Šta je novo?

Cvijićeva Palata [Stambeni objekat | 10 000 m²]

Na zalost, kada smo moja lepsa polovina i ja zvali da vidimo, preostali izbor stanova je bio relativno tanak (jos pre par meseci). U ovom trenutku mozda i nema vise preostalih stanova. Eto cisto ako nekog interesuje.
 
Jesu stavili maske na fasadu ili žele da zadrže bg secesija stil tj klime na fasade nataknute :D
 
DSC_0054.JPG
DSC_0056.JPG
 
Kao deca kad nauce novu rec. Pogledaj malo novogradnju po centru Madrida.

Realno mogli su klime da sakriju i sa unutrasnje strane.
 
Kao deca kad nauce novu rec. Pogledaj malo novogradnju po centru Madrida.

Realno mogli su klime da sakriju i sa unutrasnje strane.

Novogradnja po centru Madrida? Gde to ima? U centru Madrida uglavnom ima nadogradnje - pogledajte ovaj članak (prevedite preko Google-a), lepo opisuje koncept gradnje kroz istoriju Madrida, a zatim i kako je došlo do nadogradnji, i koji se principi primenjuju, i kako se to menjalo kroz istoriju.

(Druga opcija je da se zadrži postojeća fasade - ne u smislu da se napravi nova koja izgleda kao stara, nego se bukvalno zadrži pređašnja fasada, a iza sazida zgrada, u istim gabaritima, sa modernijim materijalima.
 
Ulicna fasada i moze ds se proguta, unutrasnja tacno, tipicno inventivna. Nabacaj te terase jednu do druge ionako je iz dvorista. Visedecenijska formula osmisljavanja stambenih objekata ovdasnjih. A ako vam nije dosta, stize jos preko puta tzv Novi Dorcol druga faza. Iako se tu i ne zna gde je dupe, a gde glava.
 
Ako nosaci za klime nisu prohromski ili sl. za par godna ce rdja da se sliva po fasadi.
 
Relativno nova zgrada, unakazena od bahatih seljobera, bez obzira sto postoji predvidjeno mesto za klimu/klime, lakse mu je bilo da probusi fasadu gde mu je potrebno.
 
Mocno izgleda, samo unutrasnji deo deluje dosta skromnije u odnosu na spoljasnji, a koliko se secam ti unutrasnji stanovi su bili skuplji 100 e/m2
 
Da li je na ovom HIKVision panelu samo interfon i kamere ili je ovo centralna jedinica za multisplit?
 
Prošao sam danas Cvijićevom, vidim da su iskopali ulicu da nakace zgradu na centralno grejanje.

Poceli su konacno da stavljaji fasadu i na penthaus deo.

Dosta su usporili sad pred kraj, ne znam kada planiraju da završe.
 
Vrh