Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
ИКОНОПИСЦИ И ЖИВОПИСЦИ ХРАМОВА У БЕОГРАДУ, мој најновији рукопис спреман је за штампу!
У књигу сам уврстила 56 старијих иконописаца и живописаца, из XIX, XX и почетка XXI века, уз два изузетка, сада упокојених. На основу извора и литературе, за сваког од њих уподобила сам текстове, с биографским и подацима о делу, а иконе и фреске сама сам фотографисала у црквама. Истражујући, увидех да до сад није било књиге у којој би се сви они нашли заједно, и реших, ето, да их све сакупим у једну. Ако желите да помогнете објављивање ове књиге, и обезбедите тако себи примерак по повлаштеној цени, рок за упис у пренумеранте је још до краја ове недеље, а затим рукопис, који је у међувремену већ добио ЦИП и ИСБН из Народне библиотеке Србије, шаљем у штампарију.
На фотографији је решење корица, с иконом “Недремано око” из Николајевске цркве у Земуну, дело Димитрија Бачевића.
Ikonostas sa delima čuvenog srpskog impresioniste Koste Miličevića u Crkvi Svetog Stefana Dečanskog u Železniku zamenjen je novim pre 11 godina. Više od decenije kasnije, otvoreno je pitanje gde su vredne Miličevićeve ikone.
nova.rs
Stari članak, ali tema uvek relevantna. Sad sam naleteo, lepo više toga na jednom mestu. Baš primećujem ovo i mnogo mi je krivo. A nisam video da je ranije neko postavio ovde išta slično.
Уважени читаоци,
ИКОНОПИСЦИ И ЖИВОПИСЦИ ХРАМОВА У БЕОГРАДУ стигли су из штампарије! Свима који су помогли штампање још једном велико, топло хвала на подршци! Књига је сада доступна и за све остале заинтересоване, о детаљима ме можете контактирати. Књига садржи текстове с биографским, и подацима о делу, за 56 старијих иконописаца и живописаца, из XIX, XX и почетка XXI века, и фотографије икона и фресака које су они радили, а ја их снимила у црквама.
Ovaj veb sajt koristi kolačiće radi prilagođavanja sadržaja, poboljšanja korisničkog iskustva i očuvanja prijave ako se registrujete.
Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.