Analitičar
Advanced
- Učlanjen(a)
- 25.09.2022.
- Pohvaljen
- 4.606
Jel ti realno porediš savski amfiteatar sa višnjičkom banjom, bukvalno razlika nebo I zemlja sa stanovišta lokacije. Sunnyville je dobar za to za šta je inicijalno bio koncipiran- naselje za modernu radničku klasu (white collar). Oni koji su kupili na pocetku gradnje za 1300-1400 eur su dobro prošli, ali naravno to naselje nije I ne može biti luksuzno.Mnogi pljuju BnV, ali objektivno po meni jedan od retkih iole normalnih projekata u Beogradu.
Naprimer Smrdivil i BnV su prosto neuporedive kategorije, Smrdivil je upitan da li ce se ikada ista popraviti po pitanju njega, a za BnV ocekujem da ce u buducnosti biti jos bolji kada se resi pitanje otpadnih voda, dodatno povezivanje sa Nbg, ona fancy skola, muzeji, Ada, metro itd...
Jedino sto mi je upitno po pitanju BnV je kvalitet gradnje, na vise sam mesta cuo da je kvalitet gradnje los - e sada da li je to tacno ne znam, nemam nikakvu konkretnu dokumentaciju i dokaze.
*Smrdivil = naselje ironicnog naziva Sunniville.
BNV je civilizovan, ali opet kolektivno stanovanje. Meni je uvek preferncija da zivim u zgradin od 2-3 sprata gde je svaki sprat poseban stan, ne da delim svoje životno okruženje sa 10.000 ljudi u nekakvom mega-bloku. Jedino takve projekte razmatram za život- isključivo Vračar ili Dorćol.