, 2019 10:09 pm[/url]":3obl5xsa]Pa dobro evo nek vas nekvalitetnijih bude manje, ako je to tvoja ideja :) Ko moze biti racunat kao Srbin u Srbiji? Pa svi belci, Evropljani, znaci uglavnom "I" I "R" haplogrupe. Ova prva grupa je najstarija evropska, I sa Balkana je posle ledenog doba kolonizovala Evropu, a kasnije I Ameriku, Australiju. Sto se tice Jevreja, oni su drugi rod, mladji narod ne samo po kalendaru, vec I po pojavi u istoriji gde se pojavljuju tek kao pomocnici Srba u osvajanju Egipta, a nakon gubitka srbske vlasti beze iz Egipta (nije dzabe tada Mojsije primio 10 Bozijih zapovesti na srbskoj planini na Sinaju (je*******el Serbal)). Dok Grci kao drugi bliskoistocni saveznici takodje beze, a Srbi im daju da se nasele na jugu Balkana (nisu dzabe najstarija Grcka bozanstva srbskog porekla:Gaia od gajiti (na zemlji) I U-ran od neba u-ranu (zoru).
Dobro malo se salim, ali generalno se slazem da treba gledati kvalitet. A kvalitet ce sam isplivati kada se oslobodimo parazitske ideologije (ko nam dovede bese ropstvo u srbsku Evropu, Grci ili ko?). Problem demografije I kvaliteta I jeste sto je Evropa osvojena tom parazitskom ideologijom koja onda kao kvalitet odredjuje parazite, laktase, korumpirane, poltrone... a ne najkreativnije.
Pa to sto si opisao na kraju (korumpirani, poltroni), upravo i opisuje istocna drustva, a ne zapadna.
Kao drustvo mi sad idemo u pravcu istoka, umesto da gradimo kvalitet, idemo prema poltronstvu, korupciji i parazitizmu. Navedeno je prisutno u mnogo manjoj meri na zapadu i tvom omiljenom Izraelu, nego na istoku (Rusija je tipican primer korumpiranog i poltronskog drustva)...

