Šta je novo?

Cene nekretnina

Moguće, samo ne znam sta su kupci cekali do sada, i sami kazu da cesto nema radnika, verovatno se cekalo na nekog pojedinca da sam resi taj problem, obicno tako ljudi razmisljaju...
Najglasnijeg malo podmažeš sa drugim boljim stanom u sledećem projektu i ako se drugi ne bune to je to. Pa ko da se zeza sa završnim radovima kada se nude nove prilike.
Neki tako postanu veoma jaki ako uspeju to nekoliko puta da odrade, laka je to lova.
Ne treba zaboraviti Investitore koji su duplo prodavali stanove i koji nisu isplatili ni podizvodjace ni projektante itd... E to su ogromne zarade, a ne ove oko 30% a zezaš se sa kupcima koji ti nalaze zamerkice neke prilikom primopredaje i nešto umišljaju 😃

Видим да у условима за добијање кредита за младе постоји клаузула да се стан не може продавати нити издавати тих 6 година које су под субвенцијом. За продају није проблем, али како намеравају да контролишу издавање, ако нема уговора о закупу, а при томе је власник пријављен ту на адресу?

Видим да у условима за добијање кредита за младе постоји клаузула да се стан не може продавати нити издавати тих 6 година које су под субвенцијом. За продају није проблем, али како намеравају да контролишу издавање, ако нема уговора о закупу, а при томе је власник пријављен ту на адресу?
Neće ljudi raditi mimo propisanog zakona, kakva su ti ovo pitanja 😉

Opomenuti su bezbednjaci da su neki izdavali i da će biti kontrola, eto rešeno.
Podstanari i stanodavci uglavnom onda postanu kumovi i braća.
Ko ne bi pomogao bratu ili kumu u kriznoj situaciji i primio ga u stan.

Neće ljudi raditi mimo propisanog zakona, kakva su ti ovo pitanja 😉
Не знам који је закон у питању по коме би неко био обавезан и овлашћен да ради ту контролу. Осим закона о облигационим односима, да ли постоји још неки који би се примењивао? Банка је уговорна страна, али не верујем да ће она контролисати. Држава би можда могла преко неких инспекција, али држава није страна у уговору, или грешим?

Не знам који је закон у питању по коме би неко био обавезан и овлашћен да ради ту контролу. Осим закона о облигационим односима, да ли постоји још неки који би се примењивао? Банка је уговорна страна, али не верујем да ће она контролисати. Држава би можда могла преко неких инспекција, али држава није страна у уговору, или грешим?
Evo može Šapketovo Obezbeđenje Grada Beograda. Ionako nemaju nijedno zaduženje osim da se vozikaju u novim Dunsterima. To što nemaju ovlašćenje da to rade nije ni bitno, ionako u ovoj zemlji to niko ne gleda.

Zamišljam kako bi to funkcionisalo u praksi; zvone ti na vrata i traže te, kad ono otvara vrata podstanar:

A: Dobar dan, tražimo Suzumana Suzumanovića, da li je kod kuće?
B: On je trenutno na odmoru, ja sam njegov teča.
A: Teča, kažete. A šta radite u njegovom stanu?
B: (Šta vas bole pa...)... Zamolio me je da zalijem biljke, izluftiram malo.
A: Aha, a možemo da dobijemo vašu ličnu kartu.
B: Moju ličnu kartu?
A: Da, da proverimo... Znate, u stanu ne sme da živi niko osim njega.
B: Ali ja ne živim u stanu. Zalivam biljke... Nema veze, evo vam lična karta.
A: Vi ste Mariks Mariksanović?
B: Ako tako piše, onda jesam. He, he.
A: Ali ne prezivate se isto?
B: Zato što smo treći stepen pobočnog srodstva.
A: Šta?
B: Treći ste... Hoćete možda kafu? Rakiju? Pivo?
A: Možeeee.

Zato su subvencije same po sebi pogresan pristup a kod nas i veoma problematicne jer se dele bez kriterijuma najcesce politicki motivisano i za odabrane.

Vrh