super.operater
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 13.05.2025.
- Pohvaljen
- 2.622
Skroz realan scenario ali ovde nije pitanje stagnacije, to ce da se desi svakako barem u 2026 pitanje pitanja je sta ce biti sa kursom i ekonomijom i koliko ce sve to ostro da se desava. Ne mora da znaci da nece biti pada cena ali verovatnoca za takav scenario je trenutno ispod 5%.Najveći rizik po meni leži upravo u kursu dinara i potencijalnom padu likvidnosti kod investicionih kupaca ako dođe do zatezanja finansiranja ili novih troškova (porez, kamate, energenti).
Ako se to desi, možemo da očekujemo tiho „hlađenje“ tržišta, više stagnaciju i selekciju nego klasičan pad cena, jer niko ne želi da prodaje ispod nivoa iz 2023.
Ne da je postao raritet nego mitsko bice ... Prodaje se samo ono sto moze da ide sa APP cenom jer je pravi momenat da se proda pa ko se upeca upecao se. Bice zanimljivo videti i kako ce da reaguju ovi mega investitori. Moj "tip" je da ce da uspore projekte do nivoa ranjenog puza zbijajuci redove ne bi li preskocili lokakni minimum a onda igranka ponovo.Slažem se i da je dobar stan postao raritet. Sada će se videti ko je kupovao „papir“ i priče, a ko prave kvadrate na pravim lokacijama.
U svakom slucaju 2026 ce biti godina velikih neizvesnosti, mi nismo svesni koliko globalni tokovi uticu na nas a jos ako se na to nakaleme domace tenzije eto uzbudljivih vremena.