Mozemo da pricamo o 1000 mana... 7 umesto 4 godine, petlja Matasevo, put Matasevo-Kolasin, hidro, elektro i druge instalacije, vatrogasna sluzba, sluzba za upravljanje AP... Mnogo, mnogo amaterskog i saboterskog rada.Samo da pitam, da li je ovde autoput pravljen iz nigde u nigde? Bez prvobitno planirane veze u Smokovcu. I još uvek nezavršene u Mateševu. O vezama sa petljama Veruša i Pelev Brijeg da ne pričamo. Kao i o kašnjenju.
Evo i ja cu u nedelju za Žabljak pa ćemo provjeriti koliko će se put skratiti ali to možemo očekivati da će se voziti za 35 minuta je naučna fantastika.Za koji dan ćeš videti kolko je "iz nigde u nigde" kad skrati čak 50% vremena putovanja između Berana i Pg, tj bar pola sata! A to je pola sata manje za sve severnije i južne koji idu tim pravcem. Sada je po Google mapi 70tak minuta, a po otvaranju možemo očekivati oko 35.
Ipak će ga pustiti preko starih mostova
Vidjecemo,ima i od mog stana do naplatne rampe za ulaz na autoput 7 km a i kad sidjem od Mateseva do magistrale za Beograd 11 km a to pa zastajanja na rampi kod ulaska i izlaska mora trajati 25 min računam i jedno 25 min vožnja autoputem tako dodjoh do 50 minuta koje očekujem.Po mapi kaže da treba još 10tak minuta od Kolašina do autoputa. Plus recimo 25min, ako se 40km ide 100km/h i tako dobih 35min.
Bravo, da sluzi u zdravlju i veselju! Lep poklon za moj rođendanSjutra u 20.00 svečano otvaranje a prolaz vozila od preksjutra od 08.00 časova. https://www.rtcg.me/vijesti/ekonomi...svecano-otvaranje-prve-dionice-auto-puta.html Vjerovatno danas i sjutra asfaltiraju onih 1.5 km prilaza petlji Mateševo.