Da, bilo bi dobro istraziti ko je izumeo korupciju :) Da li je rupa, tj busenje zajednice nastala vamo ili tamo. A sto mi upirno imputiras Izrael mi nije jasno, mene interesuje moj rod, a ne ti drugi rodovi.
Ukratko, sto se tice demografije, trebala bi se primenjivati diskriminativna demografska politika, tj pomoc za rast demografije naseg roda. Ne treba u Srbiji pomagati rast nataliteta neevropskih kolonizatora. Ako su recimo Afrikanci u Africi I Romi u Indiji, Evropljane tamo nazvali kolonizatorima I neprijateljima na njihovoj zemlji, onda zasto za njih to isto da se ne kaze ovde? Naravno pre toga mora se izmeniti Tadicev globalisticki Ustav gde je Srbiju oduzeo Srbima I dao ih nekakvim gradjanima. Jer time je ukinuta diskriminacija u Ustavu, pa onda ni nize zakone poput pozitivne diskriminacije u demografskoj pomoci zeljenim grupama nije moguce sprovesti jer krse Ustav. Zato je Tadic zajedno sa Vuckom grobar srbskog naroda, pored toga sto za vreme njihove vlasti Srbija gubi srbsko stanovnistvo. Kada bude prava nacionalna vlast, broj Srba u Srbiji ce rasti. Ali vidimo da se za ove promene ne zalaze ni vlast, ni lazna opozicija, koja se vidi da je lazna jer se po svim globalistickim pitanjima u Srbiji slaze sa trenutnom vlascu. Zato predlazem bojkot vlasti I izbora dok se osnovne stvari vezane za natalitet ne rese (vakcine, imigranti, strano vlasnistvo privrede, ucenje prave istorije I obrazovanja, zaduzivanje dece... I sl). Dok se ne oslobodimo treba praviti paralelan sistem bojkota vlasti I globalista (ne uzimati kredite, ne kupovati njihovu brendiranu garderobu po njihovim trz centrima, ne slusati muziku koju oni propagiraju, ne gledati njihov sport, ne gledati njihovu televiziju ni radije itd).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645758#p645758:o5reetf5 je napisao(la):
Earthmoving » Pon Avg 05, 2019 11:35 pm[/url]":o5reetf5]Da, bilo bi dobro istraziti ko je izumeo korupciju :) Da li je rupa, tj busenje zajednice nastala vamo ili tamo. A sto mi upirno imputiras Izrael mi nije jasno, mene interesuje moj rod, a ne ti drugi rodovi.
Ukratko, sto se tice demografije, trebala bi se primenjivati diskriminativna demografska politika, tj pomoc za rast demografije naseg roda. Ne treba u Srbiji pomagati rast nataliteta neevropskih kolonizatora. Ako su recimo Afrikanci u Africi I Romi u Indiji, Evropljane tamo nazvali kolonizatorima I neprijateljima na njihovoj zemlji, onda zasto za njih to isto da se ne kaze ovde? Naravno pre toga mora se izmeniti Tadicev globalisticki Ustav gde je Srbiju oduzeo Srbima I dao ih nekakvim gradjanima. Jer time je ukinuta diskriminacija u Ustavu, pa onda ni nize zakone poput pozitivne diskriminacije u demografskoj pomoci zeljenim grupama nije moguce sprovesti jer krse Ustav. Zato je Tadic zajedno sa Vuckom grobar srbskog naroda, pored toga sto za vreme njihove vlasti Srbija gubi srbsko stanovnistvo. Kada bude prava nacionalna vlast, broj Srba u Srbiji ce rasti. Ali vidimo da se za ove promene ne zalaze ni vlast, ni lazna opozicija, koja se vidi da je lazna jer se po svim globalistickim pitanjima u Srbiji slaze sa trenutnom vlascu. Zato predlazem bojkot vlasti I izbora dok se osnovne stvari vezane za natalitet ne rese (vakcine, imigranti, strano vlasnistvo privrede, ucenje prave istorije I obrazovanja, zaduzivanje dece... I sl). Dok se ne oslobodimo treba praviti paralelan sistem bojkota vlasti I globalista (ne uzimati kredite, ne kupovati njihovu brendiranu garderobu po njihovim trz centrima, ne slusati muziku koju oni propagiraju, ne gledati njihov sport, ne gledati njihovu televiziju ni radije itd).
Ok, hoces da povecas kvalitet ili kvantitet? Pa ljudi upravo i odlaze na zapad i zato opada broj stanovnika - osn.demografski problem je struktura ljudi koji odlazi. Odlaze najbolji (najobrazovaniji). Sad ako jos ukines vakcine, strane brendove, tv i sl, odlazice u jos vecem broju!
Upravo cinjenice govore u prilog da najbolji deo naseg stanovnistva zeli vise globalizma i zato odlazi. Ostaju ajde da kazem "manje vredni", tj.oni koje zapad nece da primi. E to je nas problem.

