Šta je novo?

Cene nekretnina

Jedini način da ti ne nikne zgrada ispred je da uzmeš stan prema velikoj saobraćajnici. Jer to ne može da se izmeni. Samo je tu problem što kad otvoriš prozor non stop čuješ aute... Ne znaš šta je gore.
Cekaj, bio u u Njujorku. Svaka avaneija na Mehnetnu ima gusci saobracaj tokom 24 sata nego bilo koji bulevar/saobracajnica u Beogradu. Nisam cuo da se iko zali na buku iako placaju desetine hiljada dolara m2 da bi ziveli yamo. Postoje fasadni materijali, stakla koja izoluju od buke, itd. Ok, ne kazem da treba da imamo autoput kroz zgradu kao u Japanu (https://www.forbes.com/sites/geoffr...heres-a-highway-that-goes-through-a-building/), ali na buku u Beogradu moze da se zali samo neko ko nije proveo znacanije vreme u nekom istinskom megalopolisu.

Primetio sam da su u nekim novogradnjama na NBG postoji razlika u ceni za stanove iste strukture u smislu spratnosti, tako da su stanovi na višim spratovima skuplji. Medjutim nigde nisam video da se cene razlikuju u odnosu na dispoziciju stana u odnosu na strane sveta, pa da je jugozapadna verikala skuplja od severoistocne. Jel se to desava u realnosti? Ja se vodim onom elememtarnom logika gde je manja opsteukcija pogleda. Sta mi vredi stan sa južnom dispozicijom ako postoji mogucnost da mi ispred prozora nikne zgrada.
Mislim da u realnosti se ne desava da strane sveta odredjuju razlicitu cenu stanova. Spratovi da, odavno.

Cekaj, bio u u Njujorku. Svaka avaneija na Mehnetnu ima gusci saobracaj tokom 24 sata nego bilo koji bulevar/saobracajnica u Beogradu. Nisam cuo da se iko zali na buku iako placaju desetine hiljada dolara m2 da bi ziveli yamo. Postoje fasadni materijali, stakla koja izoluju od buke, itd. Ok, ne kazem da treba da imamo autoput kroz zgradu kao u Japanu (https://www.forbes.com/sites/geoffr...heres-a-highway-that-goes-through-a-building/), ali na buku u Beogradu moze da se zali samo neko ko nije proveo znacanije vreme u nekom istinskom megalopolisu.

da, ali tamo imas odredjene zakone, na primer koji ti ne dozvoljavaju da koristis sirenu posle 5 popodne na primer (doduse ovo sam video u san francisku ne u nju jorku).
kod nas dodje lik ostavi ribu kuci u pola 2 ujutru i svirne joj, da eto zna devojka da je decko krenuo kuci
drugo, na primer, pricaju mi komsije koje zive uz zorana djinjdjica, da od kako su prosirili na 3 trake, uvece konstantno imas motore i nabucene golfane koje prave buku posle ponoci.

mislim koliko god da imas dobru stolariju, i ona ima limite do nekih granica

Poslednja izmena:
Ауто мање-више, мотори су оно што јбе наше коке (а није певац). Намерно се уграђују бучни ауспуси, не би ли подигли возачев его, који последично напада већи број/квалитет кока.

Без зезања - кажу да загађење буком стравично лоше утиче на квалитет живота, има неко истраживање које је баш баш депресивно у том смислу.
Glasne auspuhe ugradjuju da bi ih vozaci cetvorotockasa culi/zbog dodatne bezbednosti. To je barem namera vecine koji to urade (ne podrzavam, da se razumemo).

Glasne auspuhe ugradjuju da bi ih vozaci cetvorotockasa culi/zbog dodatne bezbednosti. To je barem namera vecine koji to urade (ne podrzavam, da se razumemo).
Cudno kako ih uvek voze u 2 ujutru... problem je prilikom razvijanja velike brzine a ne gradske voznje.
Te price o "bezbednosti" padaju u vodu zbog toga.

Svi smo mi naviknuti na popriličnu buku, a shvatiš koliko je ima tek kad pokušaš da uspavaš dete u kolicima (recimooo).

kod nas je buka povelika. i samo smo glasni, nismo ni svesni, in door, out door.
a da ne pricam zvucno zagadjenje od raznih kafancina i ostalih slicnih kulturnih dobara

za to treba da se uvede zakon, ali ga nesto odlazu... kao za pusenje u zatvorenim prostorijama

kod nas je buka povelika. i samo smo glasni, nismo ni svesni, in door, out door.
a da ne pricam zvucno zagadjenje od raznih kafancina i ostalih slicnih kulturnih dobara

za to treba da se uvede zakon, ali ga nesto odlazu... kao za pusenje u zatvorenim prostorijama
Moze se doneti zakon kojim se zabranjuje budzenje auspuha i slicne nakaradne naprave. Zelis jak zvuk motora, odlicno kupi McLaren V8 pa se vozi do mile volje. Nemas 300k za auto? Tough luck, skidaj taj muffler za Golfa GTI iz 2001. ako mislis da prodjes tehnicki.

