razbibriga
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 1.797
Greece to spend 20 bln euros on lifting low birth rate
Prvi put čujem o skeniranju oka. Deluje mi previše totalitarno.
U Austriji svi govore nemački.I dalje ne znam cemu sluzi ta drzava gde pola ljudi govori crnogorski a pola ljudi srpski.
Nepotrebna tvorevina
Kako nepotrebna? Zamisli imas Milosevica koji te jase, a nikakav Srbin. Ima boljih i vecih Srba od njega. Zamisli da ti neko takav odredjuje sudbinu...I dalje ne znam cemu sluzi ta drzava gde pola ljudi govori crnogorski a pola ljudi srpski.
Nepotrebna tvorevina
U Austriji svi govore nemački.
U Belgiji pola govori francuski, u Švajcarskoj isto tako.
jezik ne definiše državu.
Južna cca pola priča portugalski pola španski gledajući brojke.Цела јужна и средња америка прича шпански па нису шпанци.
Južna cca pola priča portugalski pola španski gledajući brojke.
Površina cele Južne Amerike je 18.000 km2. Površina Brazila je cca pola od toga.
Ukupan broj stanovnika cele Južne Amerike je 450 miliona. Pola od toga otpada na Brazil.
Zanimljivo je da neke zemlje koje se graniče sa Brazilom imaju dosta izmešanu situaciju na delovima zemlje koje se graniče sa Brazilom. Te brojke svakako nisu velike sve ukupno možda max 2mil.
(Urugvaj je i nastao u konfliktu Španije i Portugalije normalno je da severni deo zemlje do Brazila dobrim delom priča portugalski. Stanovništvo Paragvaja čine i delom izbeglice iz Brazila. Južni delovi Venecuele takođe fino parlaju portugalski itd.)
Moram da priznam da ne razumem o čemu pričaš, ali nema veze.
Језик не дефинише националност.
Prijatelj iz Bara, kaze "moji su pre 200-300g bili pravoslavci". Covek je inace musliman. Crnogorac po naciji, musiman po veri. Ne moze da kaze da je Bosnjak jer je mnogo daleko od Bosne a realno s Bosnom nema nikakve veze. Cak ni s ovima iz Rozaja. Podgorica/primorje je u pitanju...
Ипак, постоји у неком облику, под неким именом и са потпуним или са солидним степеном самоуправе једно хиљаду година, са не тако великим прекидима.I dalje ne znam cemu sluzi ta drzava gde pola ljudi govori crnogorski a pola ljudi srpski.
Nepotrebna tvorevina
ni Bosanci,