MVĆ - Model-View-ĆaciKo zna ... Zamisli samo ludilo IS i nivo ćaci arhitekture![]()
MVĆ - Model-View-ĆaciKo zna ... Zamisli samo ludilo IS i nivo ćaci arhitekture![]()
Јеси озбиљан? Ко још прави базен 2х3? Имаш оне монтажне који су фи 3,66 и дубине од 0,76 до 1,1 метар.I jos jedno pitanje. Koliko kosta da se napravi bazen 2x3m, ako neko zna?
Nisi ispratio celu diskusijuЈеси озбиљан? Ко још прави базен 2х3? Имаш оне монтажне који су фи 3,66 и дубине од 0,76 до 1,1 метар.
To su najveći prevaranti koji postoje na tržištu nekretnina. Bukvalno parazitiraju na marketu.Upravo gledam na companywall koliko prihoduju neki agenti za nekretnine ovde u Nisu. Svi imaju godisnji prihod od 1m-2m dinara, rekao bi covek da jedva prezivljavaju. A ko ih sretne na ulici i vidi sta voze, ili ko vidi koje jos poslove pokrecu pored agencije za nekretnine, jasno je da se razbijaju od para. Inace, iz mog licnog iskustva, agencije za nekretnine svoju proviziju uzimaju na ruke, bez ikakvih tragova i knjizenja.
Jos jedan razlog je bio za mene da uzmem novogradnju. Bukvalno vecina njih su klasične pošušnjare koje ni opis stana ne umeju da sastave. A pritom ti agencija nudi advokata za pomoc pri ugovoru da udje u trosak od 3% (ili 2% ne secam se), a taj advokat mogu da zamislim. 100% svi imaju svog i pored tog, ne bih mu verovao nikad. Pritom u opisu stave da je stan uknjizen, u razgovoru kazu da je uknjizen, odes na lice mesta, izadjes sa posla, iscimas se, e pa znas to je sad u legalizaciji bice to za par nedelja. Ma ćao.To su najveći prevaranti koji postoje na tržištu nekretnina. Bukvalno parazitiraju na marketu.
Kad gledaš koliko deru na njihovoj provizij bukvalno ih treba zaobilaziti u širokom luku.Jos jedan razlog je bio za mene da uzmem novogradnju.
2% od kupca i isto toliko od prodavca, zamisli bezobrazluk. Na 250K transakcije 10K za ništa. Malo li je ...Bukvalno vecina njih su klasične pošušnjare koje ni opis stana ne umeju da sastave. A pritom ti agencija nudi advokata za pomoc pri ugovoru da udje u trosak od 3% (ili 2% ne secam se), a taj advokat mogu da zamislim. 100% svi imaju svog i pored tog, ne bih mu verovao nikad.
Najgore su one varijante gde su vlasnici uzurpirali zajedničke prostorije ili terase pa je stan ukljužen na 50 kvadrata (recimo) a prodaje se kao 70, 80... Imao sam tako situaciju da stan ima tri kvadrature. Uknjiženu, oglašenu i merenuPritom u opisu stave da je stan uknjizen, u razgovoru kazu da je uknjizen, odes na lice mesta, izadjes sa posla, iscimas se, e pa znas to je sad u legalizaciji bice to za par nedelja. Ma ćao.
Tačno tako. Za taj novac očekujem da ništa ne razmišljam nego samo da posle 15 dana gurne ključ u bravu. Ovako ti uradiš maltene sve a oni su tu kao da pokažu stan. More ...Ako dam nekom 3% provizije, ocekujem da mi nadje stan kakav meni odgovara i da me zove kad se nesto pojavi pre nego sto izadje na oglasima, oglase umem i sam da gledam.
