Šta je novo?

Delta Planet Autokomanda - [Tržni Centar | 172 000 m²]

Јасно је да Курир, као и остали медији, покрећу теме по директивама "одозго", шта год тај појам значио.

Међутим, колико год нама Курир био смешан трећеразредни лист, чињеница је да су они углавном први објављивали мутне радње које су у наредних пар дана преузимали и остали озбољнији листови. Какви су да су, и ко год да им је сугерисао о чему да пишу, ипак су неке мутне воде размрдали.

Izgleda da je Kokili imao prave informacije. Naime, "Delta sport" je pre neki dan saopštio da će "sve raspoložive kapacitete usmeriti ka strateškom partneru, kompaniji Nike" (http://www.deltasport.co.rs/rs/press-ce ... za-javnost). Celo saopštenje deluje kao eufemizam za to da im je pukao posao sa ostalim brendovima.

Već su najavili da zatvraju "New look" u palati "Albanija", a izgleda da će i ostali brendovi menjati zastupnike ili napustiti naše tržište.

Možda sam malo omašio temu - ali znam da smo ovde diskutovali o tome, pa rekoh možda je korisno da imamo sada i zvaničnu potvrdu iz "Delte".

to smo diskutovali na temi o tc stadion.

elem ostaje da se vidi da li je kokii zaista u pravu i da li među "delovima biznisa koji nemaju potencijal i ne ostvaruju zadovoljavajući profit u ovom momentu" spada i kosta kafa.

i da dodam da sam se setio ove diskusije kad sam bio u kosti na uglu jurija gagarina i gandijeve i koja je kad sam ja bio bila prepuna.

mada sam se uvek pitao zašto su uopšte uzimali franšizu zašto nisu sami dizajnirali kafe po domaćem ukusu.

Oni su i rekli da ce prodati neke svoje poslove i da ce se skoncentrisati na agrar i realestate...ne znam koliko to znaci da im poslovi polako pucaju. Mozda samo stare brendove menjaju za nove ko ce ga znati verovatno cemo saznati u narednom periodu. Delta je velika kompanija sta god da se bude desavalo nece moci dugo da kriju.

Da, možda sam malo prenaglio sa ocenom da im je "pukao" posao sa drugim brendovima. Možda samo "Delta" više ne vidi interes da se bavi trgovinom kao nekada. Ono što je definitivno je da se "New look" zatvara, to je zvanična informacija iz "Delte".

Koliko sam cuo new look se zatvara do kraja marta tj. radice jos mozda sutra, eventualno jos koji dan posle. U ovom trenutku je totalna rasprodaja.

Videcemo sta ce se desavati sa ostalim brendovima koje zastupaju. Moj tip je da ce brendove sa puno prodavnica zadrzati ili ce ih prodati nekom drugom (accessorize i costa cafe), a mango, aldi, monsoon, sargent major i new look ce ili prodati nekom ili vratiti franshizu. Videcemo i sta ce originalne kompanije na to reci. Mozda ce neka i direktno da dodje

И даље тврдим да је за ову локацију најбоље решење, уз дужно поштовање жртава нацизма, да се напарви аутобуска станица са великим спомен парком. То је једини начин да се испуне и хумани и саобраћајни захтеви и могућности те локације. :grand:

pa autokomanda je vec zakrcena tokom spica, nevidim kako bi tome pomogla autobuska stanica?

bojan87":1jvx1a2p je napisao(la):
pa autokomanda je vec zakrcena tokom spica, nevidim kako bi tome pomogla autobuska stanica?

Autobuska stanica bi imala svoja uključenja i isključenja na autoput.

Tek sad sam shvatio da ni jednom nisam ušao u taj lokal u palati Albanija od kako se iselila Jugoslovenska knjiga, a evo već druga ili koja po redu prodavnica se zatvara.

Šta Delta drži od knjižara?

relja":2plk1iho je napisao(la):
bojan87":2plk1iho je napisao(la):

Autobuska stanica bi imala svoja uključenja i isključenja na autoput.

ali potrebna su i ukljucenja i iskljucenja i u okolne ulice. Putnici dolaze sa svih strana. Takodje guzve u busevima koji idu tom deonicom su vec sada nepodnosljive, dodavanjem autobuske stanice to bi bilo jos gore.

Mada isti problem ce nastati i sa izgradnjom trznog centra tako da je to vrlo slicno.

