Šta je novo?

Cene nekretnina

Stanovi su najtrazenija roba kod nas za sve sa viskom likvidnosti!
Tačno, kod nas su stanovi postali praktično zamena za štednju, ne kupuje se da bi se živelo, nego da bi se novac spasao. Dokle god postoji taj višak likvidnosti bez poverenja u druge investicije, tržište će delovati kao da ima neiscrpnu tražnju.

Eh sad ne kupuje se da bi se živelo, kao da ljudi nemaju potrebu da žive u novom, većem, boljem, lepšem ili kakvom god stanu. Kupuje se masivno i za život, inače bi tržište bilo mrtvo ko puvanjak. A i deluje mi da ima baš dosta ljudi "sa likvidnošću" koji nimalo nisu opterećeni nekretninama, iako ima i ovih drugih svakako.

Poslednja izmena:
Meni su nejasne sekundarne sankcije. To niko ne pominje. Npr, banka neka radi sa NIS-om, odmah je obuhvaćena valjda sankcijama. Kako oni misle da se radi prerada sirove nafte, ko će da je isporuči, preko koje banke da se naplati itd nemam pojma. Znam samo da sekundarne sankcije niko ne pominje kao da ih nema.
A sta mislis preko koga i kako ide placanje za mnoge ruske firme od 2022 🙂

Zna li neko kad ce da proradi Registar cena nepokretnosti? Evo vec je prosla skoro skola cela godina kako nemamo nove podatke. Ali tako je to u javnom sektoru u Srbiji.

Ovi za BW izgleda računaju da je potencijalni kupac na ovoj lokaciji na nivou inteligencije prosečnog glasača, drugo objašnjenje nemam...

Ima centralno grejanje ?..ajde
Dobiješ zemljište za đzabe...infrastrukturu za Đz...materijal izgradnje ko i svuda...i traziš 5k po m2......

Ono sto je bas jezivo je da se sve cesce desavaju neki konflikti/pucnjave u elitnim naseljima. Ne znam sta li to govori o strukturi stanara istih. Mozda su programeri pobesneli zbog krize? Ma oni su, nema ko drugi. 😀
Izgleda da je ipak bolje biti van premium lokacija 😀

Ono sto je bas jezivo je da se sve cesce desavaju neki konflikti/pucnjave u elitnim naseljima. Ne znam sta li to govori o strukturi stanara istih. Mozda su programeri pobesneli zbog krize? Ma oni su, nema ko drugi. 😀
izrokaše tipa sinoć ko zeca. problemi u raju izgleda.

Znam stotine programera u 30im retko ko je kupio stan. Nisu programeri neki tamo milioneri. Programerske plate su smirene prilicno posle korone, losi su pocisceni i ne rade vise taj posao. A oni koji imaju platu cesto imaju ultra siromasne roditelje koje pomazu i koji su rupa bez dna (finansijski).

Programeri kupuju stanove ne pije vodu, retko je. Mislim da vise k*ravle i mafijasi kupuju i eventualno investitori medju sobom da pumpaju cene.

svuda je zaj****. pa i centralnim nbg blokovima su hijene pravila sranja sve dok se maja gojkovic nije prebacila u blok 22

Ovo je Filipe stvarno dobra cena za studio ili garsonjeru u BW. Ja kada sam gledao pre 2 godine najjeftiniji (u izgradnji) je bio 5500 e sa PDV-om i to mislim prvi ili drugi sprat. Ti dobijaš na 9 spratu i nije severna strana što je plus po meni. Cena garažnog mesta je bila jeftinija mislim oko 22 ili 23k eura ali mislim da bi to mogao i da dobiješ i da se cenkaš i sa ovima. Znam da je puno love za garsonjeru ali s obzirom koliko sada u izgradnji koštaju (oko 6k sa PDVom) i još moraš čekati 2-3 godine mislim da je ovo stvarno dobra ponuda. Ili se gazdi žuri ili ko zna šta je:)

To je samo cinjenica da ces imati vecu polarizaciju stanara u takvim mestima. Imaces super uspesne postene ljude i kriminalce jedne do drugih, dok u manje luksuznim / elitnim naseljima ces uglavnom imati manju koncentraciju oba tipa, i generalno prosecne / normalne ljude.

Vrh