Hromi Daba
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 28.11.2009.
- Pohvaljen
- 413
Ja ću sutra pre podne proći pa pišem izveštaj.
Ako sam dobro razumio jednim se ide za magistralu a drugim u grad Kolasin.Pitanje za Mateševo... Kad se budemo uključivali na AP hoćemo li ovde levo na ovaj mostić ili pravo...?
(možda postoji neka svežija slika) Pogledajte prilog 140971
biće 2030ta godina realan datum završetka kompletne dionice Beograd Podgorica eventualno Beograd Bar
Uskoro tender za projektovanje druge dionice auto-puta: Koliko će Srbiji biti potrebno da završi njen dio posla?
Petlja na auto-putu (Foto:
Vrlo brzo biće raspisan tender za projekovanje druge dionice od Mateševa do Andrijevice, a kasnije od Andrijevice do Boljara, kazao je za RTCG Andrej Mihailović iz Monteputa.
“Mi se svi nadamo da će to biti brzo završeno. Teren je i dalje težak, ali je lakši od ovoga. Ovo je prioritetna dionica i najteža na ovom našem dijelu auto-puta”, kazao je on.
Svečano otvaranje prve dionice autoputa Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, biće upriličeno večeras od 20 sati na naplatnom mjestu Pelev brijeg. TVCG će otvaranje autoputa prenositi direktno na Prvom, Parlamentarnom i Satelitskom kanalu. Sve ćete uživo moći da pratite i putem Radija Crne Gore i RTCG Portala.
Milović je kazao da je izgradnja prve dionice auto-puta bio veliki izazov i za projektante i za izvođače.
Projekti za nastavak autoputa ka Crnoj Gori gotovi za dvije godine
Generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović izjavio je da će kompletna projektna dokumentacija za nastavak gradnje auto-puta kroz Srbiju ka Crnoj Gori na dionici Požega – Boljare biti završena u narednih godinu i po do dvije.
Ignjatović je rekao, komentarišući današnje puštanje u saobraćaj prvog auto-puta u Crnoj Gori na dionici od Podgorice do Kolašina u dužini od 41 kilometar, da će mu biti velika čast da se provoza tim auto-putem, ali i cijelim auto-putem kada bude završen od Beograda do Bara. Istakao je da će Srbija svakako graditi i posljednju dionicu auto-puta do Crne Gore, do mjesta Boljare i da su već započete aktivnosti radi izrade projektne dokumentacije.
Ignjatović je naglasio da je prilikom nedavne posete crnogorskog premijera Dritana Abazovića Beogradu potvrđeno da će i Crna Gora sa njihove strane graditi cijeli auto-put do Srbije.
„Čast mi je da doživim da se vozim tim auto-putem, a još će biti veća kada se auto-put u Crnoj Gori spoji sa našim auto-putem kod mjesta Boljare na granici sa Crnom Gorom i da mogu da odem do Bara za pet sati i bezbjedno stignem”, rekao je Ignjatović, prenosi Tanjug.
Dodaje da će uz auto-put biti izgrađen i veliki broj motela i restorana gdje će moći putnici da predahnu i naglasio da će taj auto-put apsolutno imati ekonomsku opravdanost.
„Mi smo u kontaktu sa CRBC, koji zajedno sa nama rade trasu auto-puta do Boljara i ne možemo da se složimo trenutno oko trase kuda treba da ide auto-put do Boljara. Izrada projektne dokumentacije će sigurno gotova za godinu i po do dvije, a gradnja će biti završena onda u narednih četiri ili ili pet godina”, rekao je.
Dodaje da su stručnjaci CIP iz 50 struka uključeni u aktivnosti oko početka projektovanja.
Evo zastoj prvi dan,zapalio se na putu neki pežo.
Inače skraćen je put za 11 km a vremenski sad nije lako precizno reći jer ima još neasfaltirano oko 1 km onda ne naplaćuju pa se ne čeka na rampama a i nema pošto je praznik teretnih vozila.
Kao što sam i predvidjao prije nego što sam probao put skraćenje će biti vremenski 15-20 min i to je to uvjeren sam.
Neka nam je sa srećom!
P.S. @sev Nije pušten novi most još
Послато са SM-A536E помоћу Тапатока