Šta je novo?

Delta Planet Autokomanda - [Tržni Centar | 172 000 m²]

Izgleda da "Carrefour" u Delta planet ne dolazi direktno već preko franšize čiji je vlasnik grčki "Marinopoulos", pošto vidim da su neke grčke novine krajem januara pisale da će "Carrefour Marinopoulos" svoj prvi objekat otvoriti u novom šoping centru u Beogradu.

"Marinopoulos" je vlasnik "Carrefourove" franšize za Jugoistočnu Evropu i pored Grčke i Kipra, svoje markete ima i u Bugarskoj, Albaniji, a od prošle godine i u Makedoniji (prvu radnju su otvorili u "Skopje city mallu").

Preko "Marinopoulosa" su u Srbiju već stigli "Marks & Spencer" i GAP, a i "Sephora", ali mislim da su u međuvremenu ove parfimerije počele samostalno da rade u našoj zemlji. Grci su, inače, i vlasnik "Starbucksove" franšize za naš region (već su prisutni u Grčkoj, Rumuniji, Bugarskoj i na Kipru, pre par godina su planirali širenje i na hrvatsko tržište, ali su ti planovi za sada stopirani).

Što se samog "Delta planeta" tiče, teško je proceniti koliko ova vest znači. Sasvim sigurno je da nije pokazatelj da će se centar sigurno graditi, ali istovremeno pokazuje da se u "Delti" ipak može napipati izvestan puls i da nije sve stalo od kada gazda Miško greje klupu u CZ-u.

Takođe, biće jako zanimljivo videti šta će se dogoditi ako "Carrefour" kupi "Ideu" i tako direktno uđe na naše tržište. Da li to stopira ili na neki drugi način planove grčkog franšizera!?

Gde grci dođu tu trava ne raste,za trgovinu su očajni,sve im preskupo ,nekvalietetno,i boli ih uvo za potrošače,dahću vam za ramenom po rafovima,Vero je najbolji primer..

Како то мислиш? Моје искуство с Вером није толико лоше.

Ни моје искуство са Вером није такво. Њихов објекат на Вождовцу је опремљен изузетно разноврсним асортиманом робе. Милина за набавку. Дефинитивно најбољи објекат тог типа у који сам ушао до сада.

Tako je u odnosu na maksi koji ima samo par robnih marki, vero ima jako siroku paletu proizvoda i prava je milina kupovati. Pre su bili skuplji u odnosu na maksi i rodu, ali u poslednje vreme imaju skoro iste cene kao i oni.

"Delta" je nastavila sa pojačanom PR aktivnošćui ovih dana i dans predstavila poslovne rezultate Holdinga za 2012. i najavila planove za 2013. godinu. Evo šta kažu za Delta planet:

Izgradnja "Delta planeta" čim stignu dozvole

Generalni direktor "Delta Real Estate", Vojislav Glavinić je rekao na konferenciji da su sklopili ugovor sa sa "Blitz-CineStar"-om, koji će imati 18 bioskopskih sala u okviru "Delta planeta", kao i ugovor sa francuskim "Carrefour", najvećim maloprodajnim lanacem u Evropi, koji će zakupiti 10.000 m2.

On je napomenuo da je dogovoreno da Delta i "Carrefour" zajedno nastupe i na drugim lokacijama, ali nije mogao da precizira detalje s obzirom na to da još pregovaraju sa francuskom kompanijom.

Pitali smo direktora "Delta Real Estate", osim "Carrefour"-a, koje nove brendove očekuje u šoping molu na Autokomandi. Glavinić je rekao da će biti oko 30 novih brendova, sa mnogima pregovaraju, ali ne mogu da izlaze u javnost sa tim informacijama pre potpisivanja ugovora.

Na pitanje "eKapije" kada će početi izgradnja "Delta planeta", s obzirom na to da je ranije početak radova najavljivan za proleće ove godine Glavinić je odgovorio:

- Intenzivno radimo na projektu. Plan je bio da izgradnja počne u aprilu ove godine jer smo smatrali da ćemo do tada dobiti sve neophodne dozvole. Međutim, kako se u našoj zemlji sa procedurama odugovlači, tako ćemo i mi morati da pomerimo rokove. Čim dobijemo sve saglasnosti spremni smo da počnemo sa radovima na Autokomandi.

Kada je reč o zahtevu koji je "Delta" podnela gradu Beogradu za povraćaj novca na osnovu prestanka prava korišćenja zemljišta u Bloku 53, kada je "Bauhaus" odustao od investicije vredne 22 mil EUR, Glavinić nam je rekao da je u toku procedura i da očekuju rešenje od grada Beograda.