Za te novce možda nešto ovako:![]()
Dvosoban stan na prodaju, Nikolaja Kravcova, 670.000€, 62m²
Dvosoban stan u zgradi za prodaju, Beograd na vodi, 62 m2, na 24. spratu, ima lift. Stanje - Novo. Ima parking mesto. Ima garažno mesto.www.4zida.rs
A cena kvadrata uvek ide 70-80*prosecna cena stana, umesto 50 koliko je uknjizeno, da deluje povoljnije. Jake fore jake obmaneNajgore su one varijante gde su vlasnici uzurpirali zajedničke prostorije ili terase pa je stan ukljužen na 50 kvadrata (recimo) a prodaje se kao 70, 80... Imao sam tako situaciju da stan ima tri kvadrature. Uknjiženu, oglašenu i merenuDebilno!
Lol, koje lupetanje. Što ne gledaš EBIT, šta uopšte znači prihod od milion, dva dinara. To je simbolično čak I za trafiku. Sad će neko da dođe I kaže da su vlasnici piljarnica I trafika milioneri jer njihove firmice ostvaruju milionske prihode.Upravo gledam na companywall koliko prihoduju neki agenti za nekretnine ovde u Nisu. Svi imaju godisnji prihod od 1m-2m dinara, rekao bi covek da jedva prezivljavaju. A ko ih sretne na ulici i vidi sta voze, ili ko vidi koje jos poslove pokrecu pored agencije za nekretnine, jasno je da se razbijaju od para. Inace, iz mog licnog iskustva, agencije za nekretnine svoju proviziju uzimaju na ruke, bez ikakvih tragova i knjizenja.
Dobar dan, izvolte, izvolte u salonuja sam agentu/koji je advokat dao na ruke 6k. nemas nikakav racun nista. pitaj boga koliko tako para uzimaju.
tih 6k je jedna od stvari koje me najvise bolela da dam pare u zivotu. jer nije vredelo ni 20evra
Tebi je bitno da kontriras, nebitno koja tema je u pitanjuLol, koje lupetanje. Što ne gledaš EBIT, šta uopšte znači prihod od milion, dva dinara. To je simbolično čak I za trafiku. Sad će neko da dođe I kaže da su vlasnici piljarnica I trafika milioneri jer njihove firmice ostvaruju milionske prihode.
Pa upravo o tome pisesm da oni 99% prihoda uopste ne knjize, tj. 99% rada im je na crno.A drugo, ako agenti uzimaju na proviziju na ruke i to se ne knjizi, onda sigurno ne bi bilo prikazano ni na Companywall-u ili odakle već vadiš podatke. Dakle, dupli nonsense
Dobar dan, izvolte, izvolte u salonu
+6000 EUR
Ne bih da mistifikujem posao agencije za nekretnine, ali šta očekuješ da urade osim da 1) pokažu stan ("izvolite ovo je dnevna soba") ia drko sam ih malo, kao fiskalni racun i to, iako znam da od toga nema nista, nego jbg ja znam da budem jako prgav.
vise je problem u tome, sto smo na kraju mi nasli stan (a imali smo ugovor da nam oni traze), sto nista ne znaju o zgradama koje smo trazili, a pricalu su da znaju, i sto na kraju su mi predlozili takav predugovor, gde prodavca stavljaju u mnogo tezi polozaj nego nas kupce, u trenutku kada smo znali da budemo 20. po redu u cekanju za gledanje drugih stanova.
i onda skontas kakvu su dilitanti
u stvari najjaci njihov skill jeste
redom
1. udjete u stan
2. kaze vam "ovo je dnevna soba"
i to je to
edit: u sutini kada kupujes stan, samo treba neki advokat da ti proveri papire i to je to.
ugovori postaju sablonski a notari ti takodje rade dupli check (pricam za starogradnju)
Pa za pocetak bi mogli da znaju osnovne informacije, ja sam imao iskustva da ih pitam koje je godiste zgrade ili orijentacija stana i ni to ne znajuNe bih da mistifikujem posao agencije za nekretnine, ali šta očekuješ da urade osim da 1) pokažu stan ("izvolite ovo je dnevna soba") i
2) provere papire (ne samo u smislu zabelezbi koje su vec evidentirane u katastru, vec i eventualnih sudskih sporova koji se vode)
Dakle, kakvu dodatnu uslugu bi ti agenti mogli ponuditi. Ne mogu oni da rode kršten stan, kada je 80% stanova na tržištu krš. shodno tome, veliki broj stanova koje ce ti bilo koji agent pokazati nece biti po tvom (ili bilo čijem) ukusu. Nije to krivica agencije.
