@gorstak89
@nebojsa
Bojim se da me niste najbolje razumeli.
Ako sa jedne strane imate radijatore koje energijom napajaju beoelektrane ( i čiji sam ja višegodišnji kritičar zbog mnogih stvari), te koje tu energiju isporučuju prekoxcelog dana, a sa druge bilo koji sistem koji uključujete samo povremeno (nebitni su razlozi), onda je cena koštanja ta dva malo problematična, zar ne?
Isto tako, ako imate umesto elektricne, gasnu rernu, imaćete manji potrošnju električne energije.
Ako u domaćinstvu živite sami, bojler će vam mnogo manje energije potrošiti nego ako u domaćinstvu živi 4-5 članova domaćinstva.
Ako grejemo samo prostoriju u kojoj boravimo ili ako grejemo sve prostorije itd.
Takodje, posebno po hladnom vremenu, razlika između 21 i 23 stepena u stambenoj jedinici čini veliku razliku u potrosenoj toplotnoj energiji.
Imam prijatelja, starijeg sugradjanina, koji na 18°C sedi u majci sa kratkim rukavima, ali i sestru koja pola zime provede sedeći na TA peci, dakle "toplo je" je subjektivan osećaj.
Zato sam u prethodnom postu predložio da detaljnije analiziramo kompletni utrošak energije, da bi svi zajedno imali što realniju i kompletniju sliku o razlicitim načinima grejanja, a ne da bih osporavao nečiji stav.
@gorstak89
Hvala na pozivu na moj omiljeni topli napitak!
Dogovoreno, samo uz obećanje da ćeš da uzvratiš posetu
E da, umalo da zaboravim.
Sto se tice "isplativosti" slažem se da je grejanje na daljinski sistem beoelektrana jedno od najnerentabilnijih i da mogu (ali zaista) odkazao bi njihove "očajne" usluge u stanu.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk