Šta je novo?

Cene nekretnina

Znaci nemoguce da tetka hoce samo da promeni mesto gde zivi ili da joj je kuca dosadila?
Zanimljivo
Dalji rod tetka doduše. Znaš ono kad to traje mnogo mnogo dugo i nešto se dogodi da neko preseče baš sad. E pa to nešto je 🔝.

Druga osoba je rodjak 😁. Pita kako da kupi investiciono zlato. Razmišljao da kupi x godina pa sad rešio. Setio se na 4k da investira.

Neki za*** mora da se dogodi uskoro. Taman dok još sličnih prelome

Dalji rod tetka doduše. Znaš ono kad to traje mnogo mnogo dugo i nešto se dogodi da neko preseče baš sad. E pa to nešto je 🔝.

Druga osoba je rodjak 😁. Pita kako da kupi investiciono zlato. Razmišljao da kupi x godina pa sad rešio. Setio se na 4k da investira.

Neki za*** mora da se dogodi uskoro. Taman dok još sličnih prelome
Kad prodajes stan onda?

Moze se doneti zakon kojim se zabranjuje budzenje auspuha i slicne nakaradne naprave. Zelis jak zvuk motora, odlicno kupi McLaren V8 pa se vozi do mile volje. Nemas 300k za auto? Tough luck, skidaj taj muffler za Golfa GTI iz 2001. ako mislis da prodjes tehnicki.
Taj zakon vec postoji. Ali tehnicki kao tehnicki, dve crvene i sve prolazi ...

Zanimljiv stan, nisam upoznat sa mikro lokacijom doduse, cena mi izgleda korektna.
Posebno kada uzmemo u obzir oglase kao ovaj:

Zanimljiv stan, nisam upoznat sa mikro lokacijom doduse, cena mi izgleda korektna.
Posebno kada uzmemo u obzir oglase kao ovaj:

Taj stan je nadogradnja, shodno tome i jeftinija cena.

Cekaj, bio u u Njujorku. Svaka avaneija na Mehnetnu ima gusci saobracaj tokom 24 sata nego bilo koji bulevar/saobracajnica u Beogradu. Nisam cuo da se iko zali na buku iako placaju desetine hiljada dolara m2 da bi ziveli yamo. Postoje fasadni materijali, stakla koja izoluju od buke, itd. Ok, ne kazem da treba da imamo autoput kroz zgradu kao u Japanu (https://www.forbes.com/sites/geoffr...heres-a-highway-that-goes-through-a-building/), ali na buku u Beogradu moze da se zali samo neko ko nije proveo znacanije vreme u nekom istinskom megalopolisu.
I na saobraćaj se žale ljudi u Beogradu, a nisu bili u Azijskim državama, na primer na Baliju.
@enfario eto ako nisi bio idi na Bali i onda da vidim da li ćeš pomisliti da se žališ na saobraćaj u Beogradu 😉

I na saobrać aj se žale ljudi u Beogradu, a nisu bili u Azijskim državama, na primer na Baliju.
@enfario eto ako nisi bio idu na Bali i onda da vidim da li ćeš pomisliyi da se žališ na saobraćaj u Beogradu 😉
Ej nisam bio tamo, mora dva presedanja, pa sam iskulirao. Nisam Aziju obilazio, samo Afriku i preko Atlantika haha
Nisam fan Azije

I neće da ga nacionalizuju ovi naši na kraju....

Da se nasmejemo malo 😂😂😂:

Malo šale nije loše 😁

Jugozapadni stanovi su najosvetljeniji i najlepse izgledaju tokom celog dana, a popodne mozes da gledas zalazak sunca (dobro mozda ne do kraja, ali mozes generalno). Ja sam imao srece da nahvatam stan koji gleda bas na jugozapad, to sam oduvek hteo. Jeste da cu da se przim malo leti, ali ne smeta, klima je tu.
Nije bas tako.
Jugozapadni stanovi su ubedljivo najgori leti, ceo dan moras da imas spustene roletne, klima mora da radi mnogo vise dana nego na ostalim orijentacijama (i mnogo vise noci), mora i mnogo jace da radi. Pogotovo sto klimatski uslovi postaju sve topliji.
Ne podnose svi klimu, meni npr smeta, i zbog buke i zbog neprirodnog vazduha.
Zato je najbolji jugoistok, ili cak istok.
Ali da, jugozapad je najbolji zimi i u rano prolece i jesen.

Nije bas tako.
Jugozapadni stanovi su ubedljivo najgori leti, ceo dan moras da imas spustene roletne, klima mora da radi mnogo vise dana nego na ostalim orijentacijama (i mnogo vise noci), mora i mnogo jace da radi. Pogotovo sto klimatski uslovi postaju sve topliji.
Ne podnose svi klimu, meni npr smeta, i zbog buke i zbog neprirodnog vazduha.
Zato je najbolji jugoistok, ili cak istok.
Ali da, jugozapad je najbolji zimi i u rano prolece i jesen.
Ja sam isto uzeo jugozapad, ne kajem se uopste, volim sunce i ne smeta mi klima.
Nisam se ja nesto puno usrecio i na severnoj strani u starogradnjama sa klimom da ti iskreno kazem, a sunce nigde.

Isto jugozapad, klima 15ak dana godišnje 14-17h... Ali solidno izolovana zgrada (+ OK sam dok je u stanu ispod 32 stepena (i tu klimu držim na 29))

Evo i Vucko kaze da ce nas unistiti preveliki minimalac.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je EU uvela carine na čelik, što će u izuzetno tešku poziciju dovesti Železaru. Naveo je i da Srbija više nije atraktivno mesto za investicije, zbog toga što više "nemamo jeftinu radnu snagu", ali i zbog "namernog i smišljenog uništavanja univerziteta i dualnog obrazovanja u poslednjih godinu dana".
Evo, nakon 20+ godina zasnivanja ekonomije na jeftinoj radnoj snazi i stranim investicijama, da li se desio transfer znanja i da li smo mi kao ekonomija sposobni da izgradimo sopstvenu ekonomiju, da imamo domacu privredu bez potrebe za stranim investicijama, i da sa tom privredom dizemo plate? Ovako se desava sve ono sto smo pisali vec neko vreme. Plate se dizu zbog populizma, bez rasta produktivnosti, a ekonomija puca. Nije problem dizanje plata, ali kod nas je to sve inflacija i populizam bez skoro ikakvog poboljsanja kvaliteta zivota. Na kraju kad ode evro na 200 eto nam opet minimalca od 300 evra. I gde smo bili, sta smo radili?

Evo i Vucko kaze da ce nas unistiti preveliki minimalac.

Evo, nakon 20+ godina zasnivanja ekonomije na jeftinoj radnoj snazi i stranim investicijama, da li se desio transfer znanja i da li smo mi kao ekonomija sposobni da izgradimo sopstvenu ekonomiju, da imamo domacu privredu bez potrebe za stranim investicijama, i da sa tom privredom dizemo plate? Ovako se desava sve ono sto smo pisali vec neko vreme. Plate se dizu zbog populizma, bez rasta produktivnosti, a ekonomija puca. Nije problem dizanje plata, ali kod nas je to sve inflacija i populizam bez skoro ikakvog poboljsanja kvaliteta zivota. Na kraju kad ode evro na 200 eto nam opet minimalca od 300 evra. I gde smo bili, sta smo radili?
Da li treba da dižemo plate da bi radnici bili zadovoljniji, ili eventualno povećanje tih plata treba da se reflektuje većom produktivnošću, boljim kvalitetom rada, višim output-om, itd. Ja mislim da je ovo drugo.

Da li treba da dižemo plate da bi radnici bili zadovoljniji, ili eventualno povećanje tih plata treba da se reflektuje većom produktivnošću, boljim kvalitetom rada, višim output-om, itd. Ja mislim da je ovo drugo.
Ima ona "izreka" koja kaze "kad udjes u pogresan voz sve stanice su pogresne". Tako vazi i ovde za nas, kad si kolonija sta god da radis je pogresno, osim toga da se izboris za to da ne budes kolonija.
Dzabe su radnici produktivni kad sav profit ide u inostranstvo kod stranih investitora, a narod je obicno roblje koje radi za platu od koje jedva moze da prezivi. U takvim uslovima je glupo pricati o produktivnosti. Poenta je da imas domacu privredu, domacu ekonomiju, domace privrednike, da novac ostaje ovde, da profit ostaje ovde. Mi kao zemlja imamo sve manje resursa, rudnike su uzeli Ameri, Kinezi i ostali zapadnjaci, banje isto prodajemo (neke su vec prodate), poljoprivredu Arapi, izvore vode takodje prodajemo, sprema se prodaja i EPS-a, Telekoma i osalih elemenata infrastrukture.... Skoro su i Srbija Sume i jos neke drzavmne firme pretvorili u AD kako bi lakse bilo privatizovano, ni sume vise necemo imati. Drzava ima sve manje elemenata suverenosti, sve je podredjeno strancima. Jos smo i predodredjeni da budemo zona zrtvovanja ekologije da bi Evropa bila zelena. Klasicna kolonija.

Vrh