Onaj ko odlazi je po meni vec nekvalitetan time sto odlazi, tj sto nema patriotsku svest prema svom rodu I zajednici. To je njegova slabost, a slabi nisu najbolji. Ne kazem da su to losi ljudi ali svakako jesu oni kojima je mozak ispran "obrazovanjem" ili subkulturom. Srbija je medju 5% povrsine planete Zemlje sa najboljim uslovima za zivot (hrana, voda, klima...), a ceo Balkan najlepsi kraj na svetu sa svime sto priroda moze dati. Zato je suludo odlaziti sa takvog mesta. Nije dzabe Bog spustio ljudsku Rasu na RAJcu :)
Ljudi koji zele vise globalistickih trz centara, sporta, muzike... su oni kojima su uspeli usaditi preko obrazovanja, medija... usaditi taj sistem vrednosti. Ja sve to bojkotujem I presrecan sam. Bavim se sportom ceo zivot, a ne gledam sport; ne slusam muziku vise ni u kolima vec svoje misli (doduse, sad nekada preko mobilnog slusam internet ili Yt u kolima, ali ono sto ja biram); ne dajem pare stranim trznim centrima I isto kao I hranu kupujem kod nasih ljudi I pijaci; kupujem strano samo ono sto nema domace; I pored svega ovoga, imao sam (dok se nisam ozenio) 20x vise riba od tih koji kupuju brendirano (ne znam onda sto ih kupuju?). Kao bolje I kvalitetnije od sebe priznajem samo one koji imaju vise dece, najvise vrednujem zene koje su rodile 3 ili vise... Sav ovaj bojkot ja radim samoinicijativno, a skoro sam cuo da zapravo I u jednom od centara globalizma-Francuskoj, mnogi Francuzi rade isto. Samo kod njih usled zla koje ih zadesilo na mnogo organizovanijem I masovnijem nivou.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645723#p645723:2ne8lid2 je napisao(la):
Igor » Pon Avg 05, 2019 10:01 pm[/url]":2ne8lid2]Ljudi se bude i odlaze iz zemlje a razloga je na pretek i nisu samo finansijske prirode. Neko je pomenuo popis 2021, mislim da će on biti otrežnjujući pošto nam ukupna populacija sasvim sigurno pada ispod 7 miliona.

Nažalost smo već pali ispod 7 miliona, popis će to samo da potvrdi.
http://www.stat.gov.rs/sr-Cyrl

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645806#p645806:1rtcqg6l je napisao(la):
Earthmoving » Uto Avg 06, 2019 7:46 am[/url]":1rtcqg6l]Onaj ko odlazi je po meni vec nekvalitetan time sto odlazi, tj sto nema patriotsku svest prema svom rodu I zajednici. To je njegova slabost, a slabi nisu najbolji. Ne kazem da su to losi ljudi ali svakako jesu oni kojima je mozak ispran "obrazovanjem" ili subkulturom. Srbija je medju 5% povrsine planete Zemlje sa najboljim uslovima za zivot (hrana, voda, klima...), a ceo Balkan najlepsi kraj na svetu sa svime sto priroda moze dati. Zato je suludo odlaziti sa takvog mesta. Nije dzabe Bog spustio ljudsku Rasu na RAJcu :)
Ljudi koji zele vise globalistickih trz centara, sporta, muzike... su oni kojima su uspeli usaditi preko obrazovanja, medija... usaditi taj sistem vrednosti. Ja sve to bojkotujem I presrecan sam. Bavim se sportom ceo zivot, a ne gledam sport; ne slusam muziku vise ni u kolima vec svoje misli (doduse, sad nekada preko mobilnog slusam internet ili Yt u kolima, ali ono sto ja biram); ne dajem pare stranim trznim centrima I isto kao I hranu kupujem kod nasih ljudi I pijaci; kupujem strano samo ono sto nema domace; I pored svega ovoga, imao sam (dok se nisam ozenio) 20x vise riba od tih koji kupuju brendirano (ne znam onda sto ih kupuju?). Kao bolje I kvalitetnije od sebe priznajem samo one koji imaju vise dece, najvise vrednujem zene koje su rodile 3 ili vise... Sav ovaj bojkot ja radim samoinicijativno, a skoro sam cuo da zapravo I u jednom od centara globalizma-Francuskoj, mnogi Francuzi rade isto. Samo kod njih usled zla koje ih zadesilo na mnogo organizovanijem I masovnijem nivou.
Pa ok, evo i ja sam visoko obrazovan (drz.fakultet, ne sega/mega, fon i sl.), bavim se sportom, nemam tv (imam ali je iskljucen, ne pijem, ne pusim), hajde da kazemo uspesan u poslu i finansijski. Zivim u zemlji, nisam otisao.
Medjutim gro onih koji su otisli su istog profila kao ja. Ono sto je ostalo to su max srednja skola, kv, vkv i sl. Ostali su ne zato sto su hteli, vec sto ne mogu da odu (da mogu, sutra bi otisli).
Sad tvrditi da smo mi koji smo ostali "superiorni", vece patriote i sl, je besmislica, upravo iz razloga sto se drustvo sastoji od veceg broja jedinki - ako ostajes, ti poboljsavas sredinu upravo mediokritetima. Upravo zato i pada natalitet kod obrazovanih (ne zele da im deca stasacaju u takvom drustvu).
Sto se tice zena, upravo kriterijum da broj dece odreduje kvalitet zene predstavlja glupost - u africi i aziji zene radjaju po 15 dece, pa da li su tim kvalitetnije i one a i ta deca?

