Šta je novo?

Cene nekretnina

Zaplenjen stan u Beogradu na vodi.
E sada kada ide licitacija i gde za taj stan? 😆
Zvanično sve aukcije idu preko E-Aukcija. Jedina mana je katastrofalan sajt i nema nikakvog filtera pa moraš bukvalno svaki dan da gledaš i da pretražuješ. Mada sada možeš dati i AI agentu da ti izbaci samo nekretnine i samo BG i napravi Excel tabelu. Ali prva aukcija nije nešto primamljiva jer smanje "samo" 30% u odnosu na njihovu procenjenu a i ta je debelo iznad tržišne. Tako da te dođe skoro da kupuješ tržišno. Najbolje je posle druge ili treće. Samo mislim da bi već na drugo (-50%) stan otišao...Možda grešim.

Zvanično sve aukcije idu preko E-Aukcija. Jedina mana je katastrofalan sajt i nema nikakvog filtera pa moraš bukvalno svaki dan da gledaš i da pretražuješ. Mada sada možeš dati i AI agentu da ti izbaci samo nekretnine i samo BG i napravi Excel tabelu. Ali prva aukcija nije nešto primamljiva jer smanje "samo" 30% u odnosu na njihovu procenjenu a i ta je debelo iznad tržišne. Tako da te dođe skoro da kupuješ tržišno. Najbolje je posle druge ili treće. Samo mislim da bi već na drugo (-50%) stan otišao...Možda grešim.
AI mi dosta pomaže tek otkrivam potencijal. Za AI agenta sam čuo i to mi je sledeći korak.
Eto može čak da bude korisno i za kupovinu nekretnine.

Ne zna se još ali u principu ovo je kao legalizacija a nije legalizacija. Vrše popis svega da bi plaćao porez+ doprinos za izgradnju. Kao kod gradjevinske dozvole. Digao si sprat na crno od 100m2 e sad plati 100e x 100m2 = 10k. Država naplati a tvoja je odgovornost da li je to dobro. Plus ce navodno da ukine veljin zakon iz 2015.
Zamisli samo ako stvarno bude tako, koliko ima nelegalnih objekata i vlasnika koji trebaju da plate 50-150e po izgradjenom kvadratu na crno samo u Beogradu a 90% ljudi ima štednju ispod 1K evra
Sad treba da sažaljevamo kriminalce?!?

Sad treba da sažaljevamo kriminalce?!?
Nikoga ja ne sažaljevam niti ulazim u razloge izgradnje na crno (raseljavanje zbog raspada SFRJ, proterivanje sa KiM ali i lokalnih i državnih moćnika jer im se može itd).
Ja sam samo napisao šta sam čuo i koliko će para otići državi, ako je lepo protumačen zakon.

Ne zna se još ali u principu ovo je kao legalizacija a nije legalizacija. Vrše popis svega da bi plaćao porez+ doprinos za izgradnju. Kao kod gradjevinske dozvole. Digao si sprat na crno od 100m2 e sad plati 100e x 100m2 = 10k. Država naplati a tvoja je odgovornost da li je to dobro. Plus ce navodno da ukine veljin zakon iz 2015.
Zamisli samo ako stvarno bude tako, koliko ima nelegalnih objekata i vlasnika koji trebaju da plate 50-150e po izgradjenom kvadratu na crno samo u Beogradu a 90% ljudi ima štednju ispod 1K evra
Zar nije cena od 100 evra po objektu, a ne po kvadratu?

Ne da se ljudima udovoljiti, meni bas vise znaci da vidim poziciju stana odmah :D
Ja bih najvise voleo da ima pdf katalog gde imas sve stanove. Svaki stan da ima plan, poziciju stana u odnosu na objekat obelezeno, prostorije i kompas za stranu sveta.
Takve glupe sajtove sam vidjao da sam bio u fazonu, ako ovi ne znaju jedan dokument ili sajt sa naprave, ko zna koliko obracaju paznju na zgradu. Znam da to nije tako, ali prosto me nervira. Treba tamo da ih zovem, da idem na sastanke i gubim vreme jer oni nece da posalju ceo katalog stanova.