Izvor: eKapija

Pokažite da ste društveno korisni pa tih 22 mil donirajte za nabavku novih BGVozova..i uređenja stanica.Tako bi Beograđani videli da imaju barem neke koristi od Delte,ja bih vam pre predložio takvu vrstu pojačanog PR marketinga..toliko ste nam novac uzeli iz džepova vašim monopolističkim položajem,da je sada red da to vratite građanima :wink: da posetim da sve što smo sa beobuilda predlagali gradu ispalo je jako uspešno,tako za naše kosultantske usluge obratite se moderatorama. :kafa:

znaci nece poceti gradnju na prolece, a kad ce je zapoceti ne znaju ni oni sami. U najboljem slucaju gradnja ce biti zavrsena krajem 2015 i to ako pocnu u skorije vreme.

Ja i dalje sumnjam da ce u skorije vreme poceti gradnju, pogotovo sto je sudbina vlasnika kompanije neizvesna.

Ako gledamo ovako sa strane, nevezano za "Deltu", procedura izdavanja građevinskih dozvola u Beogradu je zaista dugačak, neizvestan i krajnje nepredvidiv proces.

Uzmimo na primer "Višnjičku plazu" - njihov diša nije u zatvoru, niti su zli monopolisti koji su se obogatili na grbači naroda (makar ne u Srbiji) - ali i oni čekaju na dozvole koje nikako da stignu. Kada su prošle godine potpisali ugovor sa "Cineplexxom", rekli su da će njihov centar biti otvoren na proleće 2014. Sada je jasno da je taj rok naučna fantastika.

Možda su informacije koje imamo šture, ali može se reći da "Delta" i "Plaza" imaju sličan problem sa izgradnjom svojih objekata, nevezano za situaciju sa gazda Miškom.

Nije isključeno da "Delta" sve vreme laže o situaciji u firmi, ali mi to ne možemo da znamo. Ono što je činjenica jeste da nijedan direktor nije napustio "Deltu" od kako je gazda Miško uhićen, da za to vreme nijedan partner nije napustio "Deltu" (makar prema zvaničnim informacijama), čak su pritom sklopljeni i novi ugovori sa "Carrefourom" i H&M-om...

O gazda Mišku i načinu na koji se obogatio mislim sve najgore, ali mislim da nema razloga da njegov potop bude i potop same "Delte". Kompanija i dalje ima veliki potencijal i ruku na srce, dosta profesionalaca na odgovornim pozicijama. Više verujem da će (ako do toga dođe, pošto mi i dalje ne znamo koliko je ozbiljan problem u koji je gazda Miško zapao, budući da jop uvek nema nikakve optužnice), neko elegantno preuzeti "Deltu" nego da će to sve biti rasparčano.

Tacno je da je procedura slozena i komplikovana, ali mi nije jasno da najavljujes pocetak gradnje a da je za gradjevinu glavni projekat tek u izradi, sto znaci da fizicki i ne mozes da dobijes dozvolu za gradnju.

Ja nisam iz gradjavinske struke, ali ne znam kako ocekuju dozvolu ako nemaju glavni projekat. Sa plazom je situacija verovatno drugacija, jer vec uveliko traze raznorazne propratne dozvole, tako da ce verovatno uskoro sve sakupiti i predati zahtev za gradnju.

Одакле ти то да немају главни пројекат? "Интензивно радимо на пројекту" не значи да се мисли на главни пројекат. Јасно је написано да још нису добили дозволе због компликоване бирократије.

Homer Jay":2qxbaexm je napisao(la):
Nije isključeno da "Delta" sve vreme laže o situaciji u firmi, ali mi to ne možemo da znamo. Ono što je činjenica jeste da nijedan direktor nije napustio "Deltu" od kako je gazda Miško uhićen, da za to vreme nijedan partner nije napustio "Deltu" (makar prema zvaničnim informacijama), čak su pritom sklopljeni i novi ugovori sa "Carrefourom" i H&M-om....

O gazda Mišku i načinu na koji se obogatio mislim sve najgore, ali mislim da nema razloga da njegov potop bude i potop same "Delte". Kompanija i dalje ima veliki potencijal i ruku na srce, dosta profesionalaca na odgovornim pozicijama.
Хомере, апсолутно се слажем са твојим мишљењем, а које си исказао у ова два пасуса. У Делти има јако пуно способних људи, који знају да воде и раде свој посао. Али, ако се такви људи и мало успротиве Чика Мишку и неком његовом другачијем мишљењу о неком конкретном пројекту, ти људи више или неће водити тај посао или их више нема у Делти !