Moj post je bio potpuno na temu, pri tom nikog nisam vredjao, stoga cu ga u celosti ponoviti.. Sta je kasnije bilo i ko je koga vredjao ne znam, niti me zanima, ali post koji je na temu ce stajati na temi ili me mozete banovati, poptuno mi je svejedno. :cheers

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645276#p645276:2hcvmllb je napisao(la):
Пантограф » Ned Avg 04, 2019 8:05 am[/url]":2hcvmllb]Momci, nemojte se srditi, svi smo izloženi teškoj propagandi i zaglupljivanju, pa nam tako i promiču notorne činjenice i jednostavne istine: Srbija i Vojvodina su do 1989. defakto bile dve države. Voljom Broza. I Kardelja. ŽTO Beograd i ŽTO Novi Sad su bila dva samostalna preduzeća (tj. 'radne organizacije', jer do 1988. preduzeća zvanično nismo ni imali). U Pančevu je cvetalo (feudalno) autonomaštvo i podozrenje prema Beogradu. Iz Beograda se u Pančevo putovalo autobusom, iako bi se u bilo kojoj drugoj zemlji, i na istoku i na zapadu, putovalo - vozom.

Pruga Beograd-Pančevo je rekonstruisana i elektrifikovana tri godine po ujedinjenju Srbije, 1992, i tada je krenuo masovan saobraćaj.

Kasnije, kao što znamo, ništa nije ispalo kako treba, ali to ne znači da se ovo pre toga nije desilo, ili da nije bilo kako je bilo.

Pa onda izmeni to Pantograf u sopstvenom postu ako si vec ispravno zakljucio da je tako. Bez ljutnje, ali teska propaganda je ovo:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645249#p645249:2hcvmllb je napisao(la):
solecar » Ned Avg 04, 2019 12:36 am[/url]":2hcvmllb]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645234#p645234:2hcvmllb je napisao(la):
Noki » Sub Avg 03, 2019 11:34 pm[/url]":2hcvmllb]300000 Nemaca proterano, 300000 Srba naseljeno za vreme tog Tita i tada po prvi put Vojvodina postaje (etnički, većinski) srpska i onda kažu 'dve države', sve je to Tito činio protiv Srba...
A dole južno , u isto to vreme , 300000 Srba proterano, 300000 Albanaca naseljeno...

ali slabo ko na to reaguje. Je l' valjda kad napises nesto milozvucno Srbima o Srbima, na srpskom forumu onda pljuste lajkovi, ma koliko neistinito to bilo. Ali mene ovde zanima istina, a ne koliko cu se dopasti drugima. :p