Ne bih da mistifikujem posao agencije za nekretnine, ali šta očekuješ da urade osim da 1) pokažu stan ("izvolite ovo je dnevna soba") i
2) provere papire (ne samo u smislu zabelezbi koje su vec evidentirane u katastru, vec i eventualnih sudskih sporova koji se vode)
Dakle, kakvu dodatnu uslugu bi ti agenti mogli ponuditi. Ne mogu oni da rode kršten stan, kada je 80% stanova na tržištu krš. shodno tome, veliki broj stanova koje ce ti bilo koji agent pokazati nece biti po tvom (ili bilo čijem) ukusu. Nije to krivica agencije.
Nisam za zatvorene ekonomije, ali jesam protiv migracija.Saglasan sam s većinom, naročito oko poreza na nasleđe i načina na koji velike firme koriste sistem protiv malih. Ali kad kažeš da SAD i EU gube identitet zbog migracija, tu bih ipak uzeo pauzu. Promena je konstantna u tim društvima, pitanje je da li su sistemi dovoljno jaki da integrišu ljude, a ne samo da ih dovedu. Inače, u vezi sa Izraelom i globalizmom, jasno je da postoji dvostruki standard. Ali da li je alternativa zaista povratak u zatvorene ekonomije i političku izolaciju?
Malo liči na neki tehnički pregled ili vulkanizersku radionicu...Za te novce možda nešto ovako:
![]()
2-etažna kuća na prodaju, Svetog Nikole 68, 690.000€, 434m²
2-etažna kuća za prodaju, uknjižena, Bulbulder, 434 m2. Stanje - Uobičajeno, Etažno, ima kupatilo, ima toalet. Ima parking mesto u dvorištu.www.4zida.rs
Znaju da te ne puste u podrum zgrade, jer: "gospođo ste ludi da silazite u to ruglo, šta ćete dole".ako ih pitas detaljnije stvari o stanu, ocekivao bi da nesto znaju
Imao sam situaciju gde agenti znaju da papiri nisu u redu a pokušavaju da sto predstave kao čisto stanje.2) cak i provera papira je upitna. a da ne pricam pomoc oko poreza i slicno, tu se pokazali apsolutno neuki (a ovo pricam na osnovu prica mojih, prijatelja i kolega sa posla - znam bar 30 ljudi koji su kupili stanove u poslednjih 5 godina).
A što si mu dao?ja sam agentu/koji je advokat dao na ruke 6k. nemas nikakav racun nista. pitaj boga koliko tako para uzimaju.
tih 6k je jedna od stvari koje me najvise bolela da dam pare u zivotu. jer nije vredelo ni 20evra
A što si mu dao?
Bez priznanice, bez potvrde, bez ičega ...
Mogao si da mu uvališ lažnjake![]()
Aha ... Ok, razumem.pa pazi, ja sam imao kao potpisan ugovor da oni zastupaju mene i zenu u kupovinu nekretnine. a to sam prihvatio kao preporuku dobrog prijatelja, jer im je taj agent/advokat dobar prijatelj od oca bla bla. i jbg ako sam rekao da cu da dam te pare, dacu.
Ne bi u zatvor ali oni prvo povlači probleme tako da ... sve jasno.fora je u tome sto advokata nikada nisam dobio priznanicu ikada u zivotuovaj je samo jos usemljen sa nekretninama. da uvatim laznjake iso bih u tvorza