Šta je novo?

Centralno grejanje (Grejanje po utrošku)

Prognoza RHMZ-a za sutra (za Beograd) izgleda ovako: Tmin=6, Tmax=14 stepeni.

Dakle, prognozirana srednja dnevna temperatura (Tmin+Tmax/2) za sutra iznosi 10 stepeni, što znači da bi sutrašnji dan trebalo da bude - grejni dan (srednja dnevna temperatura niža od 12 stepeni).

Ali, ali... svake godine ista priča... :roll:
 
Kad ce pojeftini Infostan i grejanje? Kada se skinu ovi reketasi, nova vlast (ali prava, a ne ono sjase DS Kurta i uzjase SNS Murta) prvo sto mora da uradi je da smanji ove cene i da ukine porez na imovinu u kojoj se zivi. Za 80 i kusur kvadrata placam Infostan skoro 200.000 dinara godisnje, ludilo. Dok mi se ne smanje ovi troskovi ja bojkotujem sve izbore, nikakve price me ne interesuju.
 
Kada se pusti gasovod Turski tok, Srbija ce uzimati pare od tranzita gasa ka drugim.zemljama, plus kupovati jeftinije ruski gas jer ce placati manje tranzita nego sada, ali mentalitet ove vlasti nije da za taj iznos rasterete geadjane smanjenjem cene grejanja, vec uzimanje tih dodatnih para za sebe.
 
Švabe greju, još od 5 septembra. Temperature preko dana nisu bile niske (sigurno ne ispod 15C) i uveče takođe (ne ispod 10C) ali su puštali grejanje. Koja je gradska/ seoska odluka nemam blage veze.
 
Danas radijatori mlaki do topli,izgleda je pocela grejna sezona.
 
Kod mene još ništa... zvao sam ih juče celo popodne, nisu mogli da se dobiju, jutros poranim i dobijem ih pre 8h... kažu šaljemo ekipu... evo ga pola četriri popodne, ni ekipe, ni grejanja... a ista stvar se dešava svake godine - preko leta nešto rade u podstanici i isključe pumpe (pumpe inače rade po automatskom režimu) i onda odu i ne uključe je... i tako zbog zaboravljenog prekidača svake godine prvih nekoliko dana se smrzavam...
 
Kakvo vam je grejanje bilo ovih dana? Kod mene je inace pretoplo, zimi otvaram prozore, a ove godine se smrzavam, radijatori greju na 20%, citam da je u celom gradu veoma lose
 
Zavisi gde si.

Meni kod Fontane je radilo kad i svima.

Drugaru u Paviljonima (do prekjuče) nijednom nisu bili topli radijatori (čak ni kada su bile probe) tako da je vrv bio problem na njihovoj podstanici.
 
U sobama mlaki u kupatilu samo 1/3 radi radijatora...
 
Raspitao sam se malo po komsiluku, kod njih je sve ok, ipak je vazduh u pitanju, resio sam problem :pob: :vops:
 
Dnevna doza bullshita iz Toplana :kafa:

Beograđani, elektrane vam objasnile zašto su radijatori hladni

Razlog nije bio kvar ili havarija, već je proceduralne prirode i stiče taj list i prenosi obrazloćenje Beogradskih elektrana: "Zbog visokih spoljašnjih temperatura vazduha, toplotni izvori 'Beogradskih elektrana' ne isporučuju toplotnu energiju potrošačima."

"Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu i Pravilima o radu distributivnog sistema isporuka toplotne energije u grejnom danu ne vrši se uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 6.00 i 9.00h temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa", stoji u obrazloženju.

Blic istiće da je u Beogradu u 8.00 izmereno 18 stepeni, zbog čega su radijatori u celoj prestonici hladni. Ako je suditi po prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda radijatori u beogradskim stanovima ostaće hladni barem do četvrtka.

Naime, sutra se najavljuju temperature od graničnih 12 do 25 stepeni, a u sredu temperatura u prestonici bi trebalo da oscilira između 15 i 19 stepeni. Dovoljno da "Beogradske elektrane" ne pokreću sistem.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1612495
 
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1613382

Postoji li u ovom Gradu neki zakon, odredbe ili sve se radi na reč?

Čemu služe odbornici?

Iako su Beogradske elektrane na čijem čelu se Basta nalazi, sinoć izdale saopštenje u kom je navedeno da grejanja u glavnom gradu neće biti zbog višoih spoljašnjih temperatura, jutros je situacija drugačija.

Naime, kako je Basta rekao u uključenju u Jutarnji program TV Prve, njega je u pet sati jutros probudio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji ga je pozvao na hitan sastanak u šest sati i četrdeset minuta.
 
Koja je fora sa isključenim grejanjem? Hajde preko dana i razumem kad je toplo ali sad uopšte ne radi a napolju je 13 14 stepeni? Koji im je? A račun će da pošalju jel...
 
Koje je pravilo ako u toku dana padne temperatura ispod 12 stepeni (a nije najavljeno dan ranije) ?

U stvari, šta ja pričam o pravilima, biće onako kako Vesić kaže.
 
Ma nemam pojma njihova ''pravila'' ako je grejna sezona ima da greju makar na minimumu. Po kom osnovu onda naplaćuju uslugu? Neću da se smrzavam uveče jer njima 12 ili 13 nije za grejanje. bag** ološka crkli dabogda.
 
Dobio sam od Brunate raspodelu za grejanje u oktobru 2019. vecu za 2.5 puta u odnosu na raspodele prethodnih godina za oktobar. A radijatore sam odvrnuo tek oko 20. novembra, jer nisam imao potrebe za ranije.
Ima li neko slicno iskustvo.
Jel ima neko advokata koji moze da resi probleme sa Brunatom i njihovom nazovi raspodelom, hocu da podnesem tuzbu na nacin na koji oni posluju i nanose stetu korisnicima grejanja.
Malo li je sto smo osudjeni na Beogradske elektrane, Infostan i druga JKP. Samo jos Brunata treba da nam odokativno radi raspodele sa igrackama zvanim delitelji toplote.
90% rade po kvadraturi, a 10% po merenju?! Tako nam je dosao jedan izvestaj o raspodeli. Jel moguce da gubici budu 90%?
Ako neko ima advokata upucenog u ovu oblast molim da mi javi.
U Hrvatskoj odavno korisnici dobijaju tuzbe protiv Brunate.
 
Nije to brunata već brukata raskinute ugovor sa istima kao stambena zajednica kako ste već potpisali
 
Da li neko moze da podeli iskustvo, kakvo je centralno grejanje i kvalitet stanova u soliterima u Bloku 70, preko puta TC Piramida u Jurija Gagarina ulici? Zanima me zbog potencijalne kupovine stana.
 
krs ako te licno zanima, gledaj novo gradnju ya male pristojnu u vojvode vlahovica ili ledine ili bolji predlog uzmi kucu i to je to , infostan ti je 100 eura mesecno oko 1000 evra godisnje
 
Osoba koju zanima stan u Bloku 70 teško da je zainteresovana za VV ili za kuću na Ledinama
Ima li uopšte na forumu ikoga sa Ledina da nam kaže nešto o kvalitetu života tamo?
 
Vrh