Šta je novo?

Delta Planet Autokomanda - [Tržni Centar | 172 000 m²]

relja":1ojo0zj2 je napisao(la):
Možda ja pogrešno povezujem neke događaje, ali zašto bi on bežao iz zemlje kada može da obara vladu iz zatvora?

Ако је он тај који обара владу почео би од оног који га је сместио у бајбок а не од човека с којим је одлично сарађивао у прошлости.

Мени је жао ове инвестиције од 200 милиона која би свима била од користи кроз порезе,неких 1000 запослених и генерално привредну активност коју подразумева оволики пројекат.

Плус што је ово све само не борба пртив корупције.Ухапсили су га искључиво у дневно-политичке сврхе док ће оно најбитније а то је системска корупција која је и створила Мишковића остати нетакнута.

Pa, po meni, ako ne grešim, bilo bi kontraproduktivno napadati trenutno najpopularnijeg člana vlade, i bilo kakve izenandne "afere" izvučene iz nekih privatnih dosijea (kao ovo sa Dačićem i gospodinom Bananom od pre X godina) bi bile više nego providne. Opet, pitanje da li se u tim privatnim dosijeima čuva nešto toliko sočno da može da obori vladu ili ukloni Vučića.

Ovako, može da obori vladu preko premijera, samim tim Vučić ostaje bez funkcije i miškovića nema više ko da goni, jer institucije ove države ne rade svoj posao ako ih neko ne pritisne, i rade ga samo dok ih neko tera da ga rade...
Ivica je i ovako neko bez koga svi mogu i ako on "padne" - država, građani, Mišković, SNS...

....
Robne kuće, i kao pojam i kao zgrade, mene ne oduševljavaju, a Miškov biznis model mi se gadi.

То су све шпекулације...
relja":x1ltmkpm je napisao(la):
Robne kuće, i kao pojam i kao zgrade, mene ne oduševljavaju, a Miškov biznis model mi se gadi.

Слажем се али економска добит од онаквог пројекта би ипак била велика.

Šepkulacije ili nešto drugo, koliko ima zainteresovanih strana?
- DS i Đilas,
- Miško
- neko van zemlje kome je u interesu da uvek budemo zemlja koja ne funcioniše jer je uvek u nekom vanrednosm stanju (a o odgovara i Mišku)

Ne vidim ekonomsku korist od centara/molova/robnih kuća ni za koga osim za onoga ko ih drži.
U njima se plasira roba iz drugih zemalja, a razlika između nabavne i naduvane prodajne cene ide u džep prodavcu koji iznosi pare iz zemlje. Porez i ovako plaća krajnji kupac tih proizvoda, a carina je već u ceni, tako da stvarno ne vidim neku korist...

.Није битно ко плаћа порез,битно је да се плаћа.Само на основу изградњ толико квадрата град и држава би убрали милионе евра пореза.Па тек посао за више хиљада грађевинаца током бар две године,па странци који су у транзиту који би ту остављали паре,запослени у самом центру,нови најмодернији биоскопи,виши ниво услуге,нови брендови,већа конкуренција...Жао ми је што ништа од тога не видиш.

Žao mi je što ti je žao, li ja to gledam drugačije...
Porez u toj robnoj kući plaćamo mi, potrošači, kao procenat osnovice, a ta osnovica je naduvana, tako da je jako bitno. Uvouznici i trgovci tim "brendovima" su neke brojne firme koje na kraju krajeva pripadaju uvek istim ljudima, tako da "konkurencije" baš i nema (kao što vidimo, strani trgovci redovno dobijaju "rampu"). Zaposleni u prodaji ne zarađuju nešto bajno, još nisam upoznao prodavačicu koja je rekla da je zadovoljna firmom i poslom, a na svakog prodavca strane robe nekoliko domaćih radnika u proizvodnji gubi šansu za posao.
Voleo bih da nam se srede kultni bioskopi, da ne idem u robnu kuću da gledam film, ne želim da prolazim pored niza prodavnica ženskih cipela...
Kad uđem u parking nekog TC-a, najviše vidim ME i BiH strane registracije...i ove naše, ali van Beograda...
Izgradnja zgrade je uostalom jedan posao koji se brzo završi a priliv u budžet je kratkoročan, ne dugoročan...