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%94%D ... 0%BD%D0%B5

Cinjenica jeste da za vreme Tita Srbi postaju etnicki vecinski narod po prvi put u Vojvodini i to se zadrzalo do dan danas. Za to vreme broj Srba na Kosovu je sa manjim kolebanjima ostao isti, sto govore demografski podaci iz popisa stanovnistva iz tog perioda. Cinjenica je da broj Albanaca raste, ali nikakvog masovnog iseljavanja ili proterivanja Srba nije bilo. Ni blizu da poput Nemaca posle 2. sv. rata beze glavom bez obzira ostavljajuci svu svoju imovinu za sobom. Ali porazavajuce je to da Solecaru (a mozda i tebi?) Tito toliko smeta da istinu o broju naseljenih Srba u Vojvodini i proteranih Nemaca posle 2. svetskog rata pokusava da zamaskira lazima o broju proteranih Srba za vreme Tita sa Kosova :) a na tu propagandu niko ne reaguje, nego se hvatate vec dobro izlizane floskule da je ustav iz 1974. upropastio sve na stetu Srba... Ne kazem da je sve dobro radjeno u Titovo vreme, daleko od toga, ali je zeleznica bila uredjena, pruge su se gradile i to na daleke staze i bile su brze za to vreme. Sve je bilo redovno odrzavano. O tome valjda neko zna vise ovde... Kazes postojale su neka dva dva zeleznicka preduzeca, a Jugoslovenske zeleznice sta je bilo u njenoj ingerenciji? Ja o tome ne znam puno, a ti s obzirom na nick bi trebalo da znas vise... Mani se tumacenja ustava i price o dve drzave, Vojvodini i Srbiji, jer tu ne stojis dobro. :D

Ako imas jednu vojsku (i to onako uredjenu kao sto je JNA bila sve do 90tih, sa ugledom van granica Jugoslavije) i jednu spoljnu politiku onda si drzava bez obzira na visok stepen decentralizacije/federalizacije u njoj. Ako nemas svoj narod na teritoriji, neces imati ni efektivnu vlast i dzaba ti najcentralistickiji ustav. To su pokazale 90te. Tito je vise ucinio naseljavanjem Srba, nego sto je Milosevic promenom ustava. Ustav iz 90te nije sacuvao Kosovo.. a ni Vojvodinu, vec je demografski faktor odneo prevagu i u Vojvodini i na Kosovu. I zato je Vojvodina sada deo Srbije. Zahvaljujuci Titu.

evo ga opet earth da na osnovu nekoliko kombinacija raspodela proteina ribonukleinske kiseline definiše ko može da bude Srbin a koga treba da pošaljemo u tri lepe da se ne vraća.. probali smo tako nešto, nešto nam ne ide, neke oterali, neki prestali da se osećaju da pripadaju istoj državi jer nisu odgovarajuće boje kože, ne krste se pored pravog skupa cigala koji je nekako formiran da bude okrenut ka istoku, analogija sa onim proteinima s početka.... rezultat, sve nas je manje i tek će nas biti a kinezi će nam graditi i crkve i puteve

Ljudi odlaze zato što mogu da odu, otvorilo se. Na zapadu fali radna snaga, ta mesta moraju da se popune, a oni imaju para da palte. Ne iseljavaju se samoiz Srbije, nego iz Bugarske, Rumunije, sada i Italije, itd... da ne pominjemo Sirijce i ostale.
Ranije se možda manje iđlo vani zato što nije bilo lako naći posao, sada se to promenilo. Svi znaju da mi ne mžemo nikada po standardu i paltama stići razvijene zemlje, to je iluzija.
Neko se može dobro snaći i ovde, neko ko ne može rizikuje i probaće na nekom drugom mestu. Niko ne može da spreči migraciju, ni vlast, ni partija, ni država. Tako je kako je.

Odlaze zato što je lakše otići, to je istina. Ali, ljudi nisu srećni što odlaze i ne žele da odu. Bili bi srećniji da ovde grade normalan život.

Iako nam je život poslednjih decenija nabio mnoge komplekse, vrednosne, matrijalne, i dalje smatram da ljudi ovde nisu materijalisti i pored toga što vole da se prikazuju, i da ne odlaze zato što će više zarađivati. Odlaze jer će zarađivati. Odlaze da bi mogli da planiraju život umesto da im prođe.

