Šta je novo?

Cene nekretnina

Pa za stan ti je još gori odnos.
Jeste, al ti stan ostaje, imas nekretninu u koju mozes da odes kad hoces, da ostavis detetu, da preprodas, a parking mesto sta da radis sa tim? Imas da parkiras u odredjenoj garazi???

Uzmem parking mesto u nekom skupom kompleksu, dodju mi gosti u Zarkovo kod mene, nemaju gde da parkiraju, ali ja se setim da imam parking mesto u kompleksu The One i posaljem ih tamo da ostave auto

Garazno mesto zagradis dovedes vodu struju izdas studentu za 250e sta je problem 😀
Danas sam bio u stanu koji kosta 3000e po kvadratu i izdaje se nekim "studentima". Ljudi moji ja veci svinjac nisam video a video sam svasta i bio na raznim strasnim mestima. Ono bukvalno da se oljusti do betona pa da se tretira hipohloritom kao posle poplava pa sve od pocetka.

Oproban model na B.Brdu, svi garaže u kućama pretvorili u stanove, na kraju i legalizovali te prčvarnike 😂
Cini mi se da ima jedna koja je bas lepo napravljena, u Trebevickoj, isao sam da gledam taj stan dok smo bili zena ja i cerka podstanari, oko 40 kvadrata, uveli su podno grejanje, sve sredjeno top i izdavali za 400 eura :D

Danas sam bio u stanu koji kosta 3000e po kvadratu i izdaje se nekim "studentima". Ljudi moji ja veci svinjac nisam video a video sam svasta i bio na raznim strasnim mestima. Ono bukvalno da se oljusti do betona pa da se tretira hipohloritom kao posle poplava pa sve od pocetka.
Takva je bila garsonjera kada sam je kupovao. A i takvo renoviranje.
Nakon kupovine sam iz izlaska kao otišao tamo da prespavam pre početka renoviranja.
Zaspao u jednoj pozi na kauču totalno obučen i nisam menjao pozu da ne bih verovatno dotakao nešto..
Isto bio izdavan studentima koji su i radili neke poslove da bi mogli to da plaćaju.
Jezivi uslovi bili.

Ja sam nekad trazio stan sa drugarom u Nisu davno i uleteli smo u neki bunker ono je bilo kao Vin Dizel kad je lovio vestice onaj hodnik ili Banderas u Trinaestom ratniku, neka kuca hodnik kao za jazavce i nakaceno jedno 7-8 soba i nijedna soba nema ni pod, nego zemlja. Prozori neki jadni bedni, sve u kamenu. A jos otisli uvece da gledamo, ja bio u fazonu bate begamo odavde idemo u Donji Komren da budemo gospodari prostora, gospoda na livadi, jer ako ovde ostanemo i udisemo ovaj radon ima da spoznamo nove dimenzije vremena.

Cini mi se da ima jedna koja je bas lepo napravljena, u Trebevickoj, isao sam da gledam taj stan dok smo bili zena ja i cerka podstanari, oko 40 kvadrata, uveli su podno grejanje, sve sredjeno top i izdavali za 400 eura :D
Bio sam podstanar na par meseci u stanu na prizemlju, nisko prizemlje u novogradnji.
Lepa zgrada, novo, ali posle tih par meseci života u niskom prizemlju ne bih nikad ponovo to razmatrao.
Bolje starogradnja onda svakako, ali na višem spratu pa nek je i četvrti sprat bez lifta.

Bio sam podstanar na par meseci u stanu na prizemlju, nisko prizemlje u novogradnji.
Lepa zgrada, novo, ali posle tih par meseci života u niskom prizemlju ne bih nikad ponovo to razmatrao.
Bolje starogradnja onda svakako, ali na višem spratu pa nek je i četvrti sprat bez lifta.
Ma nikako prizemlje i poslednji sprat sa kosinama

Ma nikako prizemlje i poslednji sprat sa kosinama
Sto bre prizemlje ima svoje prednosti
1763660616187.jpeg

Koliku možeš hipoteku to jest kredit dobiti na osnovu svog stana?
Da li znamo kako banke gledaju na tržište i cenu nekretnina u tom slučaju?
EDIT: Neka nam polazna tačka bude da se taj stan može prodati za 300k u roku od mesec dana.

