Ispred koje crkve?
Jako lepa sinteza tradicionalnog i modernog.
Дуго нисам видео тaко ружну цркву. Ја уопште не видим поенту у форсирању модернизма у сакралним објектима, сваки архитектонски део једне класичне цркве у византијском стилу има своју симболику. Од облика темеља, олтара, апсида, куполе (или више купола), припрате... Модернизам урнише овај класични изглед и даје једну аморфну масу бетона, стакла и понекад фасадних цигала. Нарочито ми је занимљив нагласак на ,,савременим техничким могућностима". Савремена технологија нам омогућава да правимо најкомплекснија и најлепша здања икада у историји, а тај потенцијал се уопште не користи. Уместо, рецимо, обнављања готског стила, ми правимо исте коцкасте бетонске зграде као оне у бруталистичком стилу, само сада имају више стакла и фарбају им се фасаде.Crkva Puž: Ovaj hram Srpske pravoslavne crkve miri tradiciju i 21. vek
Gledajući jednim okom u prošlost, ovo rešenje Jovane Jovičić istovremeno inkorporira savremene tehničke mogućnosti i materijale, kao i potrebe današnjih korisnika. Gotovo potpuno odsustvo originalnosti i posebnosti u novijoj arhitekturi hramova Srpske pravoslavne crkve, oličeno, pre svega, u prevwww.gradnja.rs