Šta je novo?

Delta Planet Autokomanda - [Tržni Centar | 172 000 m²]

Zaza Bg":3orvk9fz je napisao(la):
Осим шопинг мола, „Делта” је на Аутокоманди планирала и изградњу две пословне куле од по 21 спрат.

Da li ovo znači da su kule, nakon ukidanje studije o visokim objektima, ponovo u planu?

Što se Delte tiče - nisu, jer jednostavno niti poseduju niti su zakupili taj deo zemljišta gde su zamislili kule. No, ukoliko to zemljište u doglednoj budućnosti bude dato nekom investitoru u zakup, možda i postoji mogućnost da nikne neki viši objekat.
 
Jel pripada Miskovicu ova parcela izmedju parkinga i led zida?

10_Delta_Planet.jpg


Na predhodnom projektu jedna kula je obuhvatala tu povrsinu.

delta-planet-autokomanda-5.jpg
 
nombre":2op04uld je napisao(la):
Jel pripada Miskovicu ova parcela izmedju parkinga i led zida?

10_Delta_Planet.jpg

Ne pripada. To zemljište je gradsko, a Direkcija za građevinsko zemljište ga je nedavno i nudila investitorima u nekim promo brošurama. Kao što vidiš i na renderu, tu stoji samo zelena površina - niti je parking, niti je tržni centar. To je zato što je to trenutno ničija zemlja.
 
Zanimljivo, Miskovic ce da ugradi preskupu led fasada a u buducnosti ce vrlo verovatno odmah pored biti izgradjena zgrada koja ce zakloniti zid.
 
Cim se gazda rijesi sudskih procesa u koje se zapleo
 
Čak i da u "Delti" postoji spremnost da odmah krenu u realizaciju, odluka nije samo na njima. Kontroverzan je ovaj projekat, iz mnogo uglova. Najave o njemu postoje od kada postoji i Beobuild.

Situacija je komplikovana na mnogo nivoa. S jedne strane cela ta priča oko zemljišta, konverzije, izdavanja dozvola, s druge strane tu je pitanje "Deltinih" poslovnih mogućnosti (koje, po meni, nisu toliko inferiorne kako se to predstavlja u javnosti), a tu je i nažalost neizbežno pitanje "političke atmosfere".
 
Изгледа да су променили пројекат...

CCn-OGfXIAETf8h.jpg:large


...На горе. Ова браон шницла на врху ми не иде никако. Са друге стране, већа зелена површина на крову је за сваку похвалу.

https://twitter.com/Delta_Holding/statu ... 92/photo/1
 
Zanimljiva promena. Dopada mi se, mada je render sam po sebi zivahan.
Ako se pogleda parking na ovom renderu deleuje kao da su obezbedili komad zemljista koje je svojevremeno Matic uzeo pa vratio.
 
Izvor: Beobuild.rs

Najavljen Delta Planet
150415-DPLANET-04b.jpg


Na današnoj konferenciji za medije Delta Holding obelodanio je redizajnirano rešenje tržnog centra na Autokomandi. Kraću prezentaciju projekta održao je izraelski arhitekta Ami Moore, dugogodišnji saradnik na Deltinim projektima, uključujući i novobeogradski Delta City. Novo, blago redizajnirano rešenje nešto je manje kvadrature, ali je generalno zadržalo funkcionalne karakteristike prvobitnog predloga. Projekat koji najavljuje najveći maloprodajni centar u zemlji planiran je na nešto preko 172.000 kvadrata bruto prostora, od čega ce skoro 80.000 biti prostor za iznajmljivanje.

Celu vest kao i sve prikaze pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/742.html

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b9GdxYxxHRA[/youtube]

150415-DPLANET-01.jpg

150415-DPLANET-05.jpg

150415-DPLANET-16.jpg


Celu vest kao i sve prikaze pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/742.html
 
pozdravljam veliki plato + rasterećenje Ušća.
plašim se kolapsa u okolini.

Kako se ovaj TC odnosi prema zamišljenom uključenju UMP tunela na AP?
 
Мењам исказ. :) Са изузетком "шницле" на врху ТЦ је сасвим коректан, у неким деловима изнад просека, посебно просека у региону. Велики плато код аутокоманде и слободно могу рећи монументални портал ТЦ-а ће потпуно трансформисати цело то подручје.
 
Deluje interesantno i 'pitomije' u odnosu na prethodne rendere.
Ono sto je mekbejn pitao vezano za UMP i meni je upitno.
 
MilisaV":38trlo2a je napisao(la):
A gde je tu UMP?
I gde je tu memorijal Topovske šupe?
Kao i autobusku stanicu, pojela maca.

Zato će tu biti "food court", "entertainment area", "maloprodajni center" i "lajfstajl sadržaj"...

Nisam trebao da jedem pre čitanja ovog članka.
 
"Kako je rečeno na konferenciji za novinare, vrednost investicije u Delta Planet je oko 200 miliona evra, a taj šoping mol biće znak prepoznavanja Beograda i Srbije."

Usracu se sad...kako moze megalomanska prodavnica da bude znak prepoznavanja (landmark) jednog milionskog grada i jedne drzave. Blago toj drzavi onda, kad ne moze drugacije da impresionira svet nego shoping molom pa sve makar da je I najveci na svetu.
 
Ове, некомплетне, боје из светлосног спектра, подсећају на кров Музичке академије у Загребу!
 
Колико се сећам, УМП је је на стубовима и он ће значајно заклањати један од могућих погледа ка тржном центру.
 
Extra projekat! Nadam se da ce gradnja sto pre poceti.
 
Zar predhodni tc nije imao bazen na krovu .Fontanu na prilaznom platou zaboravite trebala je biti ispred dc pa je nema .Nece biti gradnje skoro sve dok se protiv miska vodi spor
 
Somi to je samo render nemoj da se uzbudjujes , nekakvu aple stor imas u kenz u zgradi akademije nisam obracao paznju
 
Vrh