Nadam se da ovaj post neće biti opet protumačen i obrisan kao "rasistički" ali moram da ga napišem jer se gore ne vidi moj stav , nego samo kritike prema meni , a bez da se uopšte vidi moj stav koji se kritikuje. Pa ako mogu da objasnim:
Laki, nisi me razumeo. Ja nisam reagovao na komentar iz vesti o mešanju Srba i Albanki. Zaista nemam ni negativan ni pozitivan stav o tome ali mi je taj trend zanimljiv. Zapravo mislim da sam tolerantiji od velikog broja našeg stanovništva i da čak i na Fjesu i drugim sajtovima (RT, Sputnik, InfoWars, B92...) kada se pojavi neka vest u tom kontekstu o Bosni, Hrvatskoj i sl uvek napišem kako bi se ljudi edukovali da ti narodi imaju skoro iste gene, a to su uglavnom Y-haplogrupe: I2, a zatim i R (R1a i R1b) i E1b1b. Što se tiče Albanaca oni su malo drugačiji jer imaju najviše bliskoistočne E1b1b koji su došli pre oko 10tak hiljada godina u Evropu sa Bliskog istoka i doneli tehnologiju poljoprivrede. Nje još dosta ima i na jugu Srbije, jugu Italije i Grčkoj. Kod Srba (ali i Muslimana u BH, primorskih Hrvata) je najbrojnija grupa I2, a ta I grupa je u stari najstarija grupa u Evropi, procenjuje se na oko 30tak hiljada godina (Neandertalci su bili stariji živeli su u Evropi prema sadašnjim procenama još od pre 300-400.000 godina). R (R1a istočnoevropska, Arijevska, Iranska... i R1b zapadnoevropska) je po meni bazično grupa svetlih i plavih ljudi ali to se u međuvremenu promenilo može neko i I2 grupe sada biti svetao.
Dakle, ja nisam reagovao na tu vest venčavanja Srba i Albanki jer sa jedne strane su slični narodi a sa druge Srbi imaju recimo 20% tog E1b1b a Albanci duplo više, oko 40%. Međutim i među današnjim Albancima ima potomaka naših ljudi, setimo se zidanja Skadra na Bojani i ostale istorije iz predturskog perioda o našim ljudma dole. Zatim ja sam imao jedno zanimljivo iskustvo kada sam išao od Struge u MKD pre Elbasana i Drača ka CG, kad sam u onim najvećim planinama pre Elbasana pre 10tak godina na ulici video decu koja igraju fudbal a jedan nosi dres - Stankovića (a nije baš Stanković bio Ronaldo pa da ceo svet nosi njegov dres). Tako da ima dosta Albanaca i tog I2 i R porekla. Pa pošto je to tako malo zamršeno, i jeste i nije, ja nemam neki poseban stav o tome pa nisam na to ni reagovao.
Ono na šta sam reagovao bila je Drakchetova rečenica da je mešanje gena UVEK dobro. To je malo širi pojam i u tu sam se pozvaop na Teslin stav iz "Problema povećanja ljudske energije" gde on, kao i mnogi drugi tada, smatra da mešanje gena treba da bude takvo da budući ljudi budu kvalitetniji a ne nekvalitetniji. Znači svako i uvek mešanje gena po svaku cenu po mom stavu nije dobro. I taj stav se smatra rasistički, od nas se očekuje da kažemo da je mešanje sa svim i svakim dobra stvar. Ne znam zašto onda ti koji to propagiraju se ne mešaju sa svakim muškarcem ili ženom, nego biraju i to jednu ili jednog za brak? U praksi im nešto ne ide jel da. Zar to nije diskriminacija prema odbijenima? I još ako je plavuša onda su rasisti prema crnkama. Mislim , gluposti svako ima svoj ukus, ne može se čoveku zabraniti da voli plavuše, plave oči i slično. To je ukus ne rasizam. Estetika. Ili da voli više svoju majku, decu, familiju, narod... nego druge. Zahtevati da sve jednako volim i da se pravim da ta razlika ne postoji je van pameti.
Ako je ovo "rasistički" neka se obriše ovaj post.