Šta je novo?

Cene nekretnina

Šta misliš o Trump Tower? Ili o ovim zgradama u prvim
redu do reke(luksuznije) na BNV?
Za Trump tower nikad čuo, evo sad proguglao da vidim da nije za*******.. :)

Lepo izgleda, ali nije centar grada za mene. To više za ove iz kruga dvojke što vole da vise u lokalnoj kafeteriji i da se voze taksijem :)

BNV uopšte nije loš, generalno bi mogao i tamo, ali je za moj ukus isuviše volatilno.. Ima tamo vrhunskih zgrada, npr ove sad što se grade pored kule, ili terraces, ozbiljni projekti, vrhunski lobiji i sve to, međutim tamo ti prodaju stan sve super, pogled na reku, a onda ti za 2 godine nikne zgradetina ispred i zakloni pogled, i možeš da se žališ upravi vodovoda. Druga stvar je što već sada je izgrađeno toliko da imaš uska grla na ulasku i izlasku iz naselja, a samim tim što non stop grade i šire ne vidim da će to biti nešto bolje, naprotiv.
Kako misliš da ti nikne zgrada ispred u BNV?
Zna se tamo plan izgradnje i imaju projekciju, nije to baš divlji zapad.
Ja bih hteo neki srednji njihov nivo. Zbog cene ne bih 1.red do reke, a ne bih ni ove socijalne zgrade koje su vredne samo zbog pozicije u BNV.

Mnogi pljuju BnV, ali objektivno po meni jedan od retkih iole normalnih projekata u Beogradu.

Naprimer Smrdivil i BnV su prosto neuporedive kategorije, Smrdivil je upitan da li ce se ikada ista popraviti po pitanju njega, a za BnV ocekujem da ce u buducnosti biti jos bolji kada se resi pitanje otpadnih voda, dodatno povezivanje sa Nbg, ona fancy skola, muzeji, Ada, metro itd...

Jedino sto mi je upitno po pitanju BnV je kvalitet gradnje, na vise sam mesta cuo da je kvalitet gradnje los - e sada da li je to tacno ne znam, nemam nikakvu konkretnu dokumentaciju i dokaze.

*Smrdivil = naselje ironicnog naziva Sunniville.

Kako misliš da ti nikne zgrada ispred u BNV?
Zna se tamo plan izgradnje i imaju projekciju, nije to baš divlji zapad.
Ja bih hteo neki srednji njihov nivo. Zbog cene ne bih 1.red do reke, a ne bih ni ove socijalne zgrade koje su vredne samo zbog pozicije u BNV.
Prijatelj kupio stančinu u Terraces zgradi, jugoistočna strana, pogled na reku, sve super, ispred trebao biti neki park, kad ono nikle dve zgradetine i sad je u senci.

1761505735003.png

Naravoučenije: Nikad ne veruj investitoru, ni kad laže!

Zanimljivo mi je kako se ovde malo spominje BNV.
BNV je odlican projekat ali da je na Novom Beogradu prema Savi iza Dr Ivana Ribara i da je 2.5K posto toliko vredi (suma summarum, ima tu i solidnih zgrada). Ovako kako je sada napravljeno je precenjeno, bukvano uber blokovi i nista vise. Ovih dana bih u par zgrada, u garazama smrdi kanalizacija a kapilarna voda se penje uz zidove ... milina za taj novac.

Mnogi pljuju BnV, ali objektivno po meni jedan od retkih iole normalnih projekata u Beogradu.

Jedino sto mi je upitno po pitanju BnV je kvalitet gradnje, na vise sam mesta cuo da je kvalitet gradnje los - e sada da li je to tacno ne znam, nemam nikakvu konkretnu dokumentaciju i dokaze.
BnV je baš projekat koliko para toliko muzike. Imaš sve, od totalno krš projekata do premium gradnje, do krš projekata koji platiš preskupo :)

Meni jedino smeta ta divlja gradnja, što ne znaš šta će sutra biti.

Prijatelj kupio stančinu u Terraces zgradi, jugoistočna strana, pogled na reku, sve super, ispred trebao biti neki park, kad ono nikle dve zgradetine i sad je u senci.

Pogledajte prilog 256469

Naravoučenije: Nikad ne veruj investitoru, ni kad laže!
Ouch, svi u pocetnoj fazi imaju prikaze kao da ces ziveti u sredistu Central parka, kada se proda prva serija stanova krece urbana distopija.

Big Fashion, Vozdove Kapije, Wellport itd... svi su lagali na pocetnim renderima.

BNV je odlican projekat ali da je na Novom Beogradu prema Savi iza Dr Ivana Ribara i da je 2.5K posto toliko vredi (suma summarum, ima tu i solidnih zgrada). Ovako kako je sada napravljeno je precenjeno, bukvano uber blokovi i nista vise. Ovih dana bih u par zgrada, u garazama smrdi kanalizacija a kapilarna voda se penje uz zidove ... milina za taj novac.
Onda je to taj kvalitet o kojem sam cuo.

Da li su upitni i temelji tih zgrada - korozija, nedovoljno kvalitetno tlo za visoku gradnju itd....?

BnV je baš projekat koliko para toliko muzike. Imaš sve, od totalno krš projekata do premium gradnje, do krš projekata koji platiš preskupo :)
Pa nije ni to, jer imas zgrade gde muzika bas svira ali imas odmah preko ulice rezak brutalizam obucen u staklo. To mi nikada nece biti jasno kako nisu mogli da sklope arhitektonsku celinu i odrze kvalitet gradnje na visokom nivou. Zbog svega toga ceo projekat je neki cudan miks koji kosta previse za to sto nudi, vadi ga malo samo lokacija i nista vise. Za 10-15 godina ima da izgleda kao i sve ostalo tog tipa, bez ideje bez ukusa, radjeno po trenutnoj modi na granici jeftijnog i fuseraja samo da se zgrnu pare.