Oni koji i ovde zarađuju dobro, odlaze da ne bi morali da forsiraju decu da rade isto što i oni da bi mogli da žive normalno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645888#p645888:14ot0krb je napisao(la):
nensav » Uto Avg 06, 2019 11:56 am[/url]":14ot0krb]Ljudi odlaze zato što mogu da odu, otvorilo se. Na zapadu fali radna snaga, ta mesta moraju da se popune, a oni imaju para da palte. Ne iseljavaju se samoiz Srbije, nego iz Bugarske, Rumunije, sada i Italije, itd... da ne pominjemo Sirijce i ostale.
Ranije se možda manje iđlo vani zato što nije bilo lako naći posao, sada se to promenilo. Svi znaju da mi ne mžemo nikada po standardu i paltama stići razvijene zemlje, to je iluzija.
Neko se može dobro snaći i ovde, neko ko ne može rizikuje i probaće na nekom drugom mestu. Niko ne može da spreči migraciju, ni vlast, ni partija, ni država. Tako je kako je.
U Rumujiji, Bugarskoj je sada trend kao pocetkom 2000 u Poljskoj: dobar deo stanovnistva odlazi, da bi se posle nekog vremena vratili. Konkretno: Rumunija je povecala plate lekarima na preko 2 000€, uvela razne bonuse i sl! To ce u dobroj meri spreciti odliv mozgova u sferi medicine (lekari). U Rumunjji tuzilastva rade svoj posao i hapse bivse i sadasnje politicare - znaci formiraju se institucije i nema nedodirljivih.
Kod nas je suprotno - sve institucije se urusavaju, vezujemo se za istok i tu vrstu "vrednosti": korupciju, nepotizam, itd.
Razlika izmedju nas i npr.Rumunije je sto oni mogu da pretpostave da ce biti bolje, dok kod nas em odlaze najobrazovaniji, em elite uz podrsku sa istoka guraju drustvo u nove sukobe kako unutar drzave, tako i sa drugim drzavama.
Mislim da je upravo tu razlog ne samo nizeg nataliteta, nego bukvalno genocida nad nasim drustvom u smislu odlaska najpametnijih (tzv.genocid odliva mozgova)...

Daleko su ROM i BUL od trenda vracanja emigracije. Pineko se vrati ali to nije trend. Posebno sam upoznat sa prilikama u bugarskoj ista situacija kao ovde. Manje se zna da dosta odlaze i iz italije ne samo sa juga. Destinacije su im nemacka, svajcarska i gbr.

@Noki
Molim te, nemoj da diskutuješ sa mnom preko Soletovih postova. Ja o Kosovu znam - poprilično. Tokom prethodne decenije išao sam tamo dvaput mesečno, službeno. Kad budem napisao nešto o tako delikatnoj temi na forumu, onda da polemišemo, ako bude potrebe. Svakakve, ali svakakve smo mi tu gluposti pravili počev od 1912. i ko to poriče, nije baš najbolje upućen.

Glede Vojvodine - Nemci bi se iselili ko god da je (od naših) dobio rat, iz objektivnih razloga. Meni, inače, nije drago što smo ostali bez Nemaca. Bila bi bogatija zemlja, a oni se sigurno ne bi otcepljivali. A nemačke pivnice u Gornjem Zemunu? Ostala bi i Crkva Svetog Vendelina, jedna od najlepših u Beogradu. Bio bi to još bolji grad. Ali, nije tako.

