Cuj, ja nikome (pa ni tebi) ne namecem svoj sistem vrednosti.
Kazes da ocekujes odgovor koji je abstraktan, a onda upotrebis frazu "vremena se menjaju"
hahahaha
Pa menjaju se i sta onda?
Sve se menja, ali to ne znaci da ce neki sada prihvaceni principi i shvatanja ostati zauvek.
Dobar deo zapadne civilizacije decu smatra teretom i troskom.
Neki drugi ih smatraju bogatstvom.
Ali niko nema ekskluzivno pravo da osudjuje jednu ili drugu grupu.
Ti se zalazes da se radja jos manje, ja se zalazem da se radja vise. Ti ces reci da si ti u pravu i da tvoji argumenti imaju tezinu, ja cu to isto reci za sebe i svoje argumente.
I da evo da ti ispunim ocekivanje,
jeste LEPO JE IMATI DECU!
Nekome nije. Neko smatra da je to preveliko finansijsko odricanje u nasim uslovima. Neko smatra da ga to sputava u karijeri, neko da vise nikada nece biti slobodan.
Ja nisam rekao da osudjujem one koji tako razmisljaju.
To je njihova stvar, njihov zivot. Svako ima pravo na slobodu izbora.
Ali isto tako smatram da niko nema pravo da osudjuje i zamera onima kojima je porodica i deca i dalje visoko kotirana na listi prioriteta.
I jos jedna bitna stvar, jedna velika, velika nepravda.
Neretko se za pad nataliteta 'optuziju' zene.
Potpuno pogresno!
"Mi" muskarci smo krivci.
Mi i nasa sebicni nedozreli porivi i psiha "vecitog decaka".
Reakcija da ne zeli da radja (ili radja vise) savremene zene je sasvim ocekivana, jer ako sa druge strane cuje - zeno, dete place, zeno ustani mali se probudio, ajde promeni mu pelenu, zeno, ovaj mali nista ne uci...
A istovremeno otac pola dana provede zakucan za sportski kanal, ili sa 'ortacima' visi po kladionicama ili kaficima...
E pa svakako da ce uz takav odnos reakcija mlade zene biti opravdano takva.
I jos bih te drakce pitao, a koje su to "elementarne stvari koje su kod nas bolje"?
Zaista, ba sta mislis, a ima veze sa demografijom i natalitetom?
P.S
Ja jedinac, moj stric troje.
Ja zaglavio na visoj, njegovo svo troje zavrsili fakultete, jedno magistar.
Ja imao sve uslove u fulu i ispunjavanje hirova (od ptice mleko), oni normalan skroman zivot.
U cemu je kvaka?
Sent from my LG-D320 using Tapatalk