Šta je novo?

Cene nekretnina

Tapkarosi su krenuli da preprodaju stanove u Lux 51. Mislim da nece to ici tako lako, ali vidim da se pojavljuje sve vise stanova.

Izađe 490.000 € sa jednim parking mestom. Za ovu cenu bi trebalo da se dobiju 2 za dž. Ipak za ovakvu vazdušnu banju ništa nije puno.

Tapkarosi su krenuli da preprodaju stanove u Lux 51. Mislim da nece to ici tako lako, ali vidim da se pojavljuje sve vise stanova.

Tapkaroš kada preproda stan i ostvari dobit on bi na taj dobit trebao da plati 15% poreza?
Sam to prijaviš ili ne moraš da prijaviš pa čekaš da ti možda stigne na adresu to?
Mislim jedino ako je naveden da je to stan u kojem živi i da ako nakon prodaje ponovo kupi za sebe nekretninu (u roku od 6-12meseci koliko znam) onda ne mora ni ovih 15% poreza na dobit.

"Istaknuta cena važi za avansno plaćanje; za kreditne kupce i drugačiju dinamiku plaćanja – po dogovoru"

Zvuči kao da tek počinje da se gradi? Mada i u tom slučaju je sumnjivo ispod cene okolnih projekata...

Pozvao ja oglas. Standardna prica stan je prodat ali imamo jos mnogo dobrih ponuda u tom kraju...
I taj dvosoban i trosoban? Znači lažni oglasi

Hahah, da l su tako jadni :) Na zalost, imacemo sada i uticaj AI na trziste nekretnina. Imace baitovanje, lazne oglase... Neko moze da nastancuje 10k oglasa stanova od 7000 po kvadratu i da proda picu da su prodati.

Stvarno treba napraivti listu agenata koji se bave ovime ih stavimo u potpise na forumu. Ako su spremni da lazu za ovo, da li su spremni da lazu za jos po nesto, da li im se sme verovati?

Ja sam pitao za ovaj od 183636 EUR . Rečeno mi je da je u pitanju projekat u izgradnji.

Hahah, da l su tako jadni :) Na zalost, imacemo sada i uticaj AI na trziste nekretnina. Imace baitovanje, lazne oglase... Neko moze da nastancuje 10k oglasa stanova od 7000 po kvadratu i da proda picu da su prodati.
To sve moze da kaci nesto od ovoga:

Prevara KZ cl. 208
Poslovna prevara cl. KZ 228
Nelojalna konkurencija KZ cl. 259
Obmana kupaca KZ cl. 268

Pa ako im se isplati neka probaju ... oderes dvojicu na sudu a ostale zatrpas tuzbama koje sigurno dobijas ... Odlican biznis za mlade advokate zeljne dokazivanja ;)

EDIT: Pitah sad advokata i evo sta kaze:

Lažni oglas bez realne štete = Prekršaj (Zakon o oglašavanju, potrošačka inspekcija, novčana kazna).
Lažni oglas + namera + šteta = Krivično delo (Prevara / Poslovna prevara / Obmana kupaca).

Ako neko nastancuje hiljade laznih oglasa onda to ide pod: Poslovnu prevaru + Nelojalnu konkurenciju + Obmanu kupca

Naravno da mi nisu rekli koji je projekat u pitanju. Mislim cena je zaista toliko atraktivna da verujem da je i postojao takav stan on bi se prodao za 2 minuta od postavljanja oglasa. Da li je to ovde uopšte bio slučaj ostaje nam da nagađamo.

To sve moze da kaci nesto od ovoga:

Prevara KZ cl. 208
Poslovna prevara cl. KZ 228
Nelojalna konkurencija KZ cl. 259
Obmana kupaca KZ cl. 268

Pa ako im se isplati neka probaju ... oderes dvojicu na sudu a ostale zatrpas tuzbama koje sigurno dobijas ... Odlican biznis za mlade advokate zeljne dokazivanja ;)

EDIT: Pitah sad advokata i evo sta kaze:

Lažni oglas bez realne štete = Prekršaj (Zakon o oglašavanju, potrošačka inspekcija, novčana kazna).
Lažni oglas + namera + šteta = Krivično delo (Prevara / Poslovna prevara / Obmana kupaca).

Ako neko nastancuje hiljade laznih oglasa onda to ide pod: Poslovnu prevaru + Nelojalnu konkurenciju + Obmanu kupca
Treba usmeriti advokate da se bave ovim, za njih ima baš dosta posla 😉

Montažna kuća (deluje ok) i pet ari placa. Zašto bi neko prodao toliku zemlju na lokaciji sa takvom perspektivom, nije mi jasno uopšte. Pa čak i da sad nema apsolutno nikakvu perpsektivu, ne bi prodao zemlju tu ne znam za koje pare.

Montažna kuća (deluje ok) i pet ari placa. Zašto bi neko prodao toliku zemlju na lokaciji sa takvom perspektivom, nije mi jasno uopšte. Pa čak i da sad nema apsolutno nikakvu perpsektivu, ne bi prodao zemlju tu ne znam za koje pare.
Hm, sad sam pogledao, u pitanju je skroz druga lokacija u odnosu na mapu u oglasu.

Sangajska 6 deo, sto je sam kraj Batajnice preko pruge, taj kraj tek kroz 30 godina ce biti OK realno gledajuci.
Screenshot_20251108_141957_Maps.jpg

Screenshot_20251108_142119_Maps.jpg

Mislim da je trziste kuca po Beogradu ozbiljno potcenjeno. U budicnoati kako grad bude napredovao infrastrukturno mislim da ce plac i kuca dobijati sve vise na ceni

Mislim da je trziste kuca po Beogradu ozbiljno potcenjeno. U budicnoati kako grad bude napredovao infrastrukturno mislim da ce plac i kuca dobijati sve vise na ceni
Slazem se, ali mora da se uredi. Moze da dobijaju koliko hoce na ceni, ako nisu legalizovane i mogu samo za keš, dzabe. Ja i da sam hteo da jurim kucu, sto se tice banke, izbor nekretnina za mene bi bio nepostojeci.

Gde postoje kuće u BG-u a da su u širem centru ili NBG-u?
Koliko tamo vredi kuća?
Ja ne poznajem toliko BG.
U NS-u na ok lokacijama su itekako vredne kuće, Jodna banja, Adamovićevo naselje, drugar ima kod Betanije kuću za koju je rekao da bukvalno ne zna koju cenu bi prihvatio da je proda, pa neke sam i kačio ovde Kamenjar, Popovica...
U tim boljim kućama na ok lokacijama se i zna ko stanuje, vlasnici jačih firmi, biznisa, poznati doktori, advokati itd...
Ok Popovica je malo udaljena pa se i može naći, ali gradske kuće koje su u neposrednoj blizini zgrada i novogradnje su baš na ceni.
Uvek je gradska kuća bila luksuz, a tek u današnje vreme te moderne, po meni vile.
EDIT: Kada sam bio mali postojala je opcija i dosta se pričalo da se preselimo u Sremski Kamenicu u kuću, jedan roditelj je bio za drugi ne i eto kao zbog školovanja, čuvanja dece (mene izmedju ostalog) se ipak nismo preselili.
Sada sam ja na toj prekretnici gde počinjem o tome da razmišljam, mislim realno smalo je i falili da uzmem umesto stana kuću na Popovici ili Alibegovcu.... Ne kajem se i možda i bude to za 2 god.

Poslednja izmena:
Vrh