Možda zato što nisam zainteresovan za izdavanje, pa me mnoge kvadrature ustvari ne zanimaju.
Ne kupujem nikakv stan, ali kad pogledam, pratim isti sistem koji sam pratio kada sam kupova, znam broj soba, pa samo to gledam
(sada eto volim da vidim planove i kako su uklopljeni; ako bih nekada i menjao stan, nešto veće mi ne treba, manje nije dovoljno)

Ja bih najvise voleo da ima pdf katalog gde imas sve stanove. Svaki stan da ima plan, poziciju stana u odnosu na objekat obelezeno, prostorije i kompas za stranu sveta.
Takve glupe sajtove sam vidjao da sam bio u fazonu, ako ovi ne znaju jedan dokument ili sajt sa naprave, ko zna koliko obracaju paznju na zgradu. Znam da to nije tako, ali prosto me nervira. Treba tamo da ih zovem, da idem na sastanke i gubim vreme jer oni nece da posalju ceo katalog stanova.
Poboljšavaju se u sajtovima, ali onda ide možda i taj neki mystery momenat koji ubacuju.
Pa prijava, pa čekaš da se jave, pa daj dodjite da se vidimo, teško odmah cene i sve na mail. Kreće se od-do ili samo neke stanove pošalju cene, ne sve.
Ima i tu marketinga jer znaju da kada dodješ da se vidite imaju dosta veće šanse da i tu kupiš. I ok objektivno i jeste tako, kada bi svi svi na izvolte stavili sve cene onda imaš mnogo izbora pa se i premišljaš, kalkulišeš, ovako jednostavno odustaneš, presečeš i kupiš kada si već sve ovo prošao.
Nisam se još bavio marketingom to me isto čeka verovatno, ali eto i moj sajt nije ažuriran i ta stavka se ostavlja za kraj, bukvalno kada nema toliko žurbe, što je greška.

Možda zato što nisam zainteresovan za izdavanje, pa me mnoge kvadrature ustvari ne zanimaju.
Ne kupujem nikakv stan, ali kad pogledam, pratim isti sistem koji sam pratio kada sam kupova, znam broj soba, pa samo to gledam
(sada eto volim da vidim planove i kako su uklopljeni; ako bih nekada i menjao stan, nešto veće mi ne treba, manje nije dovoljno)
Lično ne znam koliko treba da je nešto bolje da se u istom gradu selim u iste sobnosti nekretnine, zbog selidbe i svega što to podrazumeva(prodaja, kupovina, čekanje, prelazni period, selidba itd...).
Ok da je starogradnja na lošoj lokaciji za bolju novogradnju koja mi se svidja i da je neuporedivo bolje strukture stan onda možda i to ubedljivo najviše zbog lokacije i mikrolokacije stana.

Pa na ovim sajtovima imas filter da podesis koju struktura stana gledas.

Pa pozicija stana je bas bitna za zivot, a ne za izdavanje toliko, zato je meni i bitna, samo da nije severna strana... to mi je bio deal breaker kakav god stan da je.

Zivim vec 7 godina na severnoj strani, hocu sunca 😂

Lično ne znam koliko treba da je nešto bolje da se u istom gradu selim u iste sobnosti nekretnine, zbog selidbe i svega što to podrazumeva(prodaja, kupovina, čekanje, prelazni period, selidba itd...).
Ma jasno, nemam takvih planova.
Može da na mnogo načina da se desi, ljudi omaše lokaciju, promene se neki prioriteti...

Eto, da imam mnogo viška para, ima zgrada koje imaju bazene, za to bih promenio. :p
(inače mi je i zabavno da sređujem stan, al ne ako u istom živim)

Pa na ovim sajtovima imas filter da podesis koju struktura stana gledas.

Pa pozicija stana je bas bitna za zivot, a ne za izdavanje toliko, zato je meni i bitna, samo da nije severna strana... to mi je bio deal breaker kakav god stan da je.

Zivim vec 7 godina na severnoj strani, hocu sunca 😂
Pa, ja ovom the One sajtu ja ne vidim filter dok ne odaberem lamelu. A ni odabir lamele ne kaže na koju stranu gleda stan.

Ma jasno, nemam takvih planova.
Može da na mnogo načina da se desi, ljudi omaše lokaciju, promene se neki prioriteti...

Eto, da imam mnogo viška para, ima zgrada koje imaju bazene, za to bih promenio. :p
(inače mi je i zabavno da sređujem stan, al ne ako u istom živim)
Bazen, sauna, masaža, trening u zgradi top, slažem se.
Zabavno da sredjuješ stan? I meni je bilo, sada sam to da radim nema šanse, radije bih kupio ili iznajmio već sredjen stan.
Mislim sredjujem jedan, ali ne radim ja to više, već moji ljudi od poverenja koji su mi to već radili.

Vrh