I ponovo dolazimo do miska. Ako on ode u proslost, gubimo delta planet, mada dobijamo mogucnost da neko drugi gradi nesto drugo ( da li ce to biti mall, pijaca ili nesto trece nije bitno ).
Celo poslovanje u proslosti oslanjalo se na miska, on je uvozio sve on je drmao cenu, on je placao porez, sve je bilo u njegovim rukama. Ako on ode firme dolaze direktno ( sem ako ne dodje neki novi misko :) ). I ponovo vrtim pricu. C&A, H&M, new yorker, deichmann, spirngfield i mnogi drugi su dosli direktno. znaci sami uvoze stvari, sami placaju drzavi porez, sami odredjuju cene svoje robe. Sto nas dovodi do toga da ne moramo ici u nemacku ili austriju u kupovinu samo zato sto se misku smislilo da majca ne treba da kosa 1000 nego 10000 dinara.
Sve njemu slice muljatore i lopove treba pohapsiti i ugasiti njihov biznis, ali isto tako treba odmah omoguciti dobrim zakonima da strane firme direktno ulaze na trziste srbije i ulazu novac bez posrednika.

Рељо твојом логиком испада да је сваки стан изграђен у Београду последњих 10ак година промашена инвестиција пошто су им основице биле и по неколико пута веће од реалне вредности а све паре су ишле углавном сумњивим инвеститорима и перачима новца док су порез на то на крају плаћали грађани који су куповали те станове.

Do tog svog zaključka, o mojoj logici, si sam došao.

Ako su stanovi prodati po naduvanim cenama, onda onaj ko je uložio u gradnju stanova za prodaju - nije izgubio, nego je zaradio. Zašto je to onda promašena investicija? Za inestitora je to savršena investicija, a me promašena.
Da li kupac treba da bude srećan što je platio stan po napumpanoj ceni, srećan jer je i napumpani porez otišao u srpski budžet...?

relja":1mdcxqgr je napisao(la):
Do tog svog zaključka, o mojoj logici, si sam došao.

Ako su stanovi prodati po naduvanim cenama, onda onaj ko je uložio u gradnju stanova za prodaju - nije izgubio, nego je zaradio. Zašto je to onda promašena investicija? Za inestitora je to savršena investicija, a me promašena.
Иииииии ставио бих тачку на ову,испоставило се,бесмислену дискусију твојом почетном изјавом.
relja":1mdcxqgr je napisao(la):
Ne vidim ekonomsku korist od centara/molova/robnih kuća ni za koga osim za onoga ko ih drži.

Та-даа :D

Ronche napisao: [*]Stoji činjenica da od maja prošle godine kada je najavljena gradnja Delta Planet-a nije bilo nijedne novije vesti...kako na zvaničnom sajtu Delta holding-a, tako i u štampanim i elektronskim medijima (koliko sam primetio). Međutim, nije to nešto što se gradi parama direktno iz Miškovićevog novčanika, pa sad to što je u zatvoru znači nema investicija...nije on dan pre hapšenja došao na ideju da gradi Delta planet...To je predviđeno planom o investicijama kompanije koji je usvojen sigurno pre najmanje 2 godine (lupio sam cifru, ali svakako nije usvojen neposredno pred najavu o izgradnji Planet-a), a kompanijom sada upravlja bord direktora i ne vidim zašto bi odustajali od bilo čega što su već isplanirali inesticionim planom. Po toj logici, trebali bi da prekinu poslovanje celog holdinga jer je njegov predsednik u zatvoru.

Potpuno se slazem....velika bi steta bila kada bi Delta zbog novonastalih okolnosti odustala od projekta....kako idu saopstenja iz Delte, njom sada upravlja bord direktora koji nastavljaju sa usvojenim petogodisnjim planom, gde spada i Delta Planet....a sto se hotela tice nije tacna informacija da su stali sa rekonstrukcijom....imam informaciju iznutra da je rekonstrukcija u toku i da je 01.10.2013. predvidjen kao datum otvaranja hotela!

Što se tiče odgovora na naše pitanje da li na snazi ostaju usvojeni godišnji planovi i da li se zbog privođenja Miškovića menjaju neke od najavljenih investicija, poput renoviranja hotela „Kontinental” i izgradnje tržnog centra „Delta planet” na Autokomandi, u „Delti” objašnjavaju da je petogodišnji plan usvojen još ranije i da on nije menjan.

– Plan za 2013. godinu ostaje kakav je i bio.„Kontinental” se renovira brže nego što je planirano i u septembru naredne godine očekujemo otvaranje, odnosno dolazak novog hotelskog lanca „Kraun plaza” u Srbiju. Od izgradnje „Delta planeta” nismo odustali. Rokovi su isti kao što su bili, s tim što je ovde reč o veoma složenoj proceduri dobijanja neophodne dokumentacije i dozvola za izgradnju, pa ne možemo u ovom trenutku da tvrdimo da li će ona biti završena kako je i planirano, jer ne zavisi samo od nas – kažu u „Delti”, dodajući da će osnovni biznis ove kompanije ostati agrarna i proizvodnja hrane i biznis sa nekretninama.

Izvor> POLITIKA

Ako se interkontinental renovira po planovima, kako oni kazu, zbog cega sa spoljne strane deluje kao da se vec 2 meseca nista ne mrda ? Sve je islo kako treba, i onda je u jednom trenutku zamena fasade samo stala. Ako neko nesto konkretno zna neka kaze, ali ja kao posmatrac mogu samo da pretpostavim da ako su radovi stali da je to zbog miska.

Takodje moje misljenje je da pocetak gradnje delta planeta nema sanse da bude ove godine ( ako gradnja ikada i pocne ), a opravdanje ce biti komplikovane procedure.
Takodje ako neko zna da li je delta upste napravila glavni projekat za ovaj objekat. Ponovo ako nije vec postoji samo idejno resenje, gradnja ne moze da pocne jos bar pola godine, pa makar imali sve dozvole

Oh.samo da izgrade delta planetu pa ce moj zivot imati smisla najzad.

Ako je neko nekad citao malog princa,verovatno bi se slozio da treba dodati u njega deo u kome odlazi na planetu shopping jer je to nacin zviota u kapitalizmu od drugog svetskog rata na ovamo.U malom princu su analizirane sve devijacije,samo to kupoholicarstvo nije jer je on pisan pre drugog svetskog rata a pisac je poginuo tokom drugog svetskog rata.

bojan87":2sxg6ulj je napisao(la):
Ako se interkontinental renovira po planovima, kako oni kazu, zbog cega sa spoljne strane deluje kao da se vec 2 meseca nista ne mrda ? Sve je islo kako treba, i onda je u jednom trenutku zamena fasade samo stala. Ako neko nesto konkretno zna neka kaze, ali ja kao posmatrac mogu samo da pretpostavim da ako su radovi stali da je to zbog miska.

И сам сам мислио да су радови стали али кад сам прекључе прошао поред било је прилично живо на градилишту и поставили су бар 50 нових стаклених панела.

DA MALO OBRAZLOZIM SVOJ POST SA PRETHODNE STRANE

Nisam ja nikakav postovalac lika i dela `druga Miska`. Naprotiv, iskreno mrzim svaku lopurdu koja se obogatila u najtezim godinama, kada je ovaj narod drasticno osiromasio!
Ja ovde ne prica o Misku, vec o tome da kompanija ako je stecena lopovlukom ne treba da bude unistena jer to bi znacilo da Misko preko rodjaka i prijatelja izvuce veliki deo kapitala iz nje, a ostatak kompanije propadne, bankrotira.
Misljenja sam da je mnogo logicnija stvar oduzimanje imovine nelegalno stecene i ocuvanje Delte.
I da vam malo pojasnim, nije Delta samo trgovinski sistem. Veliki je to sistem i u proizvodnom delu privrede, kao i u poljoprivredi.
Drzava, kao predstavnik opljackanog naroda ima mogucnost da izvrsi nacionalizaciju nezakonito stecene imovine.
time bi se kapital vratio pravom vlasniku, a sacuvan bi bio i veliki broj radnih mesta.

