Joj, Budzino sokače, san snova
Pišem ti kao neko kome je bila dugogodišnja želja da kupi ovde kuću i koji ih je pogledao preko nekoliko. Jedna mi je promakla pre 6 godina, idealna, ugaona, neadaptirana. Drugu nisam kupio posle jer nije imala garažu. Pogrešio sam jer sam mogao tu garazu dodati sam naknadno, ali nisam imao toliko iskustva kao sad. Odustao sam od dve jer su bile nadogradjene golubarnicima u sivoj fazi i to je bila jako loša izvedva. Najbolje su pozicionirane ugaone kuće, imaju najveće dvorište. Ove koje su u sredini su sa tesnim i zguzenim.dvoristima.
Šta su mane po meni mane i zašto sad ne bih uzimao te kuće u obzir:
- Lokacija. Znaš i sam šta se sve izgradilo tu pored, od Vrtova Ceraka pa nadalje. Vidikovac je postao pakao za saobraćaj, mnogo gore mesto za život nego pre 5 godina. Zakrcenja svakodnevna, nemas alternative ako ideš ka bilo kom pravcu sa Vidikovca
- Kuće su uglavnom nadogradjivane i uglavnom loše uradjene nadogradnje, nefunkcionalne a prodavci cene kvadrat isto kao kvadrat ostatka kuće
- Male garaže
- Mala dvorišta sem ako nisu ugaone kuće
- Zakrčeno kolima jer većina ima po dva auta, a tu su i vrtići pa je ujutru i popodne frekvencija auta velika za jednu malu kružnu ulicu.
- Relativna blizina dalekovoda
To je bilo vrhunsko uradjeno mikro naselje kad je bilo novo pre 40 godina medjutim em ga je stiglo vreme, em je kućama uglavnom potreban jedan temeljni face lift. Pored toga, svaki dugogodišnji stanar se nije libio da svojoj kući da i spoljni pečat pa je tako od jednog lepog uniformnog naselja nastao niz sličnih, ali ne istih, kuća, nejednake boje, fasade, visine. To je opet po mom mišljenju naružilo ceo kvart. Bilo bi mnogo lepše i drugačije da je sve ostalo "u izvornom stanju" kad je spoljašnost u pitanju.