Moze se doneti zakon kojim se zabranjuje budzenje auspuha i slicne nakaradne naprave. Zelis jak zvuk motora, odlicno kupi McLaren V8 pa se vozi do mile volje. Nemas 300k za auto? Tough luck, skidaj taj muffler za Golfa GTI iz 2001. ako mislis da prodjes tehnicki.

mislim mozemo da pricamo u domenu sta sve moze da se uradi.
ali bajke ostavljam uvece deci da pricam

Dobrom delu populacije odgovara haos koji vlada kod nas, stavise i dobrom delu stranaca odgovara zato i dolaze ovde.

mislim mozemo da pricamo u domenu sta sve moze da se uradi.
Ali zasto bajke? Svi znamo zasto postoji otpor da se dodatno ogranice kladionice i duvanska industrija, obzirom na kolicinu novca koju generisu i upumpavaju sto kroz zvanican porez i akcize u budzet, sto kroz nezvanicne drugarske dilove u privatne dzepove vlastodrzaca. Ali sto se tice buke i ogranicenja iste, potrebno je samo malo dobre volje i ogranizacije u legislaturi, ne vidim neki finansijski interes u tome da se ne donesu i ne sprovode zakoni koji bi istu ogranicili...

Знаш онај трип кад причаш пред спавање деци неку причу као из главе, и онда напрасно закунташ на пола, али уредно настављаш да им причаш нека своја сновиђења, типа: и онда је витез скочио, узео сабљу и... онда сам му ја рекао да му је отишао пливајући замајац и ту смо се смејали... Татааа, опет причаш глупости. А?? Будан сам, будан сам. И онда су се сви загрлили и чича мича готова прича. Татаааа.
Загађење мозга.

Kome odgovara haous i u kom smilsu? Korupcija na visokom nivou, ili pseca govna na ulici, smece van kontejnera, automobili od 1500 eur sa glasim asupisma...kome to odgovara?
Odgovara ljudima koji imaju vezu ovde, vezu onde. Vole da zapale u kafani, vole da galame i vesele se uvece, da voze automobil od 1500 eur, nemac, star 20 godina.
Usput upale sva 4 samo da uzmu pljeskavicu iz ilegalno izgradjenog privremenog objekta na cosku za 500 dinara gde se pravi hrana od mesa upitnog kvaliteta.

Previse si odsecen od tog sveta da bi razumeo.

Ali zasto bajke? Svi znamo zasto postoji otpor da se dodatno ogranice kladionice i duvanska industrija, obzirom na kolicinu novca koju generisu i upumpavaju sto kroz zvanican porez i akcize u budzet, sto kroz nezvanicne drugarske dilove u privatne dzepove vlastodrzaca. Ali sto se tice buke i ogranicenja iste, potrebno je samo malo dobre volje i ogranizacije u legislaturi, ne vidim neki finansijski interes u tome da se ne donesu i ne sprovode zakoni koji bi istu ogranicili...

pa pola kafana bi propalo.

Знаш онај трип кад причаш пред спавање деци неку причу као из главе, и онда напрасно закунташ на пола, али уредно настављаш да им причаш нека своја сновиђења, типа: и онда је витез скочио, узео сабљу и... онда сам му ја рекао да му је отишао пливајући замајац и ту смо се смејали... Татааа, опет причаш глупости. А?? Будан сам, будан сам. И онда су се сви загрлили и чича мича готова прича. Татаааа.
Загађење мозга.

ja sam pre neko vece, umesto da pevam mama voli bebu, uspeo da prebacim melodiju da pevam
u mog strica osam kobasica

razmisljam se, da mozda uradim remix

jel moze link za tetka indikator?
Kad je i ona posle xy godina nećkanja stavila kuću na prodaju i bavi se nekretninama nema dalje.
To ti je ovaj link:

Kad je i ona posle xy godina nećkanja stavila kuću na prodaju i bavi se nekretninama nema dalje.
To ti je ovaj link:
Znaci nemoguce da tetka hoce samo da promeni mesto gde zivi ili da joj je kuca dosadila?
Zanimljivo

Vrh