Čim je loše vreme, svi sedaju u kola.
Nisam 2 godine bio u CG i vrlo mi je pozitivan utisak o stanju puteva.
Ali, izuzetno ružan utisak nosim o ponašanju lojalnih vozača. Ono što ovde sporadično vidim od pojedinih nosilaca cg tablica, tamo je gotovo pravilo. Ok, očekivao sam preticanja preko pune, guranja, drska prekoračenja brzine, ali onakvu vožnju u kružnim tokovima, nisam mogao da zamislim. Migavci ne postoje, iz unutrašnje trake se naglo skreće na izlaz, vozi kao na driftu...
Da se razumemo, ni malo za saobraćaj nisam svilen, odavno je iza mene sedmocifrena kilometraža, samo letos bilo me je na putevima Grčke, Turske, Bugarske, Makedonije, Albanije, BiH, Mađarske...ali ono ne videh, a bogami ni čuh. Sviraju kao da si mu ušao u lični prostor...
Uprkos silnim manjkavostima naše države, mora se priznati da je veliki deo vozača uveden u red i poštuje bar u nekom osnovnom nivou i propise i lepo ponašanje na putu.
Mislim da će nove vlasti u CG, pored rada na putevima, imati i ozbiljnog posla na kultivisanju vozača.
Pričah sa jednim Poljakom pre neki dan, kaže da sa strahom vozi kroz Crnu Goru. Ubice, reče, a više mu snage treba za tih 200km nego za ostalih skoro 2k.