Meni jedino smeta ta divlja gradnja, što ne znaš šta će sutra biti.
Meni smeta sto pola zgrada ne moze da dobije PP sertifikat recimo ... (izmedju gomile drugih nedostataka)

Da li su upitni i temelji tih zgrada - korozija, nedovoljno kvalitetno tlo za visoku gradnju itd....?
Poznajem nadzor nad nekim projektima u BNV, te ozbiljne stvari za koje su bili zaduženi su ispoštovali, za to se ne bojim. Temelji, armatura, itd...
Kao i uvek oko ovih drugih radova nije bilo dovoljno kontrole, zato i ima propusta na tim velikim projektima.

Poznajem nadzor nad nekim projektima u BNV, te ozbiljne stvari za koje su bili zaduženi su ispoštovali, za to se ne bojim. Temelji, armatura, itd...
Kao i uvek oko ovih drugih radova nije bilo dovoljno kontrole, zato i ima propusta na tim velikim projektima.
TI zavrsi radovi mi ni "nisu" toliko bitni, to se da resiti.
Bitno mi je da ima dovoljno armature, da beton ima dovoljno cementa, da je statika odgovarajuca (pod tim podrazumevam i temelje), izolacija (toplotna, zvucna), fasada, vodovodne instalacije koje vode od stana (da nema non stop nekih zapusenja, pucanja cevi) itd....

Ovo unutra se ionako zameni posle nekog broja godina.

Vidi mozes i sam da se uveris, malo dektektivkog posla malo nindza samo nemoj mnogo da pricas o onome sto si video jer ce te ubedjivati da te oci lazu :)

Sve zajedno je problem, ceo projekat je naopak i neprimeren za tlo tog hidrogeoloskog profila. Mislim moglo bi sve to da se sredi ali onda bi cena bila takva da ne bi moglo ovako da se prodaje niti bi im marza bila 300%

Pa nije ni to, jer imas zgrade gde muzika bas svira ali imas odmah preko ulice rezak brutalizam obucen u staklo. To mi nikada nece biti jasno kako nisu mogli da sklope arhitektonsku celinu i odrze kvalitet gradnje na visokom nivou. Zbog svega toga ceo projekat je neki cudan miks koji kosta previse za to sto nudi, vadi ga malo samo lokacija i nista vise.
Mogli su, ali zašto bi. I u restoranu ti imaš da naručiš salatu za 500 dinara i biftek za 10.000 dinara. Daš ljudima izbora, ipak tamo imaš desetine hiljada stanova u tom projektu, ne mogu baš svi biti premium gradnja i da očekuješ da ćeš da rasprodaš to tek tako.

Sa statikom se retko ko zeza ali opet, kako to da im neke zgrade tonu po stopi koja nekoliko puta premasuje proracune? ;)

Dok je novo i lepo u prvih 10 godina nema frke, a posle ... pa posle ce neka druga ekipa da bude na vlasti pa nek vidi sta ce :D

Je li neko zna za ove starije zgrade u centru grada, koje su pravljenje od one pune opeke. Da li je njihov vek trajanja maltene beskonacan, poput onih rimskih konstrukcija?

Diskutovali smo o manama betonsko - armiranih konstrukcija i da imaju ogranicen vec trajanja zbog korozije celika. Da li te starije zgrade nemaju taj problem?

Mogli su, ali zašto bi. I u restoranu ti imaš da naručiš salatu za 500 dinara i biftek za 10.000 dinara. Daš ljudima izbora, ipak tamo imaš desetine hiljada stanova u tom projektu, ne mogu baš svi biti premium gradnja i da očekuješ da ćeš da rasprodaš to tek tako.
Ovde je fora sto nema sala od 500din nego ti je najjeftinija salata 2000din tako da bolje odmah da ides na biftek, bar znas sta si platio :)

TI zavrsi radovi mi ni "nisu" toliko bitni, to se da resiti.
Bitno mi je da ima dovoljno armature, da beton ima dovoljno cementa, da je statika odgovarajuca (pod tim podrazumevam i temelje), izolacija (toplotna, zvucna), fasada, vodovodne instalacije koje vode od stana (da nema non stop nekih zapusenja, pucanja cevi) itd....

Ovo unutra se ionako zameni posle nekog broja godina.
Kolege su mi bile nadzor za armaturu i beton u nekim zgradama BNV.
Tu znam da je ispoštovano po projektu taj deo i tako sve i ugradjeno.
To je što mogu da kažem i tvrdim.
Kada sam kupovao investicioni stan iste kolege su mi rekle da je tadašnja gradnja u Bloku 65 višeg kvaliteta za 1 klasu.

Je li neko zna za ove starije zgrade u centru grada, koje su pravljenje od one pune opeke. Da li je njihov vek trajanja maltene beskonacan, poput onih rimskih konstrukcija?
Imas stare zgrade koje imaju besprekornu statiku, nista tu ne moze da se desi mnogooo godina, veci probelm su instalacije i nestrucne adaptacije koje narusavaju predhodno pomenutu statiku. A imas i bas krs zgrada, tako da je sareno ...

Diskutovali smo o manama betonsko - armiranih konstrukcija i da imaju ogranicen vec trajanja zbog korozije celika. Da li te starije zgrade nemaju taj problem?
I korozija celika je onako nasiroko tema, negde je to vise negde manje izrazeno.

Vrh