У то сам се уверио кад сам имао један пројекат са Делтом око њихове будуће фабрике кондиторских производа коју су желели да раде, тамо негде 2007./2008. године, и потписан конкретан уговор на милионску вредност (у еврићима), али чика Мишко се успротивио и све је пропало. Сад кад гледам на све ово, данас ми је и те како криво што сам код мојих принципала из Немачке инсистирао да се Делти не наплате пенали због потисаног уговора, а не реализованог посла. Да не дужим даље, сви они који су се успротивили чика Мишковом мишљењу у овом пројекту, су или добили отказ или су премештени на ниже положаје, а неки су и сами напустили Делту ! А сви ти људи су били професионалци у свом послу, али ето, имали су другачије мишљење о начину рада будуће фабрике и добили шут карту !

Ипак је на неки начин почео мали распад система у Делти, ако тако може да се каже, мада и не мора да значи, али се многи већ питају, зашто су продата ова два дела Делте:

Mišković rasprodaje: Prodati Delta sport i Kosta

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković, koji se nalazi u pritvoru, rasprodaje celokupnu imovinu. Kako Kurir nezvanično saznaje iz vrha kompanije Delta, rasprodaja je krenula od prodaje Delta sporta i Costa Coffeea.
Naime, Delta sport je prodat Đak sportskim radnjama, a Costa Coffee ugostiteljskim objektima Monument.

Podsetimo, Mišković je 2011. prodao lanac prodavnica Delta Maxi belgijskoj kompaniji Delhaize group za 932,5 miliona evra, a kompanija je formalno preuzeta jula te godine.

Specijalni sud u Beogradu odredio je 14. decembra 2012. pritvor vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

http://www.kamatica.com/vesti/miskovic- ... kosta/7789

Делта Холдинг остварио укупан приход од 630 милиона евра

“Делта Холдинг“ планира за 2013. годину укупан приход од преко 700 милиона евра, што jе проjектовани раст од 11 одсто у односу на претходну годину, као и оперативни профит од 60,7 милиона евра, 24 одсто више него у 2012, додао jе он. Kоментаришући неке погрешне одлуке компаниjе из претходних година, Jеремић jе као пример навео лошу процену при куповину хотела „Kонтинентал“ и пословног простора на тоj локациjи, коjи jе плаћен 148 милиона евра, али се услед економске кризе та инвестициjа ниjе показала успешном за компаниjу.

Tакође jе навео и неуспело довођење компаниjе “Баухаус“ у Србиjи, стопирање проjекта увођења бренда “Њулук” (Nеw Lоок) на тржиште Хрватске због слабог интересовања, као и проjекат изградње комерциjалних фарми свиња коjи ниjе дао очекиване резултате.

Jеремић jе подсетио да jе “Делта” у 2012. у Београду отворила задужбину "Сунце", дневни боравак за децу и омладину са инвалидитетом, у коjу jе уложено 2,3 милиона евра. Према његовим речима, компаниjа jе у периоду од 2007. до 2012. године уложила у друштвено одговорно пословање преко 25 милиона евра, и око 6,8 милиона евра у фудбалски савез Србиjе.

Генерални директор “Delta Real Estate” Воjислав Главинић, наjавио jе почетак изградње новог тржног центра “Делта Планет”, на Aутокоманди, наjкасниjе на jесен ове године.
Oн jе додао да ће “Делта” довести око 30 нових брендова на српско тржиште, коjи ће пословати у новом тржном центру, и да jе већ потписан договор о доласку наjвећег малопродаjног ланца у Eвропи “Kарфура”.

http://www.tanjug.rs/novosti1/77888/del ... a-evra.htm

:) :) :) Potpuno se slazem sa misljenjima Homera i Gage.....navijam za projekat Delta Planeta i za dolazak novih brenova na nase trziste!!!

Ja se ne bih previše oslanjao na informacije iz "Kurira". Uostalom, sve se može proveriti na sajtu Agencije za privredne registre.

