Писао сам им сада мејл, па ћемо видети.To najbolje da pitaš nekog od sveštenika, tamo gde ideš u crkvu. Na Banovom Brdu je situacija takva da je Hram svetog Georgija postao mali za ovaj broj vernika koji dolazi i spomenuli su da će se graditi novi hram, negde oko bazena na Košutnjaku.
Mogu zamisliti kakva će to galama da nastane oko toga kada se to bude približilo da se realizuje...
Isto čemu će služiti i svaka druga koja bude sagrađena, da verni narod dolazi na službe nedeljom, praznicima.
Писао сам им сада мејл, па ћемо видети.
На Коњарнику, од окретнице трамваја, све до Душановца, нема нити једне цркве. Између Светог Јована Владимира на Медаковићу и нове цркве код Обилића такође ништа. Проблем је што на том простору ни нема неке веће празне парцеле, нарочито откада се урбанизовао простор око некадашње Прецизне механике, изградњом ТЦ Бео, Лидла, ТЦ Авив и тих околних улица.
Није ми била близу. Од некадашње окретнице 21 па до ММЛ би ми требало више времена него до цркве на Медаковићу. Обично сам ишао до цркве код Обилића, све док је нису срушили и кренули нову да граде.Da preformulišem. Crkva koja je na Banovom brdu je prebukirana i ova koja je planirana da se gradi pored bazena je maltene vremenski isto udaljena ko postojeća u Filmskom gradu, a i relativno blizu su. Zar ne bi iz priloženog bilo logičnije da se gradi još jedna na samom Banovom brdu? Moja logika, ispravite me ako grešim, da će ljudi radije ići u postojeću na Brdu, nego da idu do Bazena i da oni koji izbegavaju postojeću zbog gužve, već idu do postojeće u Filmskom gradu.
A ona crkva u MML? Koliko nju koristiš i koliko se ona koristi, obzirom da relativno rako može da se doðe do iste?
Јесте. Али нисам ни ја одавно више у Учитељском насељу.Zar ta crkva kod obilica nije odavno završena
Jel to na crkva kod okretnice 22?Обично сам ишао до цркве код Обилића, све док је нису срушили и кренули нову да граде.
Prvobitno je bila priča da će se nova crkva graditi na početku Košutnjaka iznad Ruđer Bošković škole, kod onog Makenzenovog spomenika i groblja nemačkim vojnicima. Ali sam posle čuo od sveštenika da neće biti tu i da je plan negde oko bazena na Košutnjaku, gde tačno ne znam. A to gde će ljudi radije ići je već stvar nekog ličnog opredeljenja, mada će sigurno sa novom crkvom biti dodeljene i neke parohije, pa bi ti ljudi odatle trebalo da dolaze u tu crvku kojoj pripadaju.Da preformulišem. Crkva koja je na Banovom brdu je prebukirana i ova koja je planirana da se gradi pored bazena je maltene vremenski isto udaljena ko postojeća u Filmskom gradu, a i relativno blizu su. Zar ne bi iz priloženog bilo logičnije da se gradi još jedna na samom Banovom brdu? Moja logika, ispravite me ako grešim, da će ljudi radije ići u postojeću na Brdu, nego da idu do Bazena i da oni koji izbegavaju postojeću zbog gužve, već idu do postojeće u Filmskom gradu.
Не, мислио сам на храм Свете Тројице у Господара Вучића.Jel to na crkva kod okretnice 22?
Слажем се. Једино може да помогне око проналаска простора, у случајевима када СПЦ не поседује земљиште на адекватном простору.Мени овај проблем има два дела:
1. Ако Цркви треба још храмова, који је проблем, нека граде колико имају средстава, а најбоље од добровољних прилога. Па макар трајало и деценијама.
2. Држава, не би требало да се меша, пре свега новчано у ту причу. Али би држава могла да помогне управо у оном делу који се зове планирање. Дакле, ако се народ сабрао, скупила се нека средства, држава би могла да олакша изградњу храма. И још би могла ад у планском делу, утиче да се такво место предвиђа у новим насељима а не као што је у Војводе Степе испало.
Не, мислио сам на храм Свете Тројице у Господара Вучића.