Šta je novo?

Cene nekretnina

Skupo, ali kida realno.
Ponekad iskoci na BK kosi neka nadogradnja kuce u nizu gde se vise i ne vidi sta je bilo ranije...

Vazi isto sto pise kolombaja vezano za izgled naselja. Imas deo kod skole koji je donekle zadrzao bar iste boje tj nadogradje su radjene fasadnom ciglom. I tu je i parking bolje resen. Ove blize autoputu su onako. Moze da se probere.

Ne vredi ljudi. Ukoliko krenu da padaju cene, sada znaju Investitori koji im je poslednji adut.
Atraktivne agentice za prodaju i bankarke za potpisivanje kredita, podrazumeva se da su naučile da flertuju.
Takvih barem ima.
Kada te obeleže da si ozbiljan potencijalni kupac, one su u mogućstvu da dodju pored tvog posla da pričate na kafi o projektu.
Realno pun pogodak, nema ti devojke/žene i polako upadaš u hipnozu da je odličan projekat i vredi te novce 😉

Džo bi od ove kupio pet stanova :)

Ne vredi ljudi. Ukoliko krenu da padaju cene, sada znaju Investitori koji im je poslednji adut.
Atraktivne agentice za prodaju i bankarke za potpisivanje kredita, podrazumeva se da su naučile da flertuju.
Takvih barem ima.
Kada te obeleže da si ozbiljan potencijalni kupac, one su u mogućstvu da dodju pored tvog posla da pričate na kafi o projektu.
Realno pun pogodak, nema ti devojke/žene i polako upadaš u hipnozu da je odličan projekat i vredi te novce 😉
To mozda skorojevici, ovi koji su malo vise u kesu duze vreme traze vise od samo izgleda :D
Bitan je i status devojke onda tu i stil / ukus, ne samo da je lepa.

Ova devojka sto si okacio jeste lepa, ali stilski se jeftino oblaci.

Džo bi od ove kupio pet stanova :)
Ne bi. ne bi. Znam ja dobro cene i stanova i "agentica". Eno u Mađarskoj da biraš za 100e na sat. Sve moguće filtere da ubaciš od godina do visine do težine do boje očiju. A hvala Bogu i u NL ima ih na pretek za malo više doduše ali sigurno nije 5 stanova. 140 do 160e na h. U mojim parohijama znam ja vrlo dobro sve cene i stanova i agentica u dinar. Može biti plus minus 10% ali sigurno ne 10x!

Pričamo o tome da treba kupovati stanove samo kada su sa upotrebnom dozvolom...savetuju oni koji nikad kupili nisu..jer da jesu ne bi pisali svašta...pa čak i da je kupac zašticen....

Pričamo o tome da treba kupovati stanove samo kada su sa upotrebnom dozvolom...savetuju oni koji nikad kupili nisu..jer da jesu ne bi pisali svašta...pa čak i da je kupac zašticen....
Tako je Mico. I Sojic ne radi s papirici nego sa zvececu i suskecu valutu. Batali rendere i prazna obecanja ... (ili sto bi rekao neki majstor davno - "sta mi tesko da obecam") :D

o cemu mi pricamo
Standardno, kriza u svetu, AI preuzima poslove, prijateljice noci nikad jeftinije ...

1763460919960.png

Zakonski sve postoji. ALI ti sa velikim investitorima NE MOŽEŠ da pregovaraš. Jednostavno NE MOŽEŠ. Imaju tipske ugovore koje neće da menjaju ni pod razno. Čak i pod pretnjom raskida ugovora i da oni plate odštetu oni bi to uradili. Znaju da imaju stanove koje svi hoće i može im se. Pod velikima mislim BW, Soul, The One, Airport Garden, Lastavice, Wellport. I svi do jednog kopiraju BW.
Ako misliš da možeš da ubaciš neku svoju klauzulu, samo nazovi i pitaj. Vrlo brzo ćeš dobiti odgovor.
Ne radi se o tome da se ušićari na sitno već o tome ko je jači. A oni su mnogo jači od jednog pojedinca, plus tržište je na strani prodavca i dalje. Dok se to barem malo ne promeni o svim tim tvojim zaštitama ne vredi ni pričati.
Zamisli svi bojkotuju kupovinu jedno godinu dana. Da vidis kako ce sve da moze :D

Sto bi rekli iz RATM - Take the power back

Joj, Budzino sokače, san snova 😀

Pišem ti kao neko kome je bila dugogodišnja želja da kupi ovde kuću i koji ih je pogledao preko nekoliko. Jedna mi je promakla pre 6 godina, idealna, ugaona, neadaptirana. Drugu nisam kupio posle jer nije imala garažu. Pogrešio sam jer sam mogao tu garazu dodati sam naknadno, ali nisam imao toliko iskustva kao sad. Odustao sam od dve jer su bile nadogradjene golubarnicima u sivoj fazi i to je bila jako loša izvedva. Najbolje su pozicionirane ugaone kuće, imaju najveće dvorište. Ove koje su u sredini su sa tesnim i zguzenim.dvoristima.

Šta su mane po meni mane i zašto sad ne bih uzimao te kuće u obzir:
- Lokacija. Znaš i sam šta se sve izgradilo tu pored, od Vrtova Ceraka pa nadalje. Vidikovac je postao pakao za saobraćaj, mnogo gore mesto za život nego pre 5 godina. Zakrcenja svakodnevna, nemas alternative ako ideš ka bilo kom pravcu sa Vidikovca
- Kuće su uglavnom nadogradjivane i uglavnom loše uradjene nadogradnje, nefunkcionalne a prodavci cene kvadrat isto kao kvadrat ostatka kuće
- Male garaže
- Mala dvorišta sem ako nisu ugaone kuće
- Zakrčeno kolima jer većina ima po dva auta, a tu su i vrtići pa je ujutru i popodne frekvencija auta velika za jednu malu kružnu ulicu.
- Relativna blizina dalekovoda

To je bilo vrhunsko uradjeno mikro naselje kad je bilo novo pre 40 godina medjutim em ga je stiglo vreme, em je kućama uglavnom potreban jedan temeljni face lift. Pored toga, svaki dugogodišnji stanar se nije libio da svojoj kući da i spoljni pečat pa je tako od jednog lepog uniformnog naselja nastao niz sličnih, ali ne istih, kuća, nejednake boje, fasade, visine. To je opet po mom mišljenju naružilo ceo kvart. Bilo bi mnogo lepše i drugačije da je sve ostalo "u izvornom stanju" kad je spoljašnost u pitanju.
Gde je tacno to naselje ?

Skok cene svega je preko 50%... Potpuna devalvacija evra se odigrala... Treba da se ljutimo na ECB, FED i države koje populizmom rešavaju krize...
Lepa teorija samo što je u samoj EU kumulativna inflacija od 2020 do sada 23%. To jeste strašno mnogo u odnosu na prethodnih 20 i kusur godina. Ali ne inflacija koju vidio u Srbiji.

Vrh