A da su Broz i Kardelj pocepali Srbiju na tri dela, e, to jeste bilo. U to vreme su bitange hapsile i oterale iz nastave profesore Pravnog fakulteta koji su govorili šta čine, pa nećemo mi valjda danas da im ćutimo? Za mene slučaj profesora Mihajla Đurića govori da je to mogla biti cenjena i poštovana država samo kod teških primitivaca, kod neupućenih, ili kod onih koji su svesno okretali glavu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645723#p645723:1qz1hxuq je napisao(la):
Igor » Pon Avg 05, 2019 9:01 pm[/url]":1qz1hxuq]Ljudi se bude i odlaze iz zemlje a razloga je na pretek i nisu samo finansijske prirode. Neko je pomenuo popis 2021, mislim da će on biti otrežnjujući pošto nam ukupna populacija sasvim sigurno pada ispod 7 miliona.
Hvala bogu! Bice manje "guzve"! Po sadasnjem stanju, kako visine bdp a, stanja infrastrukture, tako i strukture stanovnistva, za drustvo je optimalan broj stanovnika 2,5 miliona do maks 3.

Zasto se pad broja stanovnika gleda kao nesto negativno, strasno, pravi drama od istog? Time se stalno menjaju teze, umesto da se koncentrisemo na kljucne probleme drustva - korupciju, nepotizam, primitivizam (zadruge, parovi, pink, sega/mega i dr."fakulteti" tipa karica), mi se bavimo tom famoznom cifrom od 7 m i stalnim projekcijama.

Ko zeli cifre, neka ide u Indiju i africke zemlje, ako mu je cilj da imamo stalni rast brojnosti ljudskog materijala.

Gde su projekcije kad ce biti suzbijena endemska korupcija, povecan broj obrazovanih koji ostaju u zemlji, manje obolelih (prevencija bolesti i strasno stanje u kojem se nalazi nas zdravstveni sistem i sl.)?

Pad broja stanovnika u bilo kojoj zemlji je neodrživ i tu prazninu bi/će neminovno pre ili kasnije popuniti populacije sa ogromnim natalitetom. Dakle, upravo iz Indije, arapskih zemalja i Afrike. A u tom slučaju bi svaka evropska, hrišćanska država (u osnovi tzv. bele rase je Hrišćanstvo, a svaka priča o haplogrupama je ipak besmislena) mogla da ugasi svetlo ili bi se svetalce samo ugasilo. Zato je to opasno i katastrofalno, a to je naravno i cilj na geopilitičkom nivou. No, to je već druga priča.

U tom slučaju, bi/će primitivizam, korupcija, neznanje, neobrazovanje i nepotizam biti na još mnogo većem nivou. I to ja naravno cilj, jer takvu populaciju je najlakše kontrolisati. No, i to je druga priča.

Uzgred, Srbiju već decenijama napušta u proseku populacija koja nije ništa obrazovanija od one koja ostaje. Generalno smo slabo obrazovana populacija za evropske standarde i to važi i za iseljenike koji u većini slučajeva u inostranstvu rade najgore moguće poslove, a nisu u proseku raketni inženjeri i neurohirurzi, kao što većina za sebe misli.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=646047#p646047:25rirhxv je napisao(la):
Propeler » Uto Avg 06, 2019 9:02 pm[/url]":25rirhxv]Pad broja stanovnika u bilo kojoj zemlji je neodrživ i tu prazninu bi/će neminovno pre ili kasnije popuniti populacije sa ogromnim natalitetom. Dakle, upravo iz Indije, arapskih zemalja i Afrike. A u tom slučaju bi svaka evropska, hrišćanska država (u osnovi tzv. bele rase je Hrišćanstvo, a svaka priča o haplogrupama je ipak besmislena) mogla da ugasi svetlo ili bi se svetalce samo ugasilo. Zato je to opasno i katastrofalno, a to je naravno i cilj na geopilitičkom nivou. No, to je već druga priča.

U tom slučaju, bi/će primitivizam, korupcija, neznanje, neobrazovanje i nepotizam biti na još mnogo većem nivou. I to ja naravno cilj, jer takvu populaciju je najlakše kontrolisati. No, i to je druga priča.