Koji je po vama najbolji odnos cene i rente/moguće porasti cene kompleksa na NBG?
Čak mi je i važnije od toga dobar i kvalitetan projekat u odnosu na cenu.
Nije mi problem i kupovina u izgradnji od proverenog Investitora.
Najviše gledam tu oko Bloka 65/64 ali dolaze mi u opticaj i drugi delovi/blokovi.
Čisto informativno i mišljenja.

Jeste, al ti stan ostaje, imas nekretninu u koju mozes da odes kad hoces, da ostavis detetu, da preprodas, a parking mesto sta da radis sa tim? Imas da parkiras u odredjenoj garazi???

Uzmem parking mesto u nekom skupom kompleksu, dodju mi gosti u Zarkovo kod mene, nemaju gde da parkiraju, ali ja se setim da imam parking mesto u kompleksu The One i posaljem ih tamo da ostave auto
Pogrešno razmišljaš, kupuje se investiciono, a ne ti da parkiraš. Nemaš stanare, nemaš amortizaciju, nemaš biga oko računa, vodu, struju... Izdaješ za 100-150e mesečno i to je to, kupiš 10tak parking mesta... Ima baš dosta investitora koji kupuju samo parking mesta, izmedju ostalog i na ovom forumu.

Pogrešno razmišljaš, kupuje se investiciono, a ne ti da parkiraš. Nemaš stanare, nemaš amortizaciju, nemaš biga oko računa, vodu, struju... Izdaješ za 100-150e mesečno i to je to, kupiš 10tak parking mesta... Ima baš dosta investitora koji kupuju samo parking mesta, izmedju ostalog i na ovom forumu.
Na NBG u ovim ozbiljnim kompleksima u Bloku 65 je otprilike oko 100eur mesečno bilo do pre koji mesec koliko znam.

Jeste, to mu dodje onda kao investicija od 300000 eura, od koje u najboljem slucaju imas 1200-1300 eura mesecno i to ako imas srece da izdas sve, ne gubis pare pa mozes i da prodas ta mesta posle, ne znam svakako ne bih se upustao u tako nesto, ma i da imam te pare ne znam u sta bi ulozio

Pitanje je koliko lako nadješ tu da izdaš parking mesta? Stanove ćeš izdati

Ustvari najbolje je uloziti pare u neki lokal solidne velicine na prometnom mestu, kladionice placaju zakup lokala mnogo vise nego sto bi neko drugi platio kiriju, plus placaju unapred na tipa 5 godina ili kako se vec ugovor napravi, e to je prava prica

Na NBG u ovim ozbiljnim kompleksima u Bloku 65 je otprilike oko 100eur mesečno bilo do pre koji mesec koliko znam.
zavisi, vlasnik lokala ovde gde sam tamo izdaje nekoj firmi za 150e
Jeste, to mu dodje onda kao investicija od 300000 eura, od koje u najboljem slucaju imas 1200-1300 eura mesecno i to ako imas srece da izdas sve, ne gubis pare pa mozes i da prodas ta mesta posle, ne znam svakako ne bih se upustao u tako nesto, ma i da imam te pare ne znam u sta bi ulozio
toliko platis i stan i izdaješ ga u najboljem slučaju toliko, a verovatno manje, plus moraš da ga opremiš, pa cimanje sa stanarima... a parking mesta su ograničeni resors dok je automobila sve više.

Ja ne znam ko bi gledao na parking mesto kao investiciju, to moze da se izda za 100-120 eura, a platis ga 25-30000, pa ko je lud da na tome ceka da mu se vrate pare
To je za 20 god da se vrati. Stan mislim da nema šanse da može za toliko da se otplati. Plus je mnogo manje cinanja oko parking mesta, nema održavanja niti mogu stanari da unište inventar.

Vrh