P.S.
Mala informacija vama koji ste ubedjeni da ce vam dolazak inih trgovinskih lanaca doneti `leba preko pogace`
Konkretno u C&A roba u Austriji kosta nekih 15% vise nego u Nemackoj. Razlog? Promet robe cvini manje troskove po prodatom artiklu.
U Srbiji je situacija da je kupovna moc stanovnistva takva da se velikim igracim jos uvek ne isplati da dodju ovamo.
To sto vidite masu ljudi u nekom T.C. je samo privid, jer je novac koji se potrosi u nasem T.C. mnogo manji nego novac koji se u ecimo HR, a da ne pominjemo EU ostavi.
A slozicete se , oni rade za pazar, a ne za broj kupaca.

Pa znam samo da je C&A dokazala da se dolazak u srbiju isplati, jer koliko se secam prvog dana kada su se otvorili imali su basnosnovno veliki pazar. I danas godinu dana nakon otvaranja, jako malo stvari stigne do rasprodaje i gotovo sve im se rasproda.
Da im posao ne ide tako dobro, nebi se tako brzo sirili. Za samo godinu dana u beogradu ce imati otvorene 4 radnje, i ako me pamcenje dobro sluzi jos tri radnje van beograda.

Sve u svemu, u Srbiji ce uspeti oni koji ce ponuditi nizu cenu robe sa pristojnim kvalitetom. Po mom misljenju C&A je jedan od takvih kompanija, dok je H&M kompanija slicna Njujorkeru, fensi garderoba po pristojnim cenama.
Moje prognoze su da ce H&M proci slicno kao i C&A a sve zbog pomame za novim brendovima.

Ajd kad smo vec promasili temo da dodam ja jos nesto :D
Moje neko iskustvo po pitanju kvaliteta firmi koje si naveo je H&M bolji od C&A, ali Newyorker mnogo losiji od njih.
I nazalost mnogo losiji nego pre 10 -15 godina. Nekada su stvari kupljene u Newyorker bile zaista kvalitetne, ali ovo danas nema veze sa time.

Pa da isto kao sto je dosao i bauhaus preko delte tako ce doci i kerfur znaci nikada.

ekapija.com

"Carrefour" u Srbiji 2015. godine - Francuzi već zakupili 10.000 m2 u "Delta planeti"

Francuski "Carrefour" najveći maloprodajni lanac u Evropi, otvoriće prvu prodavnicu u Beogradu u trgovinskom centru "Delta planet" koji će biti izgrađen na Autokomandi, najavio je danas "Delta Real Estate".

Kako se navodi u saopštenju te kompanije, otvaranje šoping mola "Delta planet" i hipermarketa "Carrefour" planirano je u 2015. godini.

Kompanija "Delta Real Estate", članica "Delta holding"-a, ističe da je sa "Carrefour"-om, najvećim maloprodajnim lancem u Evropi i drugim po veličini u svetu, postigla dogovor o zakupu prostora površine 10.000 m2 u budućem šoping molu.

U toj prodavnici "Carrefour" će, kako se ističe, ponuditi kupcima najširu lepezu proizvoda, uključujući i bogat izbor iz više od 3.000 brendova koliko ima pod spstvenom robnom markom "carrefour".

Generalni direktor "Delta Real Estate" grupe Vojislav Glavinić je rekao da je gogovoreno da Delta i "Carrefour" zajedno nastupe i na drugim lokacijama.

- Izuzetno smo zadovoljni saradnjom s kompanijom "Carrefour" i ona se neće završiti na ovom objektu - rekao je Glavinić.

Trgovinsku grupu "Carrefour" čini 15.500 maloprodajnih objekata u 34 zemlje. Sa 1.395 hipermarketa ta kompanija je, kako se ističe, svetski lider u tom segmentu maloprodaje.

SUPER VEST !!!!! ZNACI 2015. SE OTVARA DELTA PLANET.....JUP...., A DOLAZI I Carrefour...A SVE NEVERNE TOME NEKA NE BRINU ! :D

Ipak će se pre otvoriti kineski mall na Prokopu.. :kafa:

Vrh