Uzgred, Srbiju već decenijama napušta u proseku populacija koja nije ništa obrazovanija od one koja ostaje. Generalno smo slabo obrazovana populacija za evropske standarde i to važi i za iseljenike koji u većini slučajeva u inostranstvu rade najgore moguće poslove, a nisu u proseku raketni inženjeri i neurohirurzi, kao što većina za sebe misli.
Ok, sta predlazes - da zene radjaju po 10 dece? Cinjenice upravo govore da su drustva koja imaju najvisi natalitet i gde su zene tzv.masine za radjanje, najnazadnija drustva.

Evo, ako uzmes Srbiju pre 1 sv.rata: mi smo imali najvisu stopu radjanja, najveci natalitet. Medjutim, zemlja je bila bez infrastrukture (jedna pruga), Beograd je imao skoro 100 000 stanovnika, medjutim ne i kanalizaciju. Ostatak zemlje je bio pretezno ruralni (90% seosko stanovnistvo, nepismeno, ogroman prirastaj). Ako je to nekome cilj, ok, meni to ne deluje kao napredno drustvo.

Vecina nasih ljudi u inostranstvu radi najgore poslove, ukljucujuci i obrazovane (lekari posao med.sestre), ali to vise govori o drustvu odake su pobegli, nego o njima.

Pad br.stanovnika u normalnim i bogatim drustvima moze biti neodrziv, ako npr.privreda zahteva mnogo vise radno sposobnog stanovnistva. Kod nas ne samo da je odrziv, vec i nuzan, drustvo je bedno, decu lecimo sms porukama, broj neobrazovanih raste sve vise.
Takodje, nigde ni jedan realan pokazatelj ne dokazuje da su nor.drustva sa malim brojem stanovnika, 1,2,3 miliona inferiornija u odnosu na drustva sa vecim brojem (preko npr.100 miliona).

Da li je neko inzinjer ili neurohirurg se dokazuje diplomom i kvalifikacijama, a ne "misljenjem" o tome sta je. Ako neko misli da je inzinjer/neurohirurg, a ima srednju skolu, rec je o idiotu.

Najlakse je kontrolisati bednu i siromasnu populaciju, a koja je uz to i neobrazovana. Za obrazovane nisam siguran (sem za sega/mega fakultete), oni se bas ne daju lako kontrolisati.

Očigledno je sadašnjoj vlasti u Srbiji u interesu da je prosečan glasač bude što manje obrazovan, i odliv mozgova apsolutno ide njima u korist. Što manje ljudi koji razmišljaju svojom glavom, to je lakše kleptomanskoj vlasti da puni svoje džepove. I na kraju, ako ponestane ljudi, uvek se mogu naseliti emigranti iz Azije i Afrike, jer će neko morati da pobere maline da hladnjačari imaju malinu za izvoz.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=646054#p646054:2jc24ziy je napisao(la):
roland » Uto Avg 06, 2019 9:45 pm[/url]":2jc24ziy]Očigledno je sadašnjoj vlasti u Srbiji u interesu da je prosečan glasač bude što manje obrazovan, i odliv mozgova apsolutno ide njima u korist. Što manje ljudi koji razmišljaju svojom glavom, to je lakše kleptomanskoj vlasti da puni svoje džepove. I na kraju, ako ponestane ljudi, uvek se mogu naseliti emigranti iz Azije i Afrike, jer će neko morati da pobere maline da hladnjačari imaju malinu za izvoz.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
Upravo to i ja tvrdim - da vlastodrzcima, tj.ovoj novoj "eliti" ide u korist urusavanje sistema obrazovanja i dr.institucija sa jedne strane i sa druge teraju vrlo suptilno obrazovane ljude da odu iz zemlje. Ostaje neobrazovano glasacko telo, za koje je vrhunac intelektualnog razvoja program sa ruzicaste tv.
U ppslednjih 3-4 god, znam najmanje 10 tak visoko obrazovanih koji su ili napustili zemlju, ili planiraju u skorije vreme. Razlozi nisu finansijske prirode, vec jednostavno ne zele da im deca ovde rastu, a u poslednjih 2 god, sve cesce kao razlog spominju strah od rata.....

Vrh