To što si ti sretao i što generalno važi je taj "navijački" deo koji sam ti objasnio, da više ne gubimo vreme na to. I kakve su ti to paušalne izjave "da se ugušiš od dima", na to možeš da naletiš i kad neko spaljuje strnjiku na njivi i "da se ugušiš", možeš da se "ugušiš" i pored obične ćevabdžinice, ili iza gsb autobusa...nemoj molim te te takve drugosrbijanske tupave priče unositi u ozbiljnu diskusiju!
Zlatibor je nadaleko poznat po čistom vazduhu, oslobođenom od svih vrsta polena, i pored toga treba istaći, obogaćenog ozonom kao i jodom sa mora! To sve blagotvorno deluje na seriju raznih bolesti i ljudski organizam, zbog čega ga uostalom sve veći broj ljudi posećuje (naravno u poslednje vreme ima i onih zbog prestiža ali to je za odvojenu priču) I to je njegov glavni brend! Šta misliš da su budale treneri preko 100 sportskih ekipa koji dovode svoje sportiste na pripreme svake godine. Svi zlatiborčani znaju da je sportski i medicinski turizam glavni adut Zlatibora!
Ono što možemo uvek diskutovati je arhitektura i stil, rad komunalnih službi, infrastruktura i sve ono što može uticati na cenu nekretnina
I za sve one brižne "urbaniste" koji se drznu komentarisati bez prethodnog razmišljanja na zadatu temu, treba reći da svega nešto preko 1% cele planine zauzima turističko klimatsko mesto Zlatibor!
To što ja mislim da ima teških bu******** investitora koji su naružili lokalne tačke, ne znači da je ceo Zlatibor "fuj", takođe ne znači da se takva fasada ne može jednog dana promeniti i uklopiti u planinski ambijent, ili da se ne može zasaditi još borova i breza uokolo. I u ski resortima Kolorada ima hotela sa 10 ili više spratova ali je arhitektura i stil takav da se lepo uklapa u planinsku pozadinu
edit: ko ima taj video sa Nacionalne Geografije neka pošalje link, da svako može da vidi kako stranci pozitivno gledaju na Zlatibor