Ne znam ja sam ipak vise za to da se autobuska stanica gradi na novom beogradu, a ovaj deo bi bio odlican za neki hotel sa poslovnim kulama :). U tom slucaju ne bi bio veliki promet ljudi, a mogao bi i memorijalni park da se napravi.

relja wrote: ,, . . . . Tek sad sam shvatio da ni jednom nisam ušao u taj lokal u palati Albanija od kako se iselila Jugoslovenska knjiga, a evo već druga ili koja po redu prodavnica se zatvara. . . . ,,

Za utehu nisi sam. . . tm, da , ima podosta godina od tada. . . :oops:

Definitivno Delta je promenila grad na bolje ili lošije. . . ali uticaj je evidetan
Delta planet definitivno će promeniti i taj deo grada

Uprvi mah, jako mi se dopao sad vec davno ovde prikazan render
i kako vreme prolazi
sve manje mi se dopada , zapravo siguran sam da tu takav ,,dizajn.. tu ne ide
(takva zgrada nema nikakvu komunikaciju ni sa okolinom ni sa istorijom )

Pre bi išle neke ,,spomenik,, zgrade-kule a sam sadržaj ne isključuje T,C. sve sa bazenima

@Bojan87
Ja baš mislim suprotno: autobusi bi dolazili i odlazili na stanicu autoputem, a ne gradskim ulicama.
Potrebna je veza sa pravcem autoputa Niš-Zagreb, i to može da se izvede rampama koje bi bile namenjene samo autobusima.
Traka na autoputu za tako nešto već postoji, kod suda.
Putnici bi ulazili i izlazili sa stanice na glavnom ulazu, gde god bi on bio postavljen. Taman da Autokomanda postane pravi gradski trg.

pre svega sam mislio na saobracaj korisnika stanice, a manje na same autobuse. Svakako neki bi morali i da idu put ibarske, mada bi bi bilo lepo sto bi autobusi direktno izlazili na autoput.

Pre svega bilo sta da se gradi, mora se dobro odraditi saobracajni deo jer svi mi koji zivimo i prolazimo preko autokomande svaki dan, znamo da je autokomanda trenutno blizu ivice svojih mogucnosti. Nekada je dobro, nekada i nije bas toliko dobro.

Ako odlicno odrade saobracajnu rekonstrukciju vojvode stepe (usta cisto sumnjam, a nadam se da gresim) i ako proguraju magistralni prsten, mozda i bude sansi da se vise ne stvaraju guzve, ali mogu samo da zamislim kako ce izledati saobracaj kada na sam trg dodamo jos 10000 ljudi koji idu u trzni centar. To ce biti haos.

I ibarska će, nadam se za par godina, konačno biti zamenjena autoputem, pa se neće tek tako ulivati u gradske ulice...

bojan87":3alo9ltw je napisao(la):
ali mogu samo da zamislim kako ce izledati saobracaj kada na sam trg dodamo jos 10000 ljudi koji idu u trzni centar. To ce biti haos.

brrrr, jeza.

Ne volim tržne centre pa to ti je.
Imam odličan osećaj za orjentaciju, u nepoznatim gradovima sam se uvek lako snalazio i peške i kolima, znam trikove orijentacije u prirodi i čitanje karata, ali u TC-ovima obavezno, ali obavezno krenem na pogrešnu stranu.
Valjda mi "brendovi" i šarene krpice ne privlače pažnju pa ne mogu da fiksiram neki orijentir :roll:

Jednom sam se tako pomalo izluđen spuštao pokretnim stepenicama u Ušću, a u susret mi se penje Sergej Trifunović iskolačio se izbezumljen (od prilike ovako :shock: :o ) držeći se za glavu rukom kojom se oslonio na traku ... "druže, potpuno te razumem"

direktor":35ohhx0j je napisao(la):
delta i knjizare dva razlicita svijeta

Na sajtu Delta City-ja, pod SHOPPING se nudi:
Ženska i muška odeća
Obuća
Tehnički uređaji
Dečija odeća
Optika
Hipermarket
Nakit
Veš
Kućna dekoracija
Satovi
Sport
Štandovi
Torbe
Lepota i zdravlje
Ostalo

Ovo "Ostalo" su dve trafike, prodavnica TV SHOP-a i knjižara "Vulkan" :roll:

relja":1h8jyrud je napisao(la):
I ibarska će, nadam se za par godina, konačno biti zamenjena autoputem, pa se neće tek tako ulivati u gradske ulice...

bojan87":1h8jyrud je napisao(la):
ali mogu samo da zamislim kako ce izledati saobracaj kada na sam trg dodamo jos 10000 ljudi koji idu u trzni centar. To ce biti haos.

brrrr, jeza.

Ne volim tržne centre pa to ti je.
Imam odličan osećaj za orjentaciju, u nepoznatim gradovima sam se uvek lako snalazio i peške i kolima, znam trikove orijentacije u prirodi i čitanje karata, ali u TC-ovima obavezno, ali obavezno krenem na pogrešnu stranu.
Valjda mi "brendovi" i šarene krpice ne privlače pažnju pa ne mogu da fiksiram neki orijentir :roll:

Jednom sam se tako pomalo izluđen spuštao pokretnim stepenicama u Ušću, a u susret mi se penje Sergej Trifunović iskolačio se izbezumljen (od prilike ovako :shock: :o ) držeći se za glavu rukom kojom se oslonio na traku ... "druže, potpuno te razumem"
Volim tržne centre i isto se odlično snalazim u novim mestima/gradovima, ali snalaženje unutar tržnih centara katastrofa (nikad neću zaboraviti avanturu u El Corte Ingles-u od 9 spratova u Barceloni :D) Valjda će Delta Planet imati dobre repere za lakše snalaženje :D

Ja sam u uscu imao blizak susret sa poplavom kad je pukla neka cev u prizemlju...pravi haos i dan danas izbegavam taj deo...ali delta planet izgleda dobro organizovana...videcemo

Zar iko veruje da ce Miskovic iz zatvora da ulaze novac u novi trzni centar. Pa valjda prva stvar, ostao unutra, ili oslobodio se, bice mu da izvuce sve pare iz Srbije. O ovom trznom centru se moze zaboraviti, ukoliko ga ne preuzme neka druga kompanija.

Pa teško da kredit za taj tržni centar nije već uzet mnogo pre nego što je i sam Miško mislio da će da završi tamo gde je sada.

Ma ne zanosite se sa time, nema od tog Delta Planet-a nista...

Bas ce iz zatvora da uzima kredit za takav veliki projekat, da ga posle otplacuje X godina i vodi poslove u Srbiji. Delta je vec izasla iz nekih poslova iz kojih je najlakse izaci... Razmslite logicno - zar ne bi posle svega lepo zapalili negde i prebacili $$$ sto dalje od Srbije.

Te pare su oduvek jako daleko od Srbije...

Pa sve to stoji, ali takvi krediti se ne uzimaju danas za sutra...početak gradnje je prošle godine najavljen za proleće 2013. Ako je tada zaista bilo namere da gradnja počne na proleće, onda znači da je i kredit obezbeđen. A evo vest sa sajta Delta Holdinga, na osnovu koje može da se zaključi da nisu još odustali od Planeta.
"Gradnja šoping-mola Delta Planet uz puno poštovanje sećanja na nacističke žrtve

26.3.2013. 13:00 / U vezi sa Delta Holding
Delta Holding najoštrije protestuje zbog manipulacije žrtvama nacizma na lokalitetu Topovske šupe, kojom se poslednjih dana nastavlja nezapamćena hajka protiv naše kompanije i posebno protiv predsednika Delte Miroslava Miškovića. Kao da nisu bile dovoljne dosadašnje monstruozne optužbe protiv g. Miškovića, sada je njima pridodat i antisemitizam, iako je apsolutno jasno da se nešto slično ni na koji način ne može povezati ni sa našom kompanijom, ni sa njenim prvim čovekom.
Izgradnja šoping-mola Delta Planet prikazana je u nekim novinskim tekstovima kao rušenje spomen parka žrtvama nacističkog terora na delu Autokomande poznatom kao Topovske šupe. Istina je da je ova lokacija koju nazivamo spomen-parkom danas zapuštena, nije održavana na način koji priliči njenom značaju i samo jedna ploča na oronulom zidu govori o tome šta se u istoriji događalo na ovom mestu.
Istina je da je upravo Delta, poštujući istorijski i ljudski značaj ove lokacije, pokrenula akciju da se Topovske šupe obeleže na dostojan način i to će svakako biti učinjeno pri budućoj gradnji šoping-mola. Svi idejni projekti predviđaju izgradnju spomen dela u znak sećanja na žrtve nacističkog terora. Iza projekata stoji poznata izraelska kuća MYS, odnosno arhitekta Ami Mur, i sam pripadnik jevrejskog naroda.
Pre izrade bilo kakvog projekta, na inicijativu iz Delte, održano je više sastanaka sa jevrejskom zajednicom u Srbiji. Svako buduće rešenje memorijalnog dela ove lokacije biće urađeno u dogovoru sa predstavnicima jevrejske zajednice, a iz pijeteta prema narodu koji je od nacizma pretrpeo najveće žrtve.
Nijedan korak na lokaciji nije, niti će biti izveden bez saglasnosti nadležnih državnih organa uključujući i institucije koje se bave zaštitom istorijskih i kulturnih spomenika.
Delta će nastaviti da se sa punim pijetetom odnosi prema istorijskim spomenicima i tekovinama, a posebno prema žrtvama holokausta, najveće tragedije u novijoj istoriji čovečanstva.

Sektor za korporativne komunikacije Delta Holdinga"

Da li je sve to marketinški trik ili ne, ostaje nam da vidimo :D
Inače, na sajtu Delta Real Estate, početak gradnje je najavljen za proleće 2014.
http://www.deltarealestate.rs/cms/item/ ... ticleId=66

sada ima vec vise od pet-sest godina kako odlazu izgradnju. Na pocetku svake godine je odloze za sledecu i tako u krug. I moj misljenje je da od ovoga nece biti nista sve dok se miskovic ne stabilizuje. Ako ga osude pisi propalo, a ako ga oslobode, mozda gradnja i krene sledece godine.

Vrh