Za Costa coffee stoje sledeći podaci o vlasništvu (franšizer se zove "Delta coffee" i ovaj lanac kafeterija je pod tim imenom upisan u Privredni registar):

Пословно име: PREDUZEĆE ZA TRGOVINU I ZASTUPANJE DELTA SPORT DOO, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
Матични број:06890121
Удео: 100 %

Уписани новчани капитал
137.175.740,07 RSD
Уплаћени новчани капитал
91.911.878,33 RSD 26.12.2008
19.639.375,00 RSD 14.12.2007
25.624.486,74 RSD 12.07.2007

Za "Delta sport" su podaci sledeći:

Пословно име: HEMSLADE TRADING LIMITED
Матични број: HE 43226
Земља: Кипар
Удео: 50 %

Уписани новчани капитал
518.506.642,16 RSD
Уписани неновчани капитал
16.487,22 RSD
Уплаћени новчани капитал
518.506.642,16 RSD 31.07.2009
Унети неновчани капитал
16.487,22 RSD 30.11.2004

Пословно име: DAURAMA HOLDINGS LIMITED
Матични број: HE 293765
Земља: Кипар
Удео: 50 %

Уписани новчани капитал
518.506.642,16 RSD
Уписани неновчани капитал
16.488,00 RSD
Уплаћени новчани капитал
518.506.642,16 RSD 31.07.2009
Унети неновчани капитал
16.488,00 RSD 30.11.2004

Dakle, prema zvaničnim podacima iz Privrednog registra, ni "Costa coffee", ni "Delta sport" nisu promenili vlasnika. Ono što se možda dogodilo jeste da su se "Monument" i "Đak" uselili u neke objekte u kojima su se ranije nalazili "Costa", tj. neka od radnji koju zastupa "Delta sport", pa je "Kurir" od toga, po svom dobrom starom običaju, napravio priču.

U moru gluposti koje se štampaju poslednjih nedelja, sam čak u jednom tabloidu naišao na tekst "Šeik kupuje Miškovićev hotel", gde je navodno ovaj naš novi brat, prijatelj i drug iz Emirata bacio oko na "Kontinental".

@bojan87

To što je "Plaza" podnela zahtev za procenu uticaja projekta na životnu sredinu, ne znači nužno da su odmakli u prikupljanju dozvola. Reći ću ti samo da su te procene odavno rađene za Veranov mall na Trošarini i za Kempinski, a znaš i sam koliko se odmaklo sa tim projektima.

Hocu samo da kazem, da plaza ide u nekom pravcu, barem sto mi znamo, a za deltu za sata samo znamo sa kim su potpisali ugovor.

Ne znam da li znate, ali na parceli delta planeta vec par godina se pravi romsko naselje, tako da ce i oko toga mozda biti problema.
Za mene sve dok ne vidim bager na parceli sve je to slovo na papiru koje sluzi samo za pr.

Bio sam juce na doticnoj parceli (zivim blizu) i primetio sam par ljudi koji nesto premeravaju zemljiste (blizu onog skladista ili sta li je vec) inace njih ceka mamutski posao zbog same parcele tj zemljista sto se tice romskog naselja ono nije nesto veliko a ako su taj problem resili kod gazele resice se i ovde...inace drug koji radi u Delta Holdingu rece da je sve spremno i da se samo ceka da grad amin-uje...videcemo ali u narednih godinu+ dana bice zanimljivo

A da cuveni dnevni tabloid i njihovi bobasticni naslovi...bas me zanima kako se niko da sada nije setio tog spomen obelezja (koji jelte zarasta u korov) nego sada kad je taj (zapusten) deo uzet za gradnju...a da citiram ljude iz Delte i njihovu izjavu jos od pre godinu dana u vezi sa doticnom lokacijom...

Na prostoru budućeg šoping-mola Delta Planet nalazio se tokom II sv. rata sabirni centar iz koga su ljudi upućivani u koncentracione logore. Delta Holding je u saradnji i sa odobrenjem Jevrejske zajednice ponudio izgradnju spomen obeležja na Trgu ispred ulaza u Delta Planet koje možete da vidite i na animaciji, ispred ulaza u objekat, sa leve strane. Na ovaj način želeli smo da sačuvamo sećanje na ljude koji su sa ovog mesta odvoženi u stradanje tokom nacističke okupacije Srbije.

Pa, mnogi su znali, znali smo mi sa foruma...

Hahaha, ovaj Kurir je sve smešniji :D Skoro godinu dana od kako je javno na sva zvona objavljeno da će se praviti Delta Planet na dotičnoj lokaciji i oni se sada setili da pišu o tome :D

Ronche":389j9qgv je napisao(la):
Hahaha, ovaj Kurir je sve smešniji :D Skoro godinu dana od kako je javno na sva zvona objavljeno da će se praviti Delta Planet na dotičnoj lokaciji i oni se sada setili da pišu o tome :D

Pa pisali su oni i ranije ali u drugom tonu...sad je stigla direktiva za